Zoznam častí seriálu Susedia (1. séria)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Nasledujúci zoznam je zoznam častí 1. série seriálu Susedia.

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
Slovensko
1 1 „Sťahovanie“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 4. september 2006

Do jednej z Bratislavských bytoviek sa sťahuje maďarská manželská dvojica László a Ildikó. Ani Lászlov najlepší kamarát František, ani jeho manželka Zuzana z toho najskôr nie sú celkom nadšení. Lászla už od začiatku začne obťažovať susedka Marta Sladká, a Ildikó si ju rýchlo znepriatelí. František pomáha Lázslovi pri sťahovaní, no je tu menší problém. Lázslovi a Ildikó ešte nepriniesli posteľ, a tak žiada Lázsló susedov, či by nemohli stráviť noc u nich. František nakoniec povoľuje, no situácia sa komplikuje, keďže František predal posteľ a ani oni so Zuzanou nemajú kde späť. Napokon sa musia všetci potlačiť na rozloženom gauči a jednej ruskej posteli. Zuzana medzitým celý deň počíta nálepky na chudnutie.

2 2 „Dedičstvo“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 11. september 2006

František a Zuza sú vo finančnej tiesni, keďže Zuzana neustále míňa peniaze na kupovanie nového tovaru, ktorý potom predáva. Zuza chce, aby si požičali od Lázsla, no ten rozbieha nový biznis ako domáci kutil. Zdá sa, že ich finančné problémy sú vyriešené, keď Zuzane volá jej mama s tým, že zomrel strýko Ignác a budú dediť. František má ale čoskoro ďalší problém. Objavuje tajomné tabletky a začína si myslieť, že je Zuzana dílerka drog. Okamžite berie tabletky, zamaskuje sa a odchádza do horárne, aby niekomu tabletky predal. Pri tom je však dolapený policajtom. Problém nakoniec za neho vyžehlí Marta. Navyše sa ukazuje, že išlo iba o tabletky na spanie. Lázsló a Ildikó medzitým riešia chúlostivý problém, keďže Ildikó má migrénu a nemôže spolu s Lázslom intímne žiť.

3 3 „Ruja“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 18. september 2006

František sa pripravuje na majstrovstvá vo vábení jeleňov, ktoré sa budú konať v horárni. Zuza má medzitým plné ruky práce s predajom bodyšejkrov. Zúfalá Ildikó ich prichádza žiadať o pomoc, lebo upchala drez a vytopila byt. Neskôr Františkovi zavolajú dvojičky hostesky, ktoré spoznali s Lázslom na minuloročných majstrovstvách a chcú sa s nimi stretnúť. František a Lázslo sa teda rýchlo musia zbaviť svojich manželiek a tak ich posielajú spolu do kina. Neskôr, keď už sú sami a čakajú dvojičky, plán im narúša predavačka, ktorá prišla Zuze ponúknuť krémy proti kŕčovým žilám a zásielku tak musí prevziať František.

Hosť: Zuzana Frenglová ako Šimčíková

4 4 „Kuchárka“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 25. september 2006

Ildikó opäť varí, no pri flambovaní dochádza k nehode. U Františka panuje zlá nálada, keďže po víkendovej návšteve Zuzaninej mamy je ich chladnička úplne prázdna, Zuza kúpila opäť ďalšie hlúposti a navyše k nim príde Zuzanina kamarátka Majka z Michaloviec. Lázsló už nevládze ďalej jest hrozné jedlá Ildikó a tak jej chce povedať, že je hrozná kuchárka. Nedokáže to ale sám, a tak žiada o pomoc Františka a Zuzanu. Tí ho ale nakoniec zradia. Neskôr prichádza Majka, no keďže Zuza jej nemá čo ponúknuť, hostina sa koná u Ildikó. Lázsló ich ako trest za to, že ho František a Zuzana zradili, nechá zjesť celý obed, ktorý Ildikó navarila. Jediný komu chutí je Zuzanina kamarátka Majka.

Hosť: Lucia Vráblicová ako Majka, Peter Marcin ml. ako poslík s pizzou

5 5 „Horáreň“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 2. október 2006

Ildikó sa sťažuje Zuzane, že im to doma nefunguje v sexe. Zuzana dostane nápad, ako im pomôcť. Ildikó povie, aby prišla večer do horárne a zobrala si aj sexy úbor. Ostatné zariadi ona. Všetko sa jej ale trocha začína komplikovať, keďže František v ten istý večer prenajal horáreň aj pre mileneckú dvojicu Sladká a magister Omáčka. Zuzana ich pošle do skladu, Františka pošle na falošnú stopu predaja parohov a Lázsla privedie do horárne pod zámienkou, že sa jej pokazilo auto. Aj napriek jej snahe však nič nevychádza tak, ako si predstavovala.

Hosť: Ivan Vojtek ako magister Omáčka

6 6 „Víkend“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 9. október 2006

Zuzana získava v práci za odmenu víkendový pobyt vo Vysokých Tatrách pre dve osoby. Hneď na to ide František za Lázslom, aby ho požiadal, či by im nezalial kvetiny a nepostrážil byt, kým budú preč. Lázslo si to však zle vyloží a pochopí to tak, že idú do Tatier aj oni s Ildikó. Keď sa o tom dozvedá aj Ildikó, ihneď ide urobiť veľký nákup. Keď Zuza a František zisťujú, že došlo k omylu a Lázsló s Ildikó si myslia, že idú s nimi, snažia sa Lázslovi jemne vysvetliť, že do Tatier idú iba oni dvaja, to sa ale nepodarí a prichádza k hádke.

7 7 „Narodeniny“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 16. október 2006

František má narodeniny. Je plný očakávania, čo mu jeho žena a jeho susedia kúpili, no keď sa Zuza správa úplne prirodzene, František si začína myslieť, že na neho všetci zabudli. Všetko je ale iba plán Zuzany, ktorá pre neho spolu s Lázslom a Ildikó pripravila na večer oslavu v horárni. Neskôr, keď už je všetko pripravené a Zuza, Lázsló a Ildikó čakajú v horárni na ničnetušiaceho Františka, jeho darček – bežiaci pás sa náhle pokazí a tak sa Lázsló rýchlo pustí do opravy. Neskončí to ale dobre, pretože ho kopne elektrina. Medzitým je doma František v ťažkej depresii, pretože si myslí, že sa na neho všetci vykašľali a oporu mu robí Marta. Opijú sa spolu, a až potom si František spomína, že mal ísť do horárne. Tam na neho čaká prekvapenie, ale oslava je napokon zničená. František je na mol opitý, Lázsló je zasiahnutý elektrickým prúdom a oslavu narúša aj striptérka Giovanna.

Hosť: Silvia Petöová ako Giovanna/Božena

8 8 „Výročie svadby“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 23. október 2006

Lázslo a Ildikó majú 19. výročie svadby a tak prežívajú slávnostné ráno. Naopak u Františka nepanuje príliš dobrá nálada. Opäť nie je nič v chladničke a Zuzana navyše núti ísť Františka na operu. Medzitým prináša poštár dva balíky. Ildikó ich ale pomieša a tak dostáva Zuzana krásny diamantový náhrdelník zatiaľčo Ildikó vypchatú vevericu. Keď sa Zuza a František vracajú z opery, Zuzana je naštvaná, pretože František ju v opere poriadne strápnil. Ďalšie zlá správa prichádza, keď jej Lázsló a Ildikó prichádzajú povedať, že došlo k výmene a náhrdelník nie jej, ale je pre Ildikó k výročiu svadby. Ešte viac sa naštve, keď zistí že ona dostala od Františka vevericu. František teraz musí všetko napraviť a tak domov privádza operného speváka Martina Malachovského.

Hosť: Martin Malachovský si zahral sám seba

9 9 „Svokra“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 30. október 2006

K Františkovi sa chytá na návštevu jeho panovačná mama. Je v pohotovosti a musí všetko upratať, aby bola pri návšteve spokojná. Z návštevy je naštvaná aj Zuza, ktorá sa s Františkovou mamou nemôže ani cítiť. U Ildikó panuje smutná nálada, keďže jej zomrel jej milovaný psík Bundášik. Úprimnú sústrasť jej prichádza vyjadriť jej najväčšia sokyňa Marta Sladká. V žiali sa obidve opijú a spriatelia. K Františkovi už prichádza mamička. Už do začiatku Františka sekíruje a ku všetkému má pripomienku, no hotové peklo nastáva až keď prichádza domov Zuza.

10 10 „Miss lesa“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 6. november 2006

V horárni sa má konať voľba Miss lesa. František je celý nadšený a prichádza zlákať na podujatie aj Lázsla. Zastihne ho však Ildikó so svojím ďalším nestráviteľným jedlom. Zuzana má opäť veľa práce s predajom, tentoraz baby-fónov. Miss lesa sa má zúčastniť aj Františkova krásna sekretárka Tánička, víťazka minuloročnej Miss. To ale Lázsló a František svojim ženám nepovedia, inak by ich tam isto nepustili. Medzitým má Lázsló podozrenie, že je Ildikó tehotná. Keď už sú v horárni, Ildikó odhaľuje Lázsla s Táničkou, ktorú jej aj Zuze zatajili a tak majú chlapi problém.

Hosť: Tatiana Poláková ako Tánička

11 11 „Zámena manželov I.“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 13. november 2006

V oboch domácnostiach dochádza k hádkam. Lázsló je naštvaný na Ildikó, že sa mu jej zásluhou zbehla kombinéza. Ildikó mu teda začne vyčítať, že je nevďačný. U Františka je takisto zlá nálada. František opäť nadáva Zuzane, že kúpila ďalšie hlúposti, tentoraz silikónové prsia Chic Mystique. František Zuzane vyčíta, že nie je žena v domácnosti ako Ildikó. Ildikó má zase za to, že František by bol určite vďačnejším manželom ako Lázsló. Keď dochádza ku konfrontácii, ženy sa dohodnú, že by si na čas mohli vymeniť manželov. Iniciatívu ďalej preberá Marta, ktorá vymyslí kompletné pravidlá. Medzitým stretáva František ich novú susedu, slávnu českú speváčku Helenu Vondráčkovú, no nik mu nechce uveriť, že tu bola.

Hosť: Helena Vondráčková si zahrala samu seba

12 12 „Zámena manželov II.“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 20. november 2006

Aj keď to chlapi najskôr brali iba ako žart, ich ženy trvajú na tom, aby sa vymenili. František sa teda sťahuje k Ildikó. Berie si za úlohu naozaj ťažké sústo – chce Ildikó naučiť variť. Lázsló sa sťahuje k Zuzane. Keď však musí Zuza odísť, Lázsló sa pustí do práce a začne jej reorganizovať celý byt. Kým Ildikó odchádza s Martou do mesta na veľké nákupy, do bytu prichádza nejaký starý muž, ktorý tvrdí, že je Lázslov dedko. František mu vôbec nerozumie a tak volá Lázsla. Ukazuje sa ale, že muž nie je Lázslov dedko, ale utečenec z blázinca. Keď sa vracajú domov obe ženy, Zuzana je uchvátená s premiestnením celého nábytku v ich byte, ktoré Lázsló vykonal, kým František je naštvaný. Výmena manželov sa neskôr končí a ukazuje sa, že obom rodinám prospela.

Hosť: Ján Kramár ako Lászlóv nagypapa

13 13 „Marta“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 27. november 2006

Zuzana chce zúfalo nájsť Marte do Vianoc nejakého chlapa, aby sa k ním opäť na Vianoce nenanominovala, ako to u nej býva zvykom. Ildikó má zatiaľ plné ruky práce. Musí variť, žehliť, vysávať a robiť mnoho ďalších domácich prác. Je podráždená a tak žiada Lázsla, aby už konečne kúpil poriadny televízor, ktorý by mohla sledovať napríklad aj z kuchyne. Lázsló to začne hneď riešiť. Neskôr za Ildikó prichádza Zuza, ktorá má plán. Pre Martu našla dokonalého chlapa a chce jej ho dohodiť. Lázsló zatiaľ kúpil novú televíziu aj so satelitom. Televízor síce ešte nepriviezli, no satelit áno a tak sa ho snažia vyskúšať s Františkom na jeho televízore. Stále sa im však nedarí a do inštalácie satelitu sa navyše pripája aj Marta. Zuza privádza Marte predviesť Jarka, chlapa, ktorého jej našla. Marta je ale veľmi nemilo prekvapená, keď sa ukazuje, že je to jej bývalý priateľ, s ktorým sa to nie veľmi dobre skončilo.

14 14 „Mikuláš“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 4. december 2006

František pripravuje v horárni mikulášsku oslavu. On sám bude hrať čerta, no stále nemá Mikuláša. Do tejto úlohy presviedča Lázsla, no ten musí zaviesť Ildikó na letisko, kde majú počkať ich syna Gergelyho. Ako záloha však prichádza Marta, ktorá Ildikó rada odvezie. Mikulášska oslava dopadne katastrofálne, keďže je František zmlátený deťmi z oslavy. Ďalšiu katastrofu nechtiac spôsobí Zuzana, ktorá vysype čerstvý popol psa Ildikó Bundašíka von balkónom, keďže nevedela o čo ide. Ildikó s Martou sa vracajú bez Gergelyho, ktorému neletelo lietadlo. Zuza a Lázslo rýchlo zorganizujú akciu, aby Ildikó nezistila, že je Bundášikov popol preč.

Hosť: Peter Marcin ml. ako sused Skotnický

15 15 „Darčeky“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 11. december 2006

Vianoce sa nezadržateľne blížia. František objednal pre neho a pre Zuzu drahý výlet do Álp. Ukazuje sa ale, že Zuza nakúpila veľa vianočných vencov, a minula všetky peniaze. Ešte horšie je, že zájazd sa nedá zrušiť. František sa dostáva do ťažkej depresie, keďže jeho žena vždy všetky peniaze rozhádže a on už to nedokáže ďalej znášať. Lázsló má pred Vianocami veľa práce, keďže mu každý nosí pokazené vianočné ozdoby. Ildikó chce na Vianoce pozvať jej mamu, no Lázsló mal v pláne pozvať tú jeho. Začnú sa teda hádať o tom, ktorá mama príde. Do situácie sa zamieša Marta, ktorá vymyslí niekoľko súťaží. Či to je kameň, papier, nožnice, alebo hod mincou, alebo ťahanie figúrok, Lázsló a Ildikó vždy niečo dopletú a zdá sa, že ich spor nemá konca.

Hosť: Peter Marcin ml. ako sused Skotnický

16 16 „Vianoce“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 18. december 2006

Vianoce sú tu! V oboch rodinách panuje vianočná atmosféra. Lázsló a Ildikó čakajú na príchod mamy Ildikó, ktorá má Alzheimera. Lázsló prináša k Františkovi kapra, a dáva do vane k tomu Františkovmu. Neskôr prichádza František k Ildikó s nepríjemnou správou. Jeden z kaprov vo vani zdochol a František je presvedčený, že to bol ten Lázslov. Nemá však žiaden dôkaz. Okrem toho František zisťuje, že Lázsló a Ildikó sú v tom, že strávia Vianoce spoločne u Františka, aj keď sa na tom nedohodli. Keď sa to dozvedá Zuza, je naštvaná, pretože chcela stráviť večer v dvojici. Nakoniec sa teda s Františkom dohodnú, že susedom dovolia navečerať sa u nich, no potom ich vyženú. Prichádza večera a Ildikó, Lázslo a dokonca aj mama Ildikó prichádzajú k Františkovi. Zuzana je odhodlaná pretrpieť večeru. Ako sa však ukazuje, Lázsló a Ildikó majú kopu čudných Vianočných zvykov a stráviť spoločné Vianoce bude hlavne pre Zuzu veľmi náročné.

17 17 „Silvester“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 31. december 2006

U Františka je jeho mama, ktorá mala pôvodne ostať iba na dva dni, no ako to býva u nej zvykom, jej návšteva sa poriadne predĺžila. Zuzana s Františkom majú 4 lístky na silvestrovský večer. František chce pozvať Lázsla s Ildikó, čo sa príliš nepáči Zuze. Keď si ale uvedomuje, že ak nepôjdu oni, určite bude chcieť ísť Františkova mama, súhlasí s tým. Napokon sa ale ukazuje, že aj tak nemôže Ildikó ísť, pretože je u nej stále jej mama a nemal by s ňou kto byť. Do hry sa zmiešava ešte aj Marta, takže sa začínajú špekulácie o tom, kto vlastne pôjde. Nakoniec sa všetci dohodnú tak, že pôjde Zuza, František, Ildikó a Lázsló, a Františkova mama postráži mamu Ildikó. Ako sa ale ukazuje, Lázsló a Ildikó ešte nikdy neboli na poriadnom silvestrovskom žúre a tak prichádzajú oblečení v krojoch. Nič lepšie však nemajú a tak sa vydávajú do reštaurácie Zlaté srdce. Medzitým sa František celý čas snaží prepašovať do podniku pyrotechniku, aj keď mu to Zuza po minuloročných skúsenostiach zatrhla. Silvestrovský večer sa môže začať a v spoločnosti susedov sa je na čo tešiť!

Hosť: Jana Hospodárová ako moderátorka silvestrovského večera, Tomáš Dorňák ako gigolo, Laco Konrád ako hosť na silvestrovskom večeri