Zuzana Haasová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Zuzana Haasová
Narodenie 20. marec 1981 (43 rokov)
Bratislava, ČSSR
Povolanieherečka
Oficiálna webstránkahaasova.sk

Zuzana Haasová (* 20. marec 1981, Bratislava) je slovenská moderátorka, speváčka, spisovateľka, režisérka, divadelná, dabingová a televízna herečka, mladšia sestra herečky Moniky Haasovej.[1] Jej ďalšia sestra Iveta je kostýmová výtvarníčka. Má dcéru Romanu. Už 24 rokov je diabetička.[1]

Život[upraviť | upraviť zdroj]

Už ako šesťročná pôsobila v inscenáciách STV. V pätnástich rokoch účinkovala v seriáli Silvánovci. V roku 1997 hrala v seriáli Duchovia dcéru Zdeny Studenkovej pojašenú Viki Pačmagovú. Hrala aj v Ordinácii v ružovej záhrade. Momentálne hrá v seriáli Panelák Soňu Jančovú.

Päť rokov pôsobila v rádiu Twist ako moderátorka Literárnej revue. Neskôr, v roku 2005 prešla do rádia Devín, kde ďalšie štyri sezóny uvádzala reláciu To všetko je jazz. Ako dabingová herečka dabuje v STV a súkromných dabingových štúdiách.

Spev[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2003 absolvovala ako speváčka v skupine Funny Fellows živé koncertné turné po Slovensku, Česku, Rakúsku, Holandsku a Spojených štátoch. V roku 2005 vydala CD – Funny Fellows a Zuzana Haasová Vinohrad. Organizuje festival – Májové šanzóny. Po odchode z Funny Fellows založila kapelu The Susie Haas Band.

Filmografia[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b Herečka Zuzana Haasová: Teraz si seba oveľa viac vážim. SME (Bratislava: Petit Press), 2007-03-29. Dostupné online [cit. 2017-02-03]. ISSN 1335-4418.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]