Zoznam vybraných potokov na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam vybraných potokov na Slovensku obsahuje predovšetkým zoznam vodných tokov dlhších ako 20 km a tiež niektorých kratších významnejších potokov (z hľadiska vodohospodárskeho využitia).

  1. Andač: 15,3 km
  2. Bačkovský potok: 18,1 km
  3. Banský potok (prítok Ipľa): 19,1 km
  4. Beliansky potok (prítok Bieleho Váhu): 16,5 km
  5. Beliansky potok (prítok Popradu): 17 km
  6. Beliansky potok (prítok Turca): 20,3 km
  7. Belujský potok: 19,5 km
  8. Blatina: 33 km
  9. Blatnický potok: 16,9 km
  10. Boca: 18,5 km
  11. Bocegaj: 11,8 km
  12. Brezovský potok: 21 km
  13. Brusnička: 15,2 km
  14. Brusník: 16 km
  15. Bystrá: 15,5 km
  16. Cabajský potok: 29 km
  17. Čebovský potok: 20,5 km
  18. Čečejovský potok: 25 km
  19. Čerešňový potok: 24 km
  20. Čiližský potok: 36 km
  21. Črmeľ: 15 km
  22. Delňa: 16 km
  23. Derňa: 38 km
  24. Dobšinský potok: 15,5 km
  25. Dolinka: 17,5 km
  26. Domanižanka: 21 km
  27. Dršňa: 13,7 km
  28. Furmanec: 10,5 km
  29. Gaderský potok: 16,5 km
  30. Hájsky potok: 12 km
  31. Hostiansky potok: 24,5 km
  32. Hronec: 11,5 km
  33. Hruštínka: 20,5 km
  34. Hutná: 15,4 km
  35. Hybica: 18,7 km
  36. Hydina: 14,3 km
  37. Chocholnica: 22,3 km
  38. Chotárny potok (prítok Turne, Zádiel): 14 km
  39. Chtelnička (Výtok): 20,5 km
  40. Ipoltica: 16,5 km
  41. Izra: 14,3 km
  42. Jabloňovka: 20,5 km
  43. Jalovčanka: 16,7 km
  44. Jaseniansky potok: 17,3 km
  45. Ježovka: 13,1 km
  46. Kadaň: 17,8 km
  47. Kaloša: 15,1 km
  48. Kamečnica: 16,5 km
  49. Kamenec (prítok Tople, Chmeľová): 21,4 km
  50. Kamenec (prítok Tople, Tarnov): 16 km
  51. Kamenica: 18,6 km
  52. Kamenistý potok (prítok Čierneho Hrona): 25,7 km
  53. Klastavský potok: 30 km
  54. Korytnica: 13 km
  55. Kôprovský potok: 14 km
  56. Krivánsky potok: 48,2 km
  57. Krupský potok: 29,8 km
  58. Kvačianka: 16 km
  59. Lakšársky potok: 23 km
  60. Lednica: 21,4 km
  61. Levočský potok: 25,4 km
  62. Lipník (prítok Dunajca): 14,9 km
  63. Lutilský potok: 19 km
  64. Lužianka: 25,1 km
  65. Ľubica (prítok Popradu): 22,4 km
  66. Ľuboreč: 25,5 km
  67. Ľubotínka: 16,5 km
  68. Ľupčianka: 23,7 km
  69. Mačací potok: 26,3 km
  70. Madačka: 16,5 km
  71. Malianka: 16,4 km
  72. Margecianka: 22 km
  73. Marikovský potok: 22 km
  74. Mašková: 25 km
  75. Mlynica: 20,5 km
  76. Močiarka: 19 km
  77. Modriansky potok: 11,5 km
  78. Mútňanka: 22,4 km
  79. Mužliansky potok: 14,5 km
  80. Myjavská Rudava: 14 km
  81. Myslavský potok: 19,5 km
  82. Myslina: 17,3 km
  83. Necpalský potok: 18,5 km
  84. Olvár: 18,5 km
  85. Olšinský potok: 25,2 km
  86. Orechovský potok: 17 km
  87. Osrblianka: 15,8 km
  88. Osturniansky potok (Kacwin): 26 km (na Slovensku 11,7 km)
  89. Palúdžanka: 18 km
  90. Papradnianka: 20,5 km
  91. Pčolinka: 18,5 km
  92. Perkovský potok: 20,7 km
  93. Pernecká Malina: 10 km
  94. Petrovička: 16,9 km
  95. Plachtinský potok: 35,5 km
  96. Podhradský potok (prítok Váhu, Ilava): 18,9 km
  97. Poltárica: 16,8 km
  98. Predmieranka: 14,5 km
  99. Pružinka: 19 km
  100. Ronava: 17 km
  101. Rovnianka: 17 km
  102. Rožňavský potok: 13,3 km
  103. Rudavka: 11,6 km
  104. Sklabinský potok: 17,4 km
  105. Slavkovský potok (prítok Popradu): 16,3 km
  106. Slavkovský potok (prítok Torysy): 14 km
  107. Slovinský potok: 16 km
  108. Smolník (prítok Hnilca): 19,7 km
  109. Smrečianka: 18 km
  110. Sobranecký potok: ? km
  111. Sopotnica (prítok Hornádu): 15,5 km
  112. Sopotnica (prítok Hrona): 12,6 km
  113. Starohorský potok (prítok Bystrice): 17,4 km
  114. Stoličný potok (prítok Čiernej vody): 38,9 km
  115. Stránka: 16,5 km
  116. Studený potok (prítok Oravy): 26,7 km
  117. Studený potok (prítok Popradu): 17,4 km
  118. Stupavský potok: 26,5 km
  119. Súčanka: 19,7 km
  120. Šárd: 26 km
  121. Štiavnička: 13,5 km
  122. Štiavnik: 18,3 km
  123. Teplá: 16,5 km
  124. Trebeľa: 15,3 km
  125. Ternianka: 17,7 km
  126. Tichý potok (zdrojnica Belej): 16 km
  127. Tovarský potok: 20,1 km
  128. Trnovec: 14,4 km
  129. Trstianka: 17,5 km
  130. Tŕstie: 18 km
  131. Tuhársky potok: 27,8 km
  132. Tvrdošovský potok:
  133. Udoč: 16 km
  134. Unínsky potok: 15,8 km
  135. Vajskovský potok: 16,7 km
  136. Velický potok (prítok Popradu): 22 km
  137. Veľká Biela voda: 13,2 km
  138. Veľký potok (prítok Ipľa): 20,2 km
  139. Veperec: 18 km
  140. Veselianka: 20,5 km
  141. Vištucký potok: 21 km
  142. Vrbovec: 28,5 km
  143. Vrbovok: 27 km
  144. Vríca: 19,6 km
  145. Zázrivka: 21,5 km
  146. Zbojský potok: 21,4 km
  147. Železnica: 17,5 km
  148. Žiarovnica: 15,6 km

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]