Zoznam najvyšších budov v Montreale

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Mrakodrapy v obchodnej štvrti
Pohľad na Montreal
Pohľad na Montreal v roku 1942; v popredí Édifice Sun Life

Toto je zoznam budov v Montreale vyšších ako 115 m. Od roku 1992 je najvyššou budovou mesta 1000 de La Gauchetière s výškou 205 m.

Najvyššou inžinierskou stavbou v meste je Stade olympique de Montréal s výškou 175 m.

Poradie Obrázok Názov Rok dokončenia Výška Poschodí
1. Edifice 1000 de La Gauchetiere Montreal 03.jpg 1000 de La Gauchetière 1992 205 m 51
2. 1250RLevesque.jpg 1250 René-Lévesque 1992 199 m 47
3. Bourse-de-montreal.jpg Tour de la Bourse 1964 190 m 47
4. La Ville building. Montreal.jpg 1 Place Ville-Marie 1962 188 m 47
5. Tour CIBC 02.JPG Tour CIBC 1962 187 m 45
6. 1501 McGill College.jpg 1501 McGill College 1992 158 m 36
7. Tower of Complexe Desjardins 2005-10-22.JPG Complexe Desjardins, južná veža 1976 152 m 40
8. Tour KPMG.jpg Tour KPMG 1987 146 m 34
9. Marriott Champlain.JPG Marriott Château Champlain 1967 139 m 36
10. Hotel Marriott Courtyard Montreal Centre-Ville 04.JPG Le V 2014 138 m 42
11. TelusTower.jpg Tour Telus 1962 136 m 34
12. Maison Astral.jpg Maison Astral 1988 134 m 34
13. 500 Place d Armes Montreal.JPG 500 Place D′Armes 1968 133 m 32
14. ComplexeDesjardinsEast-1.jpg Complexe Desjardins, východná veža 1976 130 m 32
15. Tour Scotia Montreal.JPG Tour Scotia 1990 128 m 29
16. Tour Banque Nationale.JPG Tour de la Banque Nationale 1983 128 m 28
17. Tour Bell Montreal.JPG 700 de La Gauchetière 1983 128 m 28
18. Centre Mont-Royal.jpg 1000 Sherbrooke West 1974 128 m 28
19. TourTerminal-1.jpg Tour Terminal 1966 125 m 30
20. Altitude Montreal 06.JPG Altitude Montréal 2013 124 m 33
21. Edifice Sun Life Montreal 06.jpg Édifice Sun Life 1931 122 m 26
22. PortRoyalApartments-1.jpg Le Port Royal 1964 122 m 33
23. Royal Bank Tower 02.jpg Édifice de la Banque Royale 1928 121 m 28
24. Altoria10ju14.jpg Altoria 2014 120 m 35
25. Cite du commerce electronique - 01.JPG Cité du commerce électronique 2004 119 m 27
26. Centre Sheraton.jpg Centre Sheraton 1982 118 m 38
27. Hotel Omni Mont-Royal 04.jpg Hôtel Omni Montréal 1976 116 m 32
Pohľad na Basilique-cathédrale Marie-Reine-du-Monde a Édifice Sun Life
Pohľad na Basilique-cathédrale Marie-Reine-du-Monde a 1000 de La Gauchetièrie

Časová os[upraviť | upraviť zdroj]

Od Do Obrázok Názov Výška Počet poschodí Poznámky
1860 1888 Bonsecours Market 5.jpg Marché Bonsecours 2
1888 1928 Quebec Bank (7953319508).jpg Édifice New York Life 46,3 m 10
1928 1931 Royal Bank Tower 02.jpg Édifice de la Banque Royale 121 m 28
1931 1962 Edifice Sun Life Montreal 06.jpg Édifice Sun Life 122 m 26
1962 1964 La Ville building. Montreal.jpg 1 Place Ville-Marie 188 m 47
1964 1992 Bourse-de-montreal.jpg Tour de la Bourse 190 m 47
1992 dnes Edifice 1000 de La Gauchetiere Montreal 03.jpg 1000 de La Gauchetière 205 m 51

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článkov List of tallest buildings in Montreal na anglickej Wikipédii a Liste des plus hautes constructions de Montréal na francúzskej Wikipédii.