Diskusia:Baktérie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

ja viem ze slaby, ale preslo iba 5 minut od jeho zalozenia :) vyckaj. BTW. aspon, ze nejaky je...--stefi 21:33, 3 október 2005 (UTC)

"aspon nejaky je" celkom neplati, lebo kazdy, koho ta tema pripadne zaujima (a predpokladame, ze ho chce citat v zrozumitelnom jazyku), si ho takto jednoducho pozrie v cs wiki a na tento clanok sa rovno vykasle, ked vidi, ze je to ocividne kratke...Bronto 21:37, 3 október 2005 (UTC)

nj, mas pravdu--stefi 21:45, 3 október 2005 (UTC)

Systematické dělení[upraviť zdroj]

  • první odstavec je zastaralý a nepoužitelný, toto dělení se už přes 10 let nepoužívá. Archebkterie se už mezi bakterie nezařazují, byly z nich vyjnuty jako samostatná říše Archea (viz cs:Archea. Bakterie jsou dnes totožné s eubakteriemi, což (pokud jsem si všiml) článek jinak docela respektuje... Doporučuji buďto smáznout, nebo (ještě lépe) upravit a nechat jako příklad historického členění, na něž lze ve starších knihách narazit... Cinik 07:09, 16 december 2005 (UTC)

==

Ak sa teda bakterie podla tejto stranky rozmnozuju nepohlavne, tak sa tieto dve otazky na primacky ucit nemusim ???[upraviť zdroj]

20.) U baktérií pozorujeme pohlavný proces, kedy sa dve baktérie dočasne spoja a dôjde k výmene genetického materiálu. Tento proces nazývame :riešenie : konjugácia

21.) Doplňte text ! „Schopnosť konjugácie majú tie baktérie, ktoré majú riešenie : fertilný plazmid ( F - plazmid )

(Ušáková, K.: Príprava na maturitu z biológie, SPN Bratislava 2003)