Zoznam riek Írska

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam riek Írska zahŕňa zoznam riek tečúcich na ostrove, teda na území Írskej republiky, ako aj v Severnom Írsku.

Abecedný zoznam riek[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Abbert
  2. Aherlow
  3. Aile
  4. Allow
  5. Annalee
  6. Anner
  7. Ara
  8. Araglin
  9. Arglo
  10. Arigna
  11. Arney
  12. Avoca
  13. Avonbeg
  14. Avonmore
  15. Aughrim
  16. Awbeg
  17. Ballinderry
  18. Ballymahane
  19. Ballynaclough
  20. Ballysadare
  21. Bandon
  22. Bann (prítok Slaney)
  23. Bann (rieka v Severnom Írsku)
  24. Barrow
  25. Black River (Lough Corrib)
  26. Black River
  27. Black Water
  28. Blackwater (Lough Neagh)
  29. Blackwater (Munster)
  30. Blackwater (prítok Boyne, Donore)
  31. Blackwater (prítok Boyne, Navan)
  32. Blackwater (prítok Shannonu)
  33. Blackwater (Severné Írsko)
  34. Boor
  35. Boyle
  36. Boyne
  37. Breedoge
  38. Bride (prítok Blackwater)
  39. Bride (prítok Lee)
  40. Brosna
  41. Bunowen
  42. Burren
  43. Bush
  44. Callan
  45. Camac
  46. Camoge
  47. Camowen
  48. Caragh
  49. Carrowbeg
  50. Cashen
  51. Clanrye
  52. Clare
  53. Clashanley
  54. Clodiagh (prítok Brosny, Portlaw)
  55. Clodiagh (prítok Brosny, Rosmult
  56. Clodiagh (prítok Suiry)
  57. Clody
  58. Cloon
  59. Clydagh
  60. Colligan
  61. Coos
  62. Corock
  63. Corrib
  64. Creegh
  65. Cregg
  66. Cross River
  67. Cullenagh
  68. Cushina
  69. Dalgan
  70. Dalua
  71. Dargle
  72. Dealagh
  73. Dee
  74. Deel (prítok Boyne)
  75. Deel (prítok Moy)
  76. Deel (prítok Shannonu)
  77. Deele
  78. Delour
  79. Delvin
  80. Derg
  81. Dergie
  82. Derreen
  83. Derry
  84. Dinin
  85. Dodder
  86. Doonbeg
  87. Drish
  88. Duag
  89. Dun
  90. Erkina
  91. Erne
  92. Erriff
  93. Eske
  94. Fairy Water
  95. Fane
  96. Farset
  97. Faughan
  98. Feale
  99. Fergus
  100. Figile
  101. Finisk
  102. Finn (prítok Erne)
  103. Finn (prítok Foyle)
  104. Finn (prítok Mourne)
  105. Flesk
  106. Foyle
  107. Fury
  108. Gaine
  109. Galey
  110. Garavogue
  111. Glashaboy
  112. Glen
  113. Glenelly
  114. Glenwhirry
  115. Glyde
  116. Goul
  117. Graney
  118. Grange
  119. Greese
  120. Groody
  121. Gully
  122. Gweebarra
  123. Hind
  124. Hurley
  125. Ilen
  126. Inny (Atlantický oceán)
  127. Inny (prítok Shannonu)
  128. John's River
  129. Kilcrow
  130. Kilcurry
  131. Kings River (prítok Liffey)
  132. Kings River (prítok Nore)
  133. Lagan
  134. Laney
  135. Laune
  136. Lee
  137. Licky
  138. Liffey
  139. Little Brosna
  140. Lung
  141. Maigue
  142. Main
  143. Maine
  144. Manulla
  145. Mongagh
  146. Mourne
  147. Moy
  148. Moyle
  149. Mulkear
  150. Multeen
  151. Nanny
  152. Nenagh
  153. Newry River
  154. Nier
  155. Nore
  156. Owenass
  157. Owenator
  158. Owenboy
  159. Owencarrow
  160. Owenduff
  161. Owengarue
  162. Owenkillew
  163. Owenmore
  164. Owennacurra
  165. Owenreagh
  166. Owenroe
  167. Owentaraglin
  168. Poddle
  169. Quoile
  170. Raford
  171. Reelan
  172. Riffey
  173. Rinn
  174. Robe
  175. Roe
  176. Roughty
  177. Rye Water
  178. Shannon
  179. Shiven
  180. Silver River
  181. Sinking
  182. Six Mile Water
  183. Skane
  184. Slaney
  185. Slate
  186. Smearlagh
  187. Stonyford
  188. Suck
  189. Suir
  190. Sullane
  191. Swilly
  192. Tang
  193. Tar
  194. Thonoge
  195. Togher
  196. Tolka
  197. Tourig
  198. Tremblestown
  199. Tullamore
  200. Urrin
  201. Vartry
  202. Yellow River (prítok Inny)
  203. Yellow River (prítok Mongagh)

Podľa dĺžky[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Shannon: 386 km
  2. Barrow: 190 km
  3. Suir: 183 km
  4. Nore: 140 km
  5. Bann: 129 km
  6. Liffey: 125 km
  7. Blackwater (Munster): 120 km
  8. Erne: 120 km
  9. Boyne: 112 km

Podľa úmorí a povodí[upraviť | upraviť zdroj]

Severný prieliv

Írske more

Prieliv svätého Juraja

Keltské more

Atlantický oceán

Najvýznamnejšie estuáre[upraviť | upraviť zdroj]