Zoznam ulíc a námestí v Nitre

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam ulíc a námestí v Nitre podľa mestských častí.

Čermáň[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Bajzova ulica Jozef Ignác Bajza
Bártfayho ulica Július Bártfay sochár
Bottova ulica Ján Botto
Cabajská ulica Cabaj, dedina pri Nitre
Cabanova ulica Ondrej Caban
Čermánske námestie Čermáň
Červenova ulica
Čulenova ulica
Dolnočermánska ulica
Elektrárenská ulica
Golianova ulica Ján Golian generál
Hanulova ulica
Hattalova ulica
Hozova ulica
Hurbanova ulica Jozef Miloslav Hurban
Inovecká ulica
Jasná ulica
Južná ulica
Kavcova ulica
Kostolná ulica
Košická ulica Košice
Kováčikova ulica
Mojmírova ulica knieža Mojmír I.
Mudrochova ulica
Murgašova ulica Jozef Murgaš
Poničanova ulica
Potravinárska ulica
Priechodná ulica
Slnečná ulica
Stodolova ulica
Strieborná ulica
Šípková ulica
Šumavská ulica
Šuranská ulica Šurany
Švecova ulica
Tajovského ulica Jozef Gregor Tajovský
Tehelná ulica
Ulica Ľudovíta Čuláka Ľudovít Čulák
Ulica H. Meličkovej Hana Meličková
Ulica Jakuba Haška
Ulica Jána Galbavého
Ulica Jána Mrvu Ján Mrva
Ulica M. S. Trnavského Mikuláš Schneider Trnavský
Ulica Michala Lukniša Michal Lukniš
Ulica Podjavorinskej Ľudmila Podjavorinská
Urbánkova ulica Ferko Urbánek
Železničiarska ulica

Diely[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Ulica Antona Točíka
Dunajská ulica Dunaj
Furmanská ulica
Hornostavská ulica
Jarabinová ulica
Kmeťova ulica Andrej Kmeť
Murániho ulica
Na Hôrke
Partizánska ulica
Piešťanská ulica
Považská ulica Považie
Prešovská ulica Prešov
Rýnska ulica
Tokajská ulica Tokaj
Viničky
Zvolenská ulica Zvolen

Dolné Krškany[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Biovetská ulica
Bita
Cirmánska ulica
Dvorčanská ulica Dvorčany
Holotka
Jabloňová ulica
K rieke
Látečkovej ulica
Liesková ulica
Medzi vodami
Na Priehon
Nezábudková ulica
Novozámocká ulica Nové Zámky
Pri mlyne
Roľnícka ulica
Sikarská ulica
Záborského ulica

Dražovce[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Ambrova ulica
Atlasova ulica
Belopotockého ulica Gašpar Féjerpataky-Belopotocký
Dobrotka
Dolné Hony
Hamuljakova ulica Martin Hamuljak
Holubyho ulica
Horeckého ulica
Horná ulica
Hrabová ulica
Kanálová ulica
Kochova ulica
Kultúrna ulica
Lidická ulica Lidice
Lukáčova ulica
Mrázova ulica
Na gruntoch
Pekná ulica
Pod kostolíkom
Pod Plieškou
Pri Dobrotke
Pri Perinovej studni
Pri škole
Rozmarínová ulica
Ščasného ulica
Severná ulica
Smreková ulica
Šulekova ulica
Švabinského ulica
Topoľčianska ulica
Ulica Jána Zelenáka Ján Zelenák
Vŕbová ulica
Zoborská ulica

Horné Krškany[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Bočná ulica
Borovicová ulica
Brigádnicka ulica
Krškanská ulica
Letná ulica
Mäsiarska ulica
Na hlinách
Novozámocká ulica
Orechov dvor
Pod Katrušou
Pod Tobolou
Priemyselná ulica
Rakytová ulica
Staromlynská ulica
Široká ulica
Športová ulica
Zelená ulica
Zimná ulica
Zlievarenská ulica

Chrenová[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Akademická ulica
Bajkalská ulica Bajkal
Beniakova ulica Valentín Beniak
Biela ulica
Biringerova ulica František Biringer
Bohúňova ulica Peter Michal Bohúň
Botanická ulica
Brezová ulica
Clementisova ulica Vladimír Clementis
Čavojského ulica
Dlhá ulica
Doležalova ulica
Ďumbierska ulica Ďumbier
Ďurčanského ulica
Fándlyho ulica Juraj Fándly
Fatranská ulica Fatra
Gemerská ulica Gemer
Gorazdova ulica Svätý Gorazd
Hečkova ulica František Hečko
Hontianska ulica
Chrenovská ulica Chrenová
Javorová ulica
Karpatská ulica Karpaty
Kasárenská ulica
Korčekova ulica
Kremnická ulica
Kvetná ulica
Lesná ulica
Levická ulica Levice
Liptovská ulica Liptov
Lipová ulica
Lomnická ulica
Lúčna ulica
Maginova ulica Ján Baltazár Magin
Majakovského ulica Vladimir Majakovskij
Malíkova ulica
Mikova Ves
Nábrežie mládeže
Plynárenská ulica
Pod vinohradmi
Pri cvičisku
Pri strelnici
Sadová ulica
Selenec
Sitnianska ulica Sitno
Slančíkovej ulica Božena Slančíková-Timrava
Spišská ulica Spiš
Šípová ulica
Štiavnická ulica
Tekovská ulica Tekov
Topoľová ulica
Tribečská ulica Tribeč
Trieda Andreja Hlinku Andrej Hlinka
Turčianska ulica Turiec
Ulica kozmonautov
Ulica Ľudovíta Okánika Ľudovít Okánik
Vašinova ulica
Vihorlatská ulica Vihorlat
Výstavná ulica výstavisko Agrokomplex
Za Humnami
Zlatomoravecká ulica Zlaté Moravce
Ždiarska ulica Ždiar

Janíkovce[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Dlhá ulica
Dolná ulica
Dvorská ulica
Golianovská ulica Golianovo
Hanácka ulica
Hlavná ulica
Kopanická ulica
Krížna ulica
Kúria
Letecká ulica
Matušincova ulica Vojtech Matušinec
Okružná ulica
Pri Dolci
Rabčekova ulica
Royova ulica Vladimír Roy
Slamkova ulica
Ulica A. Ďateľa A. Ďateľ
Ulica A. Žarnova Andrej Žarnov
Ulica Dr. J. Budayho
Ulica Jána Mila
Ulica Janka Silana Janko Silan
Ulica Michala Vetešíka Michal Vetešík
Ulica sv. Bystríka Svätý Bystrík
Ulica sv. Klimenta Svätý Kliment
Willermova ulica Willermus

Klokočina[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Alexyho ulica Janko Alexy
Baničova ulica Štefan Banič
Bazovského ulica Miloš Alexander Bazovský
Beethovenova ulica Ludwig van Beethoven
Bellova ulica
Benkova ulica Martin Benka
Bizetova ulica Georges Bizet
Borodáčova ulica Ján Borodáč
Čajkovského ulica Piotr Iľjič Čajkovskij
Edisonova ulica Thomas Alva Edison
Furmanská ulica
Golianova ulica Ján Golian
Hornostavská ulica
Horská ulica
Hviezdoslavova trieda Pavol Országh Hviezdoslav
Jedlíkova ulica Štefan Anián Jedlík
Jurkovičova ulica Dušan Jurkovič
Kmeťova ulica Andrej Kmeť
Krištáľová ulica
Mikovíniho ulica Samuel Mikovíni
Na Hôrke
Nedbalova ulica Oskar Nedbal
Nitrianska ulica Nitra
Novomeského ulica Ladislav Novomeský
Partizánska ulica
Pažitná ulica
Petzvalova ulica Jozef Maximilián Petzval
Pezinská ulica Pezinok
Piešťanská ulica Piešťany
Pokojná ulica
Pod briežkom
Pod kaplnkou
Popradská ulica Poprad
Pramenistá ulica
Pražská ulica Praha
Priezračná ulica
Rybničná ulica
Studničná ulica
Škultétyho ulica
Šúdolská ulica
Ulica Mons. Wagnera
Ulica Pavla Straussa
Ulica Wolfganga Kempelena Wolfgang Kempelen
Žilinská ulica Žilina

Kynek[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Drieňová ulica
Furmanská ulica
Hájska ulica
Hlohovecká ulica Hlohovec
Jelšová ulica
Kynecká ulica
Lehotská ulica
Na Dolinu
Nová Osada
Ovocinárska ulica
Pod Dubinou
Pod Hájom
Pod Hrabinou
Pod Orešinou
Pod trnkami
Potočná ulica
Pri kaštieli
Pri lipe
Rulandská ulica
Trnavská ulica Trnava

Mlynárce[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Bolečkova ulica
Bratislavská ulica Bratislava
Dolné Hony
Dubíkova ulica
Furmanská ulica
Hlohovecká ulica Hlohovec
Chotárna ulica
Kamenecká ulica
Krompašská ulica Krompachy
Poľná ulica
Rastislavova ulica knieža Rastislav
Remeselnícka ulica
Štúrova ulica Ľudovít Štúr
Telgártska ulica Telgárt
Ulica Fraňa Kráľa Fraňo Kráľ

Párovské háje[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Agátová ulica
Hájnická ulica
Hydinárska ulica
Jarocká ulica Jarok
Jurský dvor
Lukov dvor
Olivová ulica
Stromová ulica
Ulička
Veľký Cer

Staré Mesto[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Banská ulica
Bernolákova ulica Anton Bernolák
Borová ulica
Braneckého ulica
Bratislavská ulica Bratislava
Bulharská ulica Bulharsko
Cintorínska ulica
Coboriho ulica Korol Cobori
Cyrilometodské námestie
Damborského ulica
Družstevná ulica
Ďurková
Fabrická ulica
Farská ulica
Hodálova ulica
Hodžova ulica
Hollého ulica Ján Hollý
Horný Palánok
Hradná ulica
Hradné námestie
Hviezdna ulica
Chalupkova ulica
Jánošíkova ulica Juraj Jánošík
Jarmočná ulica
Jaskyňová ulica
Jesenského ulica
Kalinčiakova ulica Ján Kalinčiak
Kalvária
Kalvárska ulica
Kasalova ulica
Kluchova ulica
Kmeťkova ulica Karol Kmeťko, arcibiskup a spisovateľ
Koceľova ulica Koceľ
Kollárova ulica
Kráľovská cesta
Kraskova ulica Ivan Krasko
Krátka ulica
Krčméryho ulica Štefan Krčméry
Kukučínova ulica Martin Kukučín
Kupecká ulica
Kúpeľná ulica
Malá ulica
Mariánska ulica
Mariánska dolina
Misionárska ulica
Mlynská ulica
Mostná ulica
Moyzesova ulica Štefan Moyzes
Mudroňova ulica
Na Predmostí
Na vŕšku
Nábrežie za hydrocentrálou
Námestie Jána Pavla II. Ján Pavol II.
Napervillská ulica
Nálepkova ulica Ján Nálepka
Nová ulica
Novozámocká ulica Nové Zámky
Osvaldova ulica
Palackého ulica František Palacký
Palánok
Palárikova ulica Ján Palárik
Parkové nábrežie
Párovská ulica
Piaristická ulica Rehoľa piaristov
Piesková ulica
Pod borinou
Podzámska ulica
Pri Červenom kríži
Pri synagóge
Pribinovo námestie Pribina
Priehradná ulica
Pútnická ulica
Radlinského ulica
Rázusova ulica Martin Rázus
Riečna ulica
Robotnícka ulica
Rybárska ulica
Samova ulica
Schurmannova ulica Maximilián Schurmann (výtvarník)
Sihoť
Skalná ulica
Sládkovičova ulica Andrej Sládkovič
Smetanova ulica Bedřich Smetana
Spojovacia ulica
Staničná ulica
Stavbárska ulica
Stračia ulica
Súľovská ulica Súľov
Svätoplukovo námestie Svätopluk
Svetlá ulica
Šafárikova ulica Pavel Jozef Šafárik
Školská ulica
Špitálska ulica
Štefánikova trieda Milan Rastislav Štefánik
Štrková ulica
Štúrova ulica
Tulipánová ulica
Ulica 7. pešieho pluku
Ulica 8. mája
Ulica Andreja Šulgana Andrej Šulgan
Ulica B. Němcovej Božena Němcová
Ulica česko-slovenskej armády
Ulica Fraňa Mojtu František Mojto (pedagóg a starosta)
Ulica Janka Kráľa Janko Kráľ
Ulica Jozefa Vuruma Jozef Vurum
Ulica P. Benického P. Benický
Ulica richtára Peregrina
Vajanského ulica
Vikárska ulica
Vodná ulica
Východná ulica
Wilsonovo nábrežie Woodrow Wilson
Za Ferenitkou
Záhradná ulica
Župné námestie

Zobor[upraviť | upraviť zdroj]

                 Názov ulice                                           Pomenovaná po                
Astrová ulica
Azalková ulica
Bartókova ulica
Bažantia ulica
Bojnická ulica
Brestová ulica
Broskyňová ulica
Buková ulica
Burgundská ulica
Černicová ulica
Dobšinského ulica
Dolnohorská ulica
Dolnozoborská ulica
Dražovská ulica
Drozdí chodník
Dubová ulica
Fialková ulica
Gaštanová ulica
Gladiolová ulica
Havrania ulica
Hlohová ulica
Hornohorská ulica
Hornozoborská ulica
Hospodárska ulica
Hraničná ulica
Hroznová ulica
Chatárska ulica
Chmeľová dolina
Jahodová ulica
Jánskeho ulica
Jaseňová ulica
Jastrabia ulica
Jazerná ulica
Jelenecká ulica
Kamenná ulica
Kláštorská ulica
Klinčeková ulica
Kľúčovského ulica
Kodályová ulica
Komenského ulica
Krivánska ulica
Kyjevská ulica
Ľaliová ulica
Ľevanduľová ulica
Malá kamenná ulica
Malá podhájska ulica
Malá strmá ulica
Malinová ulica
Mandľová ulica
Martinská dolina
Metodova ulica
Morušová ulica
Moskovská ulica
Muškátová ulica
Nad baňou
Narcisová ulica
Nécseyho ulica
Nevädzová ulica
Oravská ulica
Orechová ulica
Orgovánová ulica
Orlia ulica
Oskorušová ulica
Pánska dolina
Pivonková ulica
Platanová ulic
Pod lupkou
Pod zlatým brehom
Podhájska ulica
Podhorská ulica
Poľovnícka ulica
Poniklecová ulica
Pri jazierku
Prvosienková ulica
Radová ulica
Ratkošova ulica
Rekreačná ulica
Ríbezľová ulica
Rosinského ulica
Rovná ulica
Ružová ulica
Silvánska ulica
Sirôtková ulica
Skautská ulica
Slávičie chodníky
Snežienková ulica
Sojčia ulica
Strmá ulica
Studená ulica
Svätoplukova ulica
Svätourbanská ulica
Šafranová ulica
Tabaková ulica
Tatarkova ulica
Tichá ulica
Tolstého ulica
Topoľčianska ulica
Tŕnistá ulica
Turistická ulica
Ulica sv. Beňadika
Urbancova ulica
Úzka ulica
Vansovej ulica
Veltlínska ulica
Vendelínska ulica
Veterinárska ulica
Viničná ulica
Vinohradnícka ulica
Višňová ulica
Vrania ulica
Vyhliadková ulica
Vysoká ulica
Záhradkárska ulica
Zvončeková ulica
Žibrická ulica