Zoznam planétok 8001 – 8250

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie


Predchádzajú:
Zoznam planétok 7751 – 8000
Zoznam planétok
8001 – 8250
Nasledujú:
Zoznam planétok 8251 – 8500



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
8001 Ramsden 1986 TR3 13,0 3,132 0,171 00,69 5,543 MBA 4. október 1986 Kleť A. Mrkos
(8002) 1986 XF5 14,9 2,407 0,181 1,87 3,734 MBA 4. december 1986 Kleť A. Mrkos
8003 Kelvin 1987 RJ 13,8 2,223 0,121 2,85 3,314 MBA 1. september 1987 La Silla E. W. Elst
(8004) 1987 RX 12,9 3,180 0,246 1,91 5,671 MBA 12. september 1987 La Silla H. Debehogne
8005 Albinadubois 1988 MJ 12,9 2,551 0,152 6,80 4,074 MBA 16. jún 1988 Palomar E. F. Helin
8006 Tacchini 1988 QU 13,1 2,660 0,031 15,27 4,337 MBA 22. august 1988 Bologna Osservatorio San Vittore
(8007) 1988 RU6 13,6 2,636 0,142 1,82 4,278 MBA 8. september 1988 La Silla H. Debehogne
(8008) 1988 TQ4 12,9 2,781 0,081 1,35 4,636 MBA 10. október 1988 Gekko Y. Oshima
8009 Beguin 1989 BA1 13,1 2,773 0,162 36,47 4,616 MBA 25. január 1989 Caussols C. Pollas
8010 Bohnhardt 1989 GB1 12,4 3,168 0,101 5,52 5,639 MBA 3. apríl 1989 La Silla E. W. Elst
8011 Saijokeiichi 1989 WG7 14,4 2,616 0,163 1,65 4,231 MBA 29. november 1989 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8012) 1990 HO3 14,0 3,104 0,159 2,63 5,468 MBA 29. apríl 1990 Siding Spring A. Zytkow; M. J. Irwin
8013 Gordonmoore 1990 KA 16,6 2,201 0,431 7,57 3,264 AMR 18. máj 1990 Palomar E. F. Helin
(8014) 1990 MF 18,7 1,747 0,456 1,87 2,308 APL PHA 26. jún 1990 Palomar E. F. Helin
(8015) 1990 QT2 14,4 2,245 0,151 00,83 3,363 MBA 24. august 1990 Palomar H. E. Holt
(8016) 1990 QW10 14,9 2,272 0,157 4,94 3,424 MBA 27. august 1990 Palomar H. E. Holt
(8017) 1990 RM5 14,6 2,356 0,241 00,70 3,616 MBA 15. september 1990 Palomar H. E. Holt
(8018) 1990 SW 13,6 2,343 0,116 8,50 3,586 MBA 16. september 1990 Palomar H. E. Holt
8019 Karachkina 1990 TH12 14,3 2,370 0,147 4,16 3,648 MBA 14. október 1990 Tautenburg L. D. Schmadel; F. Borngen
8020 Erzgebirge 1990 TV13 14,2 2,364 0,141 8,46 3,633 MBA 14. október 1990 Tautenburg F. Borngen; L. D. Schmadel
8021 Walter 1990 UO2 12,8 2,368 0,226 23,81 3,644 MBA 22. október 1990 Palomar C. S. Shoemaker; D. H. Levy
(8022) 1990 VD7 13,7 2,291 0,004 3,43 3,466 MBA 10. november 1990 Kleť A. Mrkos
(8023) 1991 DD 13,9 2,437 0,132 2,48 3,804 MBA 17. február 1991 Oohira T. Urata
(8024) 1991 FN 14,5 1,967 0,059 20,35 2,759 MBA 17. marec 1991 Palomar E. F. Helin
(8025) 1991 FB4 13,2 2,742 0,111 4,41 4,540 MBA 22. marec 1991 La Silla H. Debehogne
(8026) 1991 JA1 14,7 1,926 0,076 19,94 2,672 MBA 8. máj 1991 Palomar E. F. Helin
(8027) 1991 PB12 12,1 3,189 0,167 7,68 5,694 MBA 7. august 1991 Palomar H. E. Holt
(8028) 1991 QE 12,3 3,109 0,218 23,38 5,482 MBA 30. august 1991 Siding Spring R. H. McNaught
(8029) 1991 RR30 12,0 3,151 0,130 6,59 5,593 MBA 15. september 1991 Palomar H. E. Holt
(8030) 1991 SK 11,8 3,227 0,079 7,24 5,796 MBA 29. september 1991 Siding Spring R. H. McNaught
(8031) 1992 ER 14,0 2,293 0,063 7,62 3,472 MBA 7. marec 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8032) 1992 ES1 14,0 2,387 0,176 9,19 3,688 MBA 8. marec 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8033) 1992 FY1 13,4 2,344 0,074 8,80 3,588 MBA 26. marec 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8034 Akka 1992 LR 17,9 1,831 0,409 2,03 2,477 AMR 3. jún 1992 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
(8035) 1992 TB 17,3 1,342 0,463 28,31 1,555 APL 2. október 1992 Kitt Peak Spacewatch
8036 Maehara 1992 UG4 12,0 3,011 0,158 6,77 5,223 MBA 26. október 1992 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8037) 1993 HO1 16,6 1,987 0,418 5,91 2,801 AMR 20. apríl 1993 Siding Spring R. H. McNaught
(8038) 1993 JG 13,8 2,217 0,153 9,06 3,300 MBA 11. máj 1993 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
8039 Grandprism 1993 RB16 15,4 2,417 0,148 2,90 3,758 MBA 15. september 1993 La Silla H. Debehogne; E. W. Elst
8040 Utsumikazuhiko 1993 SY3 13,9 2,548 0,174 5,89 4,067 MBA 16. september 1993 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8041 Masumoto 1993 VR2 12,0 2,624 0,188 11,44 4,251 MBA 15. november 1993 Kashihara F. Uto
(8042) 1994 AX2 13,0 3,016 0,108 11,51 5,238 MBA 12. január 1994 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8043 Fukuhara 1994 XE1 13,4 2,334 0,097 8,45 3,564 MBA 6. december 1994 Oizumi T. Kobayashi
8044 Tsuchiyama 1994 YT 13,7 2,398 0,132 2,51 3,713 MBA 28. december 1994 Oizumi T. Kobayashi
8045 Kamiyama 1995 AW 11,8 2,601 0,136 11,99 4,193 MBA 6. január 1995 Oizumi T. Kobayashi
8046 Ajiki 1995 BU 13,2 2,429 0,030 22,26 3,786 MBA 25. január 1995 Oizumi T. Kobayashi
8047 Akikinoshita 1995 BT3 14,1 2,367 0,168 3,62 3,640 MBA 31. január 1995 Oizumi T. Kobayashi
8048 Andrle 1995 DB1 12,6 3,002 0,069 10,04 5,200 MBA 22. február 1995 Kleť M. Tichý; Z. Moravec
(8049) 1996 FL2 12,4 2,897 0,040 1,15 4,931 MBA 17. marec 1996 Haleakala NEAT
8050 Beishida 1996 ST 15,7 2,134 0,161 1,86 3,117 MBA 18. september 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8051 Pistoria 1997 PP4 15,0 2,256 0,142 5,54 3,388 MBA 13. august 1997 San Marcello L. Tesi; G. Cattani
8052 Novalis 2093 P-L 13,0 3,032 0,056 9,01 5,277 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8053 Kleist 4082 P-L 14,0 2,386 0,163 1,58 3,684 MBA 25. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8054 Brentano 4581 P-L 14,1 2,238 0,126 2,83 3,348 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8055 Arnim 5004 P-L 13,0 3,033 0,226 10,98 5,280 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8056 Tieck 6038 P-L 13,7 2,563 0,209 6,99 4,103 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8057 Hofmannsthal 4034 T-1 12,4 2,856 0,035 4,40 4,825 MBA 26. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8058 Zuckmayer 3241 T-3 15,0 2,243 0,213 2,33 3,358 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8059 Deliyannis 1957 JP 12,0 2,638 0,137 14,09 4,284 MBA 6. máj 1957 Brooklyn Indiana University
8060 Anius 1973 SD1 10,6 5,161 0,092 7,10 11,73 JUT 19. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8061 Gaudium 1975 UF 13,5 3,170 0,191 2,24 5,644 MBA 27. október 1975 Zimmerwald P. Wild
8062 Okhotsymskij 1977 EZ 12,6 2,387 0,100 12,52 3,688 MBA 13. marec 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(8063) 1977 XP2 13,3 2,948 0,054 2,63 5,060 MBA 7. december 1977 Palomar S. J. Bus
8064 Lisitsa 1978 RR 13,3 2,789 0,202 7,58 4,657 MBA 1. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8065 Nakhodkin 1979 FD3 14,3 2,237 0,125 2,96 3,345 MBA 31. marec 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8066 Poldimeri 1980 PB2 12,4 3,182 0,102 10,52 5,677 MBA 6. august 1980 La Silla R. M. West
8067 Helfenstein 1980 RU 12,7 2,577 0,144 15,34 4,135 MBA 7. september 1980 Anderson Mesa E. Bowell
(8068) 1981 EQ28 13,8 2,753 0,200 3,40 4,567 MBA 6. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8069) 1981 EF30 14,2 2,342 0,066 6,10 3,583 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8070) 1981 EM30 14,0 2,758 0,252 2,65 4,579 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
8071 Simonelli 1981 GO 14,0 2,341 0,062 3,36 3,582 MBA 5. apríl 1981 Anderson Mesa E. Bowell
8072 Yojikondo 1981 GO1 15,0 2,386 0,146 2,58 3,685 MBA 1. apríl 1981 Harvard Harvard Observatory
8073 Johnharmon 1982 BS 12,9 2,592 0,170 12,76 4,172 MBA 24. január 1982 Anderson Mesa E. Bowell
8074 Slade 1984 WC2 13,2 2,791 0,148 7,72 4,661 MBA 20. november 1984 Palomar E. Bowell
8075 Roero 1985 PE 12,8 3,192 0,218 11,65 5,702 MBA 14. august 1985 Anderson Mesa E. Bowell
(8076) 1985 RV4 12,9 3,195 0,190 00,31 5,710 MBA 15. september 1985 La Silla H. Debehogne
8077 Hoyle 1986 AW2 12,9 2,634 0,212 17,26 4,274 MBA 12. január 1986 Anderson Mesa E. Bowell
8078 Carolejordan 1986 RS2 13,8 2,422 0,217 4,19 3,769 MBA 6. september 1986 Anderson Mesa E. Bowell
8079 Bernardlovell 1986 XF1 14,0 2,374 0,195 2,55 3,656 MBA 4. december 1986 Anderson Mesa E. Bowell
8080 Intel 1987 WU2 13,0 2,865 0,285 9,42 4,849 MBA 17. november 1987 Caussols CERGA
8081 Leopardi 1988 DD 14,2 2,323 0,173 12,29 3,539 MBA 17. február 1988 Bologna Osservatorio San Vittore
8082 Haynes 1988 NR 12,8 2,618 0,151 13,58 4,235 MBA 12. júl 1988 Palomar E. F. Helin
8083 Mayeda 1988 VB 13,2 2,796 0,233 8,99 4,674 MBA 1. november 1988 Geisei T. Seki
8084 Dallas 1989 CL1 13,2 3,068 0,219 2,15 5,373 MBA 6. február 1989 Ayashi M. Koishikawa
(8085) 1989 CD8 11,3 3,019 0,106 9,33 5,245 MBA 7. február 1989 La Silla H. Debehogne
8086 Peterthomas 1989 RB6 11,5 3,944 0,213 12,15 7,833 HLD 1. september 1989 Palomar E. Bowell
8087 Kazutaka 1989 WA2 12,4 2,567 0,147 16,29 4,113 MBA 29. november 1989 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8088 Australia 1990 SL27 14,0 2,289 0,153 3,53 3,462 MBA 23. september 1990 Krym–Naučnyj G. R. Kastel'; L. V. Žuravleva
8089 Yukar 1990 TW7 15,6 2,355 0,223 6,06 3,613 MBA 13. október 1990 Tautenburg L. D. Schmadel; F. Borngen
(8090) 1991 RO23 11,7 3,171 0,136 16,03 5,646 MBA 15. september 1991 Palomar H. E. Holt
(8091) 1992 BG 13,4 2,330 0,154 9,90 3,557 MBA 24. január 1992 Oohira T. Urata
(8092) 1992 DC10 13,5 2,318 0,073 3,67 3,529 MBA 29. február 1992 La Silla UESAC
(8093) 1992 UZ2 13,0 2,900 0,073 3,13 4,937 MBA 25. október 1992 Uenohara N. Kawasato
(8094) 1992 UG3 12,9 2,899 0,069 2,57 4,934 MBA 24. október 1992 Dynic A. Sugie
(8095) 1992 WS2 12,0 3,143 0,171 1,12 5,570 MBA 18. november 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8096 Emilezola 1993 OW3 14,0 2,394 0,219 3,22 3,702 MBA 20. júl 1993 La Silla E. W. Elst
8097 Yamanishi 1993 RE 14,0 2,434 0,169 1,73 3,796 MBA 12. september 1993 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8098 Miyamotoatsushi 1993 SH2 14,6 2,436 0,200 3,28 3,800 MBA 19. september 1993 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8099) 1993 TE 14,3 2,542 0,276 8,72 4,053 MBA 8. október 1993 Yatsuka H. Abe; S. Miyasaka
8100 Nobeyama 1993 XF 13,2 2,758 0,085 3,31 4,580 MBA 4. december 1993 Nyukasa M. Hirasawa; S. Suzuki
8101 Yasue 1993 XK1 13,3 2,879 0,056 3,41 4,885 MBA 15. december 1993 Oizumi T. Kobayashi
8102 Yoshikazu 1994 AQ2 13,9 2,835 0,033 3,27 4,772 MBA 14. január 1994 Oizumi T. Kobayashi
8103 Fermi 1994 BE 13,5 2,974 0,045 6,87 5,128 MBA 19. január 1994 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
8104 Kumamori 1994 BW4 12,4 3,027 0,087 9,53 5,266 MBA 19. január 1994 Oizumi T. Kobayashi
(8105) 1994 WH2 14,0 2,269 0,085 5,11 3,417 MBA 28. november 1994 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8106 Carpino 1994 YB 13,5 2,412 0,220 9,70 3,744 MBA 23. december 1994 Sormano M. Cavagna; P. Sicoli
(8107) 1995 BR4 13,4 2,240 0,095 7,15 3,353 MBA 31. január 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
8108 Wieland 1995 BC16 14,0 2,369 0,124 6,75 3,647 MBA 30. január 1995 Tautenburg F. Borngen
(8109) 1995 DU1 14,1 2,321 0,191 24,71 3,535 MBA 25. február 1995 Catalina Station C. W. Hergenrother
8110 Heath 1995 DE2 13,3 2,630 0,079 3,69 4,264 MBA 27. február 1995 Oizumi T. Kobayashi
8111 Hoepli 1995 GE 13,8 2,647 0,186 13,79 4,305 MBA 2. apríl 1995 Sormano A. Testa; V. Giuliani
8112 Cesi 1995 JJ 14,1 2,985 0,070 5,45 5,157 MBA 3. máj 1995 Stroncone Stroncone
8113 Matsue 1996 HD1 14,4 2,278 0,196 6,77 3,438 MBA 21. apríl 1996 Yatsuka R. H. McNaught; H. Abe
8114 Lafcadio 1996 HZ1 15,1 2,367 0,122 6,93 3,641 MBA 24. apríl 1996 Yatsuka H. Abe
8115 Sakabe 1996 HB2 13,9 2,267 0,150 4,47 3,413 MBA 24. apríl 1996 Moriyama R. H. McNaught; Y. Ikari
8116 Jeanperrin 1996 HA15 13,8 2,250 0,160 5,44 3,374 MBA 17. apríl 1996 La Silla E. W. Elst
8117 Yuanlongping 1996 SD1 12,7 3,034 0,111 10,47 5,283 MBA 18. september 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8118) 1996 WG3 13,0 2,631 0,139 13,24 4,267 MBA 26. november 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8119) 1997 TP25 12,7 2,963 0,169 00,62 5,101 MBA 12. október 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8120 Kobe 1997 VT 14,7 2,422 0,187 2,59 3,769 MBA 2. november 1997 Yatsuka H. Abe
8121 Altdorfer 2572 P-L 14,8 2,238 0,102 2,69 3,348 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8122 Holbein 4038 P-L 14,1 2,379 0,164 1,54 3,668 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8123 Canaletto 3138 T-1 15,0 2,288 0,130 3,76 3,461 MBA 26. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8124 Guardi 4370 T-1 16,3 2,136 0,070 2,77 3,121 MBA 26. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8125 Tyndareus 5493 T-2 11,0 5,147 0,047 13,15 11,68 JUT 30. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
(8126) 1966 BL 12,8 2,778 0,167 7,01 4,629 MBA 20. január 1966 Nanking Purple Mountain Observatory
(8127) 1967 HA 13,1 2,552 0,046 14,08 4,075 MBA 27. apríl 1967 El Leoncito C. U. Cesco
8128 Nicomachus 1967 JP 12,3 3,129 0,114 4,14 5,534 MBA 6. máj 1967 El Leoncito C. U. Cesco; A. R. Klemola
(8129) 1975 SK1 14,0 2,364 0,055 2,50 3,634 MBA 30. september 1975 Palomar S. J. Bus
8130 Seeberg 1976 DJ1 11,3 3,996 0,138 5,98 7,988 HLD 27. február 1976 Tautenburg F. Borngen
8131 Scanlon 1976 SC 13,0 2,566 0,203 7,36 4,110 MBA 27. september 1976 Palomar E. F. Helin
(8132) 1976 YA6 12,1 2,628 0,103 14,19 4,260 MBA 18. december 1976 Krym–Naučnyj L. I. Černych
8133 Takanochoei 1977 DX3 12,2 3,153 0,156 2,32 5,597 MBA 18. február 1977 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
8134 Minin 1978 SQ7 14,3 2,426 0,194 4,32 3,779 MBA 26. september 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
(8135) 1978 VP10 13,9 2,438 0,070 3,91 3,805 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
(8136) 1979 MH2 13,6 3,158 0,129 3,83 5,611 MBA 25. jún 1979 Siding Spring E. F. Helin; S. J. Bus
8137 Kviz 1979 SJ 14,9 2,327 0,217 5,49 3,550 MBA 19. september 1979 Kleť Klet
(8138) 1980 FF12 14,1 2,173 0,088 2,89 3,202 MBA 20. marec 1980 Bickley Perth Observatory
(8139) 1980 UM1 14,1 2,252 0,099 4,84 3,378 MBA 31. október 1980 Palomar S. J. Bus
(8140) 1981 EO15 13,8 2,733 0,072 6,79 4,518 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
8141 Nikolaev 1982 SO4 13,7 2,393 0,289 7,56 3,700 MBA 20. september 1982 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8142 Zolotov 1982 UR6 14,0 2,405 0,223 3,06 3,728 MBA 20. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
(8143) 1982 VN 13,9 2,433 0,200 3,00 3,795 MBA 11. november 1982 Kleť A. Mrkos
8144 Hiragagennai 1982 VY2 13,0 2,930 0,056 3,02 5,015 MBA 14. november 1982 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
8145 Valujki 1983 RY4 12,4 2,759 0,237 8,79 4,581 MBA 5. september 1983 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
8146 Jimbell 1983 WG 12,8 2,802 0,220 11,30 4,690 MBA 28. november 1983 Anderson Mesa E. Bowell
8147 Colemanhawkins 1984 SU3 13,9 2,641 0,314 5,79 4,290 MBA 28. september 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff
(8148) 1985 CR2 14,4 2,264 0,058 00,57 3,406 MBA 15. február 1985 La Silla H. Debehogne
8149 Ruff 1985 JN1 13,6 2,323 0,143 6,59 3,540 MBA 11. máj 1985 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
8150 Kaluga 1985 QL4 12,0 3,196 0,127 6,81 5,714 MBA 24. august 1985 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8151 Andranada 1986 PK6 13,6 2,248 0,161 4,25 3,369 MBA 12. august 1986 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
(8152) 1986 VY 14,3 2,359 0,221 4,00 3,623 MBA 3. november 1986 Kleť A. Mrkos
(8153) 1986 WO1 14,4 2,395 0,222 2,36 3,705 MBA 25. november 1986 Kleť A. Mrkos
8154 Stahl 1988 CQ7 14,5 2,307 0,139 1,57 3,504 MBA 15. február 1988 La Silla E. W. Elst
8155 Battaglini 1988 QA 13,5 2,668 0,219 2,52 4,358 MBA 17. august 1988 Bologna Osservatorio San Vittore
8156 Tsukada 1988 TR 12,5 2,697 0,102 3,41 4,430 MBA 13. október 1988 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8157) 1988 XG2 13,2 2,797 0,198 7,10 4,678 MBA 15. december 1988 Gekko Y. Oshima
8158 Herder 1989 UH7 13,7 2,647 0,059 3,10 4,307 MBA 23. október 1989 Tautenburg F. Borngen
8159 Fukuoka 1990 BE1 13,3 2,626 0,293 12,42 4,255 MBA 24. január 1990 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8160) 1990 MG 14,0 2,190 0,188 3,62 3,240 MBA 21. jún 1990 Palomar H. E. Holt
8161 Newman 1990 QP3 13,3 3,175 0,169 2,55 5,655 MBA 19. august 1990 Harvard Oak Ridge Observatory
(8162) 1990 SK11 14,2 2,259 0,110 2,42 3,394 MBA 16. september 1990 Palomar H. E. Holt
8163 Ishizaki 1990 UF2 14,3 2,257 0,136 6,90 3,390 MBA 27. október 1990 Geisei T. Seki
8164 Andreasdoppler 1990 UO3 14,6 2,273 0,089 4,60 3,426 MBA 16. október 1990 La Silla E. W. Elst
8165 Gnadig 1990 WQ3 13,8 2,280 0,213 7,59 3,442 MBA 21. november 1990 La Silla E. W. Elst
8166 Buczynski 1991 AH1 14,2 2,396 0,140 1,17 3,709 MBA 12. január 1991 Stakenbridge B. G. W. Manning
8167 Ishii 1991 CM3 13,4 2,431 0,132 4,56 3,790 MBA 14. február 1991 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8168 Rogerbourke 1991 FK1 13,6 2,395 0,289 21,19 3,706 MBA 18. marec 1991 Palomar E. F. Helin
8169 Mirabeau 1991 PO2 13,4 3,157 0,110 2,17 5,609 MBA 2. august 1991 La Silla E. W. Elst
(8170) 1991 PZ11 12,7 2,652 0,127 11,61 4,317 MBA 7. august 1991 Palomar H. E. Holt
8171 Stauffenberg 1991 RV3 13,1 3,065 0,070 9,05 5,365 MBA 5. september 1991 Tautenburg F. Borngen; L. D. Schmadel
(8172) 1991 RP15 12,7 3,077 0,145 1,45 5,398 MBA 15. september 1991 Palomar H. E. Holt
(8173) 1991 RX23 13,2 3,020 0,034 9,53 5,248 MBA 11. september 1991 Palomar H. E. Holt
(8174) 1991 SL2 11,8 3,183 0,140 10,27 5,679 MBA 17. september 1991 Palomar H. E. Holt
8175 Boerhaave 1991 VV5 12,3 3,008 0,042 11,03 5,217 MBA 2. november 1991 La Silla E. W. Elst
(8176) 1991 WA 17,1 1,576 0,643 39,63 1,978 APL 29. november 1991 Siding Spring R. H. McNaught
(8177) 1992 BO 13,6 2,243 0,110 4,77 3,359 MBA 28. január 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8178) 1992 DQ10 14,1 2,322 0,191 3,55 3,537 MBA 29. február 1992 La Silla UESAC
(8179) 1992 EA7 14,0 2,381 0,161 6,90 3,673 MBA 1. marec 1992 La Silla UESAC
(8180) 1992 PY2 11,8 2,627 0,107 14,38 4,258 MBA 6. august 1992 Palomar H. E. Holt
8181 Rossini 1992 ST26 12,5 2,746 0,106 5,12 4,550 MBA 28. september 1992 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
8182 Akita 1992 TX 12,6 2,882 0,085 1,87 4,891 MBA 1. október 1992 Kitami M. Yanai; K. Watanabe
(8183) 1992 UE3 13,2 2,852 0,072 3,10 4,817 MBA 22. október 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8184 Luderic 1992 WL 11,4 3,025 0,045 10,79 5,261 MBA 16. november 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8185) 1992 WR2 12,8 2,856 0,015 3,08 4,826 MBA 18. november 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8186) 1992 WP3 12,4 3,057 0,120 9,49 5,345 MBA 17. november 1992 Dynic A. Sugie
8187 Akiramisawa 1992 XL 13,0 2,992 0,117 11,62 5,175 MBA 15. december 1992 Kiyosato S. Otomo
(8188) 1992 YE3 12,2 3,161 0,133 12,12 5,620 MBA 18. december 1992 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
8189 Naruke 1992 YG3 12,2 3,142 0,155 1,78 5,570 MBA 30. december 1992 Okutama T. Hioki; S. Hayakawa
8190 Bouguer 1993 ON9 14,0 2,210 0,123 3,05 3,284 MBA 20. júl 1993 La Silla E. W. Elst
8191 Mersenne 1993 OX9 14,4 2,264 0,110 2,83 3,406 MBA 20. júl 1993 La Silla E. W. Elst
8192 Tonucci 1993 RB 15,4 2,223 0,053 8,30 3,314 MBA 10. september 1993 Stroncone Stroncone
8193 Ciaurro 1993 SF 15,7 2,262 0,111 4,49 3,402 MBA 17. september 1993 Stroncone Stroncone
8194 Satake 1993 SB1 13,1 2,342 0,029 6,13 3,583 MBA 16. september 1993 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(8195) 1993 UC1 12,7 2,460 0,177 12,40 3,857 MBA 19. október 1993 Palomar E. F. Helin
(8196) 1993 UB3 13,5 2,362 0,086 5,62 3,630 MBA 16. október 1993 Palomar E. F. Helin
8197 Mizunohiroshi 1993 VX 12,4 2,782 0,146 7,88 4,638 MBA 15. november 1993 Oizumi T. Kobayashi
(8198) 1993 VE2 13,9 2,575 0,190 13,38 4,131 MBA 11. november 1993 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8199 Takagitakeo 1993 XR 13,6 2,587 0,178 12,68 4,161 MBA 9. december 1993 Oizumi T. Kobayashi
8200 Souten 1994 AY1 13,4 2,623 0,127 1,60 4,247 MBA 7. január 1994 Nyukasa M. Hirasawa; S. Suzuki
(8201) 1994 AH2 16,3 2,534 0,709 9,59 4,034 APL 5. január 1994 Siding Spring G. J. Garradd
8202 Gooley 1994 CX2 13,0 2,914 0,082 3,08 4,974 MBA 11. február 1994 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8203 Jogolehmann 1994 CP10 13,1 3,147 0,131 5,10 5,582 MBA 7. február 1994 La Silla E. W. Elst
8204 Takabatake 1994 GC1 12,5 3,098 0,116 2,42 5,452 MBA 8. apríl 1994 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8205 Van Dijck 1994 PE10 12,4 3,176 0,165 1,86 5,659 MBA 10. august 1994 La Silla E. W. Elst
8206 Masayuki 1994 WK1 14,3 2,182 0,047 1,47 3,222 MBA 27. november 1994 Oizumi T. Kobayashi
(8207) 1994 YS1 14,9 2,195 0,176 6,69 3,252 MBA 31. december 1994 Oizumi T. Kobayashi
8208 Volta 1995 DL2 13,1 2,542 0,248 13,85 4,053 MBA 28. február 1995 Sormano P. Sicoli; P. Ghezzi
(8209) 1995 DM2 12,9 2,610 0,165 10,02 4,215 MBA 28. február 1995 Sormano P. Sicoli; P. Ghezzi
8210 NANTEN 1995 EH 13,2 2,465 0,095 7,15 3,869 MBA 5. marec 1995 Oizumi T. Kobayashi
(8211) 1995 EB1 13,9 2,372 0,197 3,13 3,652 MBA 5. marec 1995 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8212 Naoshigetani 1995 EF1 13,8 2,386 0,151 2,99 3,684 MBA 6. marec 1995 Kiyosato S. Otomo
(8213) 1995 FE 13,1 2,383 0,215 24,69 3,679 MBA 26. marec 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
(8214) 1995 FH 12,9 2,641 0,053 14,35 4,290 MBA 29. marec 1995 La Silla S. Mottola
(8215) 1995 FZ 14,1 2,351 0,084 2,21 3,604 MBA 31. marec 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
8216 Melosh 1995 FX14 14,8 2,559 0,219 4,27 4,094 MBA 27. marec 1995 Kitt Peak Spacewatch
8217 Dominikhasek 1995 HC 14,7 2,251 0,175 2,37 3,376 MBA 21. apríl 1995 Ondřejov P. Pravec; L. Šarounová
8218 Hosty 1996 JH 14,4 2,317 0,161 3,27 3,526 MBA 8. máj 1996 Siding Spring R. H. McNaught
(8219) 1996 JL 12,9 2,783 0,164 8,98 4,641 MBA 10. máj 1996 Chiyoda R. H. McNaught; T. Kojima
8220 Nanyou 1996 JD1 15,0 2,265 0,134 3,73 3,407 MBA 13. máj 1996 Nanyo T. Okuni
8221 La Condamine 1996 NA4 13,2 2,896 0,068 1,75 4,927 MBA 14. júl 1996 La Silla E. W. Elst
8222 Gellner 1996 OX 14,9 2,208 0,140 4,31 3,281 MBA 22. júl 1996 Kleť M. Tichý; Z. Moravec
8223 Bradshaw 1996 PD 13,7 2,735 0,230 9,52 4,522 MBA 6. august 1996 Prescott P. G. Comba
8224 Fultonwright 1996 PE 14,2 2,796 0,162 4,35 4,676 MBA 6. august 1996 Prescott P. G. Comba
8225 Emerson 1996 QC 12,4 2,988 0,234 1,55 5,165 MBA 16. august 1996 Portimao C. F. Durman; B. M. Ewen-Smith
(8226) 1996 TF7 11,8 3,014 0,104 10,07 5,231 MBA 5. október 1996 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
(8227) 1996 VD4 13,0 3,204 0,134 1,93 5,735 MBA 8. november 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8228) 1996 YB2 12,3 2,575 0,188 12,29 4,132 MBA 22. december 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8229 Kozelsky 1996 YU2 12,5 3,090 0,198 13,60 5,430 MBA 28. december 1996 Ondřejov M. Wolf; L. Šarounová
8230 Perona 1997 TW16 15,1 2,236 0,232 2,51 3,344 MBA 8. október 1997 Stroncone Stroncone
8231 Tetsujiyamada 1997 TX17 13,1 2,855 0,007 2,99 4,823 MBA 6. október 1997 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8232 Akiramizuno 1997 UW3 14,4 2,414 0,150 2,88 3,751 MBA 26. október 1997 Oizumi T. Kobayashi
8233 Asada 1997 VZ2 14,0 2,378 0,182 5,68 3,667 MBA 5. november 1997 Oizumi T. Kobayashi
8234 Nobeoka 1997 VK8 12,6 2,868 0,012 1,72 4,856 MBA 3. november 1997 Geisei T. Seki
8235 Fragonard 2096 P-L 14,7 2,389 0,120 2,92 3,692 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8236 Gainsborough 4040 P-L 14,3 2,760 0,220 6,89 4,583 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8237 Constable 7581 P-L 14,9 2,240 0,108 5,52 3,351 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8238 Courbet 4232 T-1 13,6 2,790 0,170 7,93 4,660 MBA 26. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8239 Signac 1153 T-2 13,2 3,147 0,119 1,26 5,582 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8240 Matisse 4172 T-2 14,7 2,465 0,146 4,15 3,869 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8241 Agrius 1973 SE1 11,3 5,119 0,044 4,36 11,58 JUT 19. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
(8242) 1975 SA1 13,2 2,992 0,054 10,43 5,176 MBA 30. september 1975 Palomar S. J. Bus
(8243) 1975 SF1 13,2 2,590 0,138 8,49 4,167 MBA 30. september 1975 Palomar S. J. Bus
8244 Mikolaichuk 1975 TO2 14,3 2,344 0,210 5,25 3,589 MBA 3. október 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
(8245) 1977 RC9 14,2 2,411 0,145 1,46 3,742 MBA 8. september 1977 Palomar S. J. Bus
8246 Kotov 1979 QT8 14,2 2,271 0,162 2,58 3,422 MBA 20. august 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(8247) 1979 SP14 12,3 3,224 0,102 2,71 5,789 MBA 20. september 1979 Palomar S. J. Bus
8248 Gurzuf 1979 TV2 14,5 2,311 0,143 2,23 3,513 MBA 14. október 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8249 Gershwin 1980 GG 14,7 2,381 0,181 6,10 3,673 MBA 13. apríl 1980 Kleť A. Mrkos
8250 Cornell 1980 RP 12,4 3,122 0,212 17,07 5,517 MBA 2. september 1980 Anderson Mesa E. Bowell

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok 7751 – 8000
Zoznam planétok
8001 – 8250
Nasledujú:
Zoznam planétok 8251 – 8500



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.