Zoznam sopiek Indonézie

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

India[upraviť | upraviť zdroj]

Andamany a Nikobary[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Forma Výška (m) Súradnice Posledná erupcia
Zem. šírka Zem. dĺžka
Barren Island stratovulkán 354 12°16'40'' N 93°51'30'' E 2009
Narcondam stratovulkán 710 13°26'00'' N 94°15'00'' E ???

Indonézia[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Forma Výška (m) Súradnice Posledná erupcia
Zem. šírka Zem. dĺžka
Krakatoa kaldera 813 6°06'06'' S 105°22'52'' E 2009

Bandské more[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Forma Výška (m) Súradnice Posledná erupcia
Zem. šírka Zem. dĺžka
Banda Api kaldera 640 4°31'30'' S 129°52'17'' E ???
Emperor of China podmorský vulkán - 2 850 6°37'00'' S 124°13'00'' E 1927
Gunungapi Wetar stratovulkán 282 6°38'30'' S 126°39'00'' E 1699
Manuk stratovulkán 282 5°32'00'' S 130°17'30'' E ???
Nieuwerkerk podmorský vulkán - 2 285 6°36'00'' S 124°40'30'' E 1927
Nila stratovulkán 781 6°44'00'' S 129°30'00'' E 1968
Serua stratovulkán 641 6°18'00'' S 130°00'00'' E 1921
Teon stratovulkán 655 6°55'00'' S 129°07'30'' E 1904
Wurlali stratovulkán 868 7°07'30'' S 128°40'30'' E 1892

Celebes[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Forma Výška (m) Súradnice Posledná erupcia
Zem. šírka Zem. dĺžka
Ambang komplexný vulkán 1 795 0°45'00'' N 124°25'00'' E 1854
Colo stratovulkán 507 0°10'00'' S 121°36'30'' E 1983
Klabat stratovulkán 1 995 1°28'00'' N 125°02'00'' E ???
Lokon-Empung stratovulkán 1 580 1°21'30'' N 124°47'30'' E 2003
Mahawu stratovulkán 1 324 1°21'30'' N 124°51'30'' E 1977
Sempu kaldera 1 549 1°08'30'' N 124°44'00'' E 1819
Soputan stratovulkán 1 784 1°06'30'' N 124°43'30'' E 2008
Tondano kaldera 1 202 1°14'00'' N 124°50'00'' E ???
Tongkoko stratovulkán 1 149 1°31'00'' N 125°12'00'' E 1880

Halmahera[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Forma Výška (m) Súradnice Posledná erupcia
Zem. šírka Zem. dĺžka
Amasing stratovulkán 1 030 0°33'00'' S 127°30'00'' E ???
Bibinoi stratovulkán 900 0°47'00'' S 127°43'00'' E ???
Dukono komplexný vulkán 1 185 1°41'00'' N 127°53'00'' E 2009
Gamalama stratovulkán 1 715 0°48'00'' N 127°19'30'' E 2003
Gamkonora stratovulkán 1 635 1°22'30'' N 127°31'00'' E 2007
Hiri stratovulkán 630 0°53'00'' N 127°19'00'' E ???
Ibu stratovulkán 1 325 1°28'30'' N 127°38'30'' E 2009
Jailolo stratovulkán 1 130 1°05'00'' N 127°25'00'' E ???
Makian stratovulkán 1 357 0°19'00'' N 127°24'00'' E 1988
Mare stratovulkán 308 0°34'00'' N 127°24'00'' E ???
Moti stratovulkán 950 0°27'00'' N 127°24'00'' E ???
Tarakan troskový kužeľ 318 1°47'00'' N 127°47'30'' E ???
Tidore stratovulkán 1 730 0°39'00'' N 127°24'00'' E ???
Tigalalu stratovulkán 422 0°04'00'' N 127°25'00'' E ???
Tobaru troskový kužeľ 1 035 1°37'30'' N 127°40'30'' E ???
Todoko-Ranu kaldera 979 1°13'00'' N 127°26'00'' E ???

Jáva[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Forma Výška (m) Súradnice Posledná erupcia
Zem. šírka Zem. dĺžka
Arjuno-Welirang stratovulkán 3 339 7°43'30'' S 112°35'00'' E 2001
Baluran stratovulkán 1 247 7°51'00'' S 114°22'00'' E ???
Cereme stratovulkán 3 078 6°53'30'' S 108°24'00'' E 1951
Dieng komplexný vulkán 2 565 7°12'00'' S 109°55'00'' E 2009
Galunggung stratovulkán 2 168 7°15'00'' S 108°03'00'' E 2002
Gede stratovulkán 2 958 6°47'00'' S 106°59'00'' E 1957
Guntur komplexný vulkán 2 249 7°08'00'' S 107°50'00'' E 1940
Ijen stratovulkán 2 799 8°03'30'' S 114°14'30'' E 1999
Iyang-Argapura komplexný vulkán 3 088 7°58'00'' S 113°34'00'' E ???
Karang stratovulkán 1 778 6°16'00'' S 106°02'30'' E ???
Kawah-Kamojang stratovulkán 1 730 7°07'30'' S 107°48'00'' E pleistocén
Kawah Karaha fumaroly 1 155 7°07'00'' S 108°05'00'' E 1861
Kawi-Butak stratovulkán 2 651 7°55'00'' S 112°27'00'' E ???
Kelut stratovulkán 1 731 7°56'00'' S 112°18'30'' E 2008
Kendang stratovulkán 2 608 7°14'00'' S 107°43'00'' E ???
Lamongan stratovulkán 1 651 8°00'00'' S 113°20'30'' E 1898
Lawu stratovulkán 3 265 7°37'30'' S 111°11'30'' E ???
Lurus komplexný vulkán 539 7°42'00'' S 113°35'00'' E ???
Malang maary 680 8°01'00'' S 112°41'00'' E ???
Malabar stratovulkán 2 343 7°08'00'' S 107°39'00'' E ???
Merbabu stratovulkán 3 145 7°27'00'' S 110°26'00'' E 1797
Merapi stratovulkán 2 968 7°32'30'' S 110°26'30'' E 2010
Muria stratovulkán 1 625 6°37'00'' S 110°53'00'' E ???
Papandayan stratovulkán 2 665 7°19'00'' S 107°44'00'' E 2002
Patuha stratovulkán 2 434 7°09'00'' S 107°22'00'' E ???
Penanggungan stratovulkán 1 653 7°37'00'' S 112°38'00'' E 200
Perbakti-Gagak stratovulkán 1 699 6°45'00'' S 106°41'00'' E ???
Pulosari stratovulkán 1 346 6°20'30'' S 105°58'30'' E ???
Raung stratovulkán 3 332 8°07'30'' S 114°02'30'' E 2008
Salak stratovulkán 2 211 6°43'00'' S 106°44'00'' E 1903
Semeru stratovulkán 3 676 8°06'30'' S 112°55'00'' E 2009
Slamet stratovulkán 3 428 7°14'30'' S 109°12'30'' E 2009
Sumbing stratovulkán 3 371 7°23'00'' S 110°03'30'' E 1730
Sundoro stratovulkán 3 136 7°18'00'' S 109°59'30'' E 1971
Talagabodas stratovulkán 2 201 7°12'30'' S 108°04'00'' E pleistocén
Tampomas stratovulkán 1 684 6°46'00'' S 107°57'00'' E ???
Tangkubanparahu stratovulkán 2 084 6°46'00'' S 107°36'00'' E 1969
Telomoyo stratovulkán 1 894 7°22'00'' S 110°24'00'' E ???
Tengger kaldera 2 329 7°56'30'' S 112°57'00'' E 2007
Ungaran stratovulkán 2 050 7°11'00'' S 110°20'00'' E ???
Wayang-Windu lávový dóm 2 182 7°12'30'' S 107°38'00'' E ???
Wilis stratovulkán 2 563 7°48'30'' S 111°45'30'' E ???

Malé Sundy[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Forma Výška (m) Súradnice Posledná erupcia
Zem. šírka Zem. dĺžka
Agung stratovulkán 3 142 8°20'30'' S 115°30'30'' E 1964
Batu Tara stratovulkán 748 7°47'30'' S 123°34'45'' E 2009
Batur kaldera 1 717 8°14'30'' S 115°22'30'' E 2000
Bratan kaldera 2 276 8°17'00'' S 115°08'00'' E ???
Ebulobo stratovulkán 2 124 8°48'30'' S 121°11'00'' E 1969
Egon stratovulkán 1 703 8°40'00'' S 122°27'00'' E 2008
Iliboleng stratovulkán 1 659 8°20'30'' S 123°15'30'' E 1993
Ilikedeka stratovulkán 871 8°18'00'' S 122°54'00'' E ???
Ililabalekan stratovulkán 1 018 8°32'00'' S 123°25'00'' E ???
Ilimuda stratovulkán 1 100 8°28'42'' S 122°40'16'' E ???
Iliwerung komplexný vulkán 1 018 8°32'24'' S 123°35'24'' E 1993
Inielika komplexný vulkán 1 559 8°44'00'' S 120°59'00'' E 2001
Inierie stratovulkán 2 245 8°52'30'' S 120°57'00'' E ???
Iya stratovulkán 637 8°53'00'' S 121°38'00'' E 1971
Kelimutu komplexný vulkán 1 639 8°45'30'' S 121°50'00'' E 1968
Leroboleng komplexný vulkán 1 117 8°21'30'' S 122°50'30'' E 2003
Lewotobi stratovulkán 1 703 8°32'00'' S 122°46'30'' E 2003
Lewotolo stratovulkán 1 423 8°16'18'' S 123°30'18'' E 1951
Ndete Napu fumaroly 750 8°43'00'' S 121°47'00'' E ???
Paluweh stratovulkán 875 8°19'00'' S 121°42'30'' E 1985
Poco Leok ??? 1 675 8°41'00'' S 120°29'00'' E ???
Ranakah lávové dómy 2 100 8°37'00'' S 120°31'00'' E 1991
Rinjani stratovulkán 3 726 8°25'00'' S 116°28'00'' E 2009
Sirung komplexný vulkán 862 8°30'36'' S 124°08'54'' E 1970
Sangeang Api komplexný vulkán 1 949 8°11'00'' S 119°03'30'' E 1988
Sukaria kaldera 1 500 8°47'30'' S 121°46'00'' E ???
Tambora stratovulkán 2 850 8°15'00'' S 118°00'00'' E 1967
Wai Sano kaldera 903 8°41'00'' S 120°01'30'' E ???
Yersey podmorský vulkán - 3 800 7°32'00'' S 123°57'00'' E ???

Sangihské ostrovy[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Forma Výška (m) Súradnice Posledná erupcia
Zem. šírka Zem. dĺžka
"bez mena" podmorský vulkán - 5 000 3°58'00'' N 124°10'00'' E ???
Awu stratovulkán 1 320 3°40'00'' N 125°30'00'' E 2004
Banua Wuhu podmorský vulkán - 5 3°08'16'' N 125°29'26'' E 1968
Karangetang stratovulkán 1 784 2°47'00'' N 125°24'00'' E 2009
Ruang stratovulkán 725 2°18'00'' N 125°22'00'' E 2002

Sumatra[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Forma Výška (m) Súradnice Posledná erupcia
Zem. šírka Zem. dĺžka
Belirang-Beriti komplexný vulkán 1 958 2°49'00'' S 102°11'00'' E ???
Besar stratovulkán 1 899 4°26'00'' S 103°40'00'' E 1940
Bukit Daun stratovulkán 2 467 3°23'00'' S 102°22'00'' E ???
Bukit Lumut Balai stratovulkán 2 055 4°13'00'' S 103°37'00'' E ???
Bur ni Telong stratovulkán 2 617 4°46'08'' S 96°49'16'' E 1937
Dempo stratovulkán 3 173 4°02'00'' S 103°08'00'' E 2009
Geureudong stratovulkán 2 885 4°48'47'' N 96°49'00'' E 1839
Helatoba-Tarutung fumaroly 1 100 2°02'00'' N 98°56'00'' E pleistocén
Hulubelu kaldera 1 040 5°21'00'' S 104°36'00'' E ???
Hutapanjang stratovulkán 2 051 2°20'00'' S 101°36'00'' E ???
Imun sopečný kužeľ 1 505 2°09'00'' N 98°56'00'' E ???
Kaba stratovulkán 1 952 3°31'00'' S 102°37'00'' E 2000
Kembar štítový vulkán 2 245 3°50'59'' N 97°39'50'' E pleistocén
Kerinci stratovulkán 3 800 1°48'50'' S 101°15'52'' E 2009
Kunyit stratovulkán 2 151 2°35'30'' S 101°38'00'' E ???
Lubukraya stratovulkán 1 862 1°28'40'' N 99°12'33'' E ???
Marapi stratovulkán 2 891 0°22'50'' S 100°28'24'' E 2004
Patah stratovulkán 2 817 4°16'00'' S 103°18'00'' E ???
Pendan sopečný kužeľ ??? 2°49'00'' S 102°01'00'' E ???
Peuet Sague komplexný vulkán 2 801 5°49'00'' N 95°17'00'' E pleistocén
Pulau Weh stratovulkán 617 4°54'52'' N 96°19'45'' E ???
Rajabasa stratovulkán 1 281 5°47'00'' S 105°37'30'' E ???
Ranau kaldera 1 881 4°50'00'' S 103°55'00'' E ???
Sarik-Gajah pyroklastické kužele ??? 0°05'00'' N 100°12'00'' E ???
Sekincau Belirang kaldery 1 719 5°07'00'' S 104°19'00'' E ???
Seulawah Agam stratovulkán 1 810 5°26'51'' N 95°39'28'' E 1839
Sibayak stratovulkány 2 212 3°14'00'' N 98°31'00'' E 1881
Sibualbuali stratovulkán 1 819 1°33'20'' N 99°15'19'' E ???
Sinabung stratovulkán 2 460 3°10'00'' N 98°23'30'' E ???
Sorikmarapi stratovulkán 2 145 0°41'09'' N 99°32'22'' E 1986
Sumbing stratovulkán 2 507 2°24'51'' S 101°43'39'' E ???
Suoh maary 1 000 5°15'00'' S 104°16'00'' E 1933
Talakmau komplexný vulkán 2 919 0°04'45'' N 99°59'00'' E ???
Talang stratovulkán 2 597 0°58'42'' S 100°40'46'' E 2005
Tandikat stratovulkán 2 438 0°25'58'' S 100°19'02'' E 1924
Toba kaldera 2 157 2°35'00'' N 98°50'00'' E ???

Malajzia[upraviť | upraviť zdroj]

Borneo[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Forma Výška (m) Súradnice Posledná erupcia
Zem. šírka Zem. dĺžka
Bombalai pyroklastický kužeľ 531 4°24'00'' N 117°53'00'' E ???

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]