Zoznam obcí v Luxembursku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Je Zoznam 106 obcí v Luxembursku. Obec je základná administratívna jednotka Luxemburska. Do 1. januára 2012 boli 116 obcí.

116 obcí Luxemburska

Zoznam obcí[upraviť | upraviť zdroj]

Čislo na mape Obec Kantón Okres Obyvateľov
1 Bascharage Capellen Luxemburg 7 428
2 Beaufort Echternach Grevenmacher 2 180
3 Bech Echternach Grevenmacher 1 076
4 Beckerich Redange Diekirch 2 307
5 Berdorf Echternach Grevenmacher 1 695
6 Bertrange Luxemburg Luxemburg 6 446
7 Bettembourg Esch-sur-Alzette Luxemburg 9 809
8 Bettendorf Diekirch Diekirch 2 493
9 Betzdorf Grevenmacher Grevenmacher 3 258
10 Bissen Mersch Luxemburg 2 745
11 Biwer Grevenmacher Grevenmacher 1 638
12 Boevange-sur-Attert Mersch Luxemburg 2 000
13 Boulaide Wiltz Diekirch 964
14 Bourscheid Diekirch Diekirch 1 359
15 Bous Remich Grevenmacher 1 372
16 Burmerange Remich Grevenmacher 1 054
17 Clemency Capellen Luxemburg 2 180
18 Clervaux Clervaux Diekirch 1 983
19 Colmar-Berg Mersch Luxemburg 1 954
20 Consdorf Echternach Grevenmacher 1 813
21 Consthum Clervaux Diekirch 490
22 Contern Luxemburg Luxemburg 3 490
23 Dalheim Remich Grevenmacher 2 014
24 Diekirch Diekirch Diekirch 6 413
25 Differdange Esch-sur-Alzette Luxemburg 21 869
26 Dippach Capellen Luxemburg 3 564
27 Dudelange Esch-sur-Alzette Luxemburg 18 657
28 Echternach Echternach Grevenmacher 4 960
29 Ell Redange Diekirch 1 125
30 Ermsdorf Diekirch Diekirch 1 018
31 Erpeldange Diekirch Diekirch 2 248
32 Esch-sur-Alzette Esch-sur-Alzette Luxemburg 30 630
33 Esch-sur-Sûre Wiltz Diekirch 324
34 Eschweiler Wiltz Diekirch 832
35 Ettelbruck Diekirch Diekirch 7 837
36 Feulen Diekirch Diekirch 1 574
37 Fischbach Mersch Luxemburg 869
38 Flaxweiler Grevenmacher Grevenmacher 1 758
39 Frisange Esch-sur-Alzette Luxemburg 3 778
40 Garnich Capellen Luxemburg 1 802
41 Goesdorf Wiltz Diekirch 1 270
42 Grevenmacher Grevenmacher Grevenmacher 4 347
43 Grosbous Redange Diekirch 878
44 Heffingen Mersch Luxemburg 1 052
45 Heiderscheid Wiltz Diekirch 1 536
46 Heinerscheid Clervaux Diekirch 1 201
47 Hesperange Luxemburg Luxemburg 13 411
48 Hobscheid Capellen Luxemburg 3 079
49 Hoscheid Diekirch Diekirch 604
50 Hosingen Clervaux Diekirch 1 874
51 Junglinster Grevenmacher Grevenmacher 6 524
52 Kayl Esch-sur-Alzette Luxemburg 7 918
53 Kehlen Capellen Luxemburg 5 038
54 Kiischpelt Wiltz Diekirch 965
55 Koerich Capellen Luxemburg 2 164
56 Kopstal Capellen Luxemburg 3 170
57 Lac de la Haute-Sûre Wiltz Diekirch 1 545
58 Larochette Mersch Luxemburg 2 016
59 Lenningen Remich Grevenmacher 1 722
60 Leudelange Esch-sur-Alzette Luxemburg 2 151
61 Lintgen Mersch Luxemburg 2 567
62 Lorentzweiler Mersch Luxemburg 3 438
63 Luxemburg Luxemburg Luxemburg 94 034
64 Mamer Capellen Luxemburg 7 687
65 Manternach Grevenmacher Grevenmacher 1 741
66 Medernach Diekirch Diekirch 1 242
67 Mersch Mersch Luxemburg 7 848
68 Mertert Grevenmacher Grevenmacher 3 730
69 Mertzig Diekirch Diekirch 1 748
70 Mompach Echternach Grevenmacher 1 055
71 Mondercange Esch-sur-Alzette Luxemburg 6 227
72 Mondorf-les-Bains Remich Grevenmacher 4 608
73 Munshausen Clervaux Diekirch 1 152
74 Neunhausen Wiltz Diekirch 341
75 Niederanven Luxemburg Luxemburg 5 459
76 Nommern Mersch Luxemburg 1 144
77 Pétange Esch-sur-Alzette Luxemburg 15 971
78 Préizerdaul Redange Diekirch 1 398
79 Putscheid Vianden Diekirch 974
80 Rambrouch Redange Diekirch 3 903
81 Reckange-sur-Mess Esch-sur-Alzette Luxemburg 2 098
82 Redange Redange Diekirch 2 554
83 Reisdorf Diekirch Diekirch 1 058
84 Remich Remich Grevenmacher 3 345
85 Roeser Esch-sur-Alzette Luxemburg 5 269
86 Rosport Echternach Grevenmacher 2 073
87 Rumelange Esch-sur-Alzette Luxemburg 5 066
88 Saeul Redange Diekirch 697
89 Sandweiler Luxemburg Luxemburg 3 194
90 Sanem Esch-sur-Alzette Luxemburg 14 545
91 Schengen Remich Grevenmacher 1 553
92 Schieren Diekirch Diekirch 1 486
93 Schifflange Esch-sur-Alzette Luxemburg 8 653
94 Schuttrange Luxemburg Luxemburg 3 592
95 Septfontaines Capellen Luxemburg 792
96 Stadtbredimus Remich Grevenmacher 1 496
97 Steinfort Capellen Luxemburg 4 545
98 Steinsel Luxemburg Luxemburg 4 754
99 Strassen Luxemburg Luxemburg 7 385
100 Tandel Vianden Diekirch 1 747
101 Troisvierges Clervaux Diekirch 2 972
102 Tuntange Mersch Luxemburg 1 288
103 Useldange Redange Diekirch 1 508
104 Vianden Vianden Diekirch 1 692
105 Vichten Redange Diekirch 1 027
106 Wahl Redange Diekirch 846
107 Waldbillig Echternach Grevenmacher 1 438
108 Waldbredimus Remich Grevenmacher 963
109 Walferdange Luxemburg Luxemburg 7 348
110 Weiler-la-Tour Luxemburg Luxemburg 1 888
111 Weiswampach Clervaux Diekirch 1 350
112 Wellenstein Remich Grevenmacher 1 539
113 Wiltz Wiltz Diekirch 4 977
114 Wincrange Clervaux Diekirch 3 778
115 Winseler Wiltz Diekirch 1 116
116 Wormeldange Grevenmacher Grevenmacher 2 472