Zoznam rozhlasových staníc na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam rozhlasových staníc a rádií vysielajúcich prostredníctvom pozemných vysielačov a internetu na Slovensku.

Slovenský rozhlas[upraviť | upraviť zdroj]

Všetky stanice Slovenského rozhlasu sú zaradené aj v 3. (verejnoprávnom) multiplexe DVB-T.

Multiregionálne rozhlasové stanice[upraviť | upraviť zdroj]

(vysielajúce celoplošne)

Regionálne rozhlasové stanice[upraviť | upraviť zdroj]

(vysielajúce len v jednom/viacerých regiónoch)

Lokálne rozhlasové stanice[upraviť | upraviť zdroj]

(vysielajúce len v jednom meste)

Internetové rádiá[upraviť | upraviť zdroj]

(vysielajúce len cez internet)

Počúvanosť rozhlasových staníc na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Podľa prieskumu MML-TGI spoločnosti Median SK - 1+2/2014[1]

  1. Rádio Expres 19,3%
  2. Rádio Slovensko 17,6%
  3. Fun Radio 11,9%
  4. Rádio Jemné 8,1%
  5. Europa 2 7,2%
  6. Rádio Regina 6,6%
  7. Rádio_FM 2,8%
  8. Rádio Lumen 2,5%
  9. Rádio Anténa 1,7%
  10. Rádio Patria 1,2%

Rádia, ktoré už nevysielajú [2][upraviť | upraviť zdroj]

Stanica Začiatok Ukončenie Náhrada
Radio CDI (Radio CD International) [3] 31.03.1990 31.12.1993 Radio CD
Radio CD [4] 15.07.1994 03.09.1996
Rádio BBC Slovakia 19.12.1990 2007
Rock FM Rádio [5] 04.03.1991 03.11.2004 Rádio_FM
Rádio Tatry Európa 2 06.02.1992 20.06.1995 Rádio Tatry
Rádio Tatry 21.06.1995 19.04.2001
Rádio RMC 15.12.1992 01.10.1997
DCA rádio 16.12.1992 14.03.2000
Rádio Twist 01.02.1993 02.04.2006 Rádio Viva [6]
Rádio Viva 03.04.2006 21.12.2013
Rádio Mária 07.04.1993 30.11.1994 Rádio Lumen
Rádio Zóna / Rádio Ragtime

(06:00-15:00 / 15:00-03:00)

01.05.1993 09/1994 Rádio Ragtime (24h)
Rádio Ragtime 09/1994 30.09.1999 Rádio B1
Rádio B1 01.10.1999 08.05.2006 Jemné Melódie
Rádio Family 25.06.1993 09/1995
Top Rádio 27.11.1993 01.12.2002 Okey Top Rádio
Okey Top Rádio 02.12.2002 11/2005 Rádio Okey
Rádio Okey 11/2005 12.12.2009 Europa 2
Rádio T 01.12.1993 1995 Rádio Forte
Rádio Forte 1995 31.10.2002
Rádio Flash 03.12.1993 29.12.2005 [7]
Rádio Kiks 06.12.1993 31.10.2005 Rádio Kiss
N Rádio 11.12.1993 06.11.2007
Rádio Nitra 30.12.1993 01.10.1998 Rádio Hviezda FM
Rádio Hviezda FM 02.10.1998 20.04.2004
Rádio Local FM 19.02.1994 07.10.2000
Rádio Rebeca 21.06.1994 15.10.2003 Rádio Rebbeca
Rádio Rebbeca 05.11.2004 01.02.2006 Rádio Rebeca B1
Rádio Rebeca B1 01.02.2006 08.05.2006 Jemné Melódie
Rádio HiT 13.12.1994 11/1996
Rádio Star 07/1995 06/1996
Rádio City 02.02.1995 16.10.1997 Rádio Žilina
Rádio Žilina 17.10.1997 23.06.2002 Rádio Zet [8]
Rádio Zet 12.08.2002 15.03.2012 Rádio Sever
Rádio Koliba 01.04.1997 28.02.2001 Rádio Okey [9]
Rádio Okey 01.03.2001 12.12.2009 Europa 2 [10]
Rádio Dúha 08.08.1997 26.03.2008
Rádio Východ 18.09.1997 2000 Rádio Východ B1
Rádio Východ B1 2000 08.05.2006 Jemné Melódie
Rádio Adut 01.03.1998 10/2003 Rádio G3
Rádio G3 10/2003 28.02.2011 Záhorácke Rádio
Rádio Alt 20.12.1998 1999 Rádio Hit FM
Rádio Hit FM 1999 06.03.2014 Rádio One Rock
Rádio Naj 22.02.2003 01.02.2006 Rádio Naj B1
Rádio Naj B1 01.02.2006 08.05.2006 Jemné Melódie
Rádio Fajn 01.06.2004 09.01.2008 [11]
Rádio RTI (Radio Tatras International) 26.01.2005 25.01.2009
Rádio Go DeeJay 23.04.2005 04.06.2012 Rádio Melody FM
Rádio Melody FM 04.06.2012 04.11.2012 Best
Best 05.11.2012 30.06.2013 Šláger Rádio
Rádio Hey! 15.07.2005 02.09.2012 Anténa hitrádio
Rádio Hornet 05/2006 02.02.2012 Rádio Šport
Rádio Tour 20.08.2007 31.07.2011
Rádio Metropola 03.07.2008 01.05.2010 Rádio Aligátor
Rádio Rock 20.05.2011 06.03.2014 Rádio One Retro
Superádio 01/2012 17.02.2014 Rádio Viva Metropol

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]