Diskusia:Slovensko

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Externe odkazy[upraviť zdroj]

čo tam robi ten flysmart?????????? Chaty

Národné motto[upraviť zdroj]

Týmto dávam hlasovať za národné motto:

"Keď dávajú ber a keď bijú utekaj"

Na tomto motte nie je nic urazlive a vystihuje skutocnost ze slovaci zatial prezili vsetky burky historie bez uhony. Pokial nebudu namietky tak do tyzdna od tohoto dna tom toto motto pridam. --Robo 12:36, 12 Jan 2005 (UTC)

Nie je to motto v inych krajinach nieco oficialnejsie, nieco co trebars prijima parlament/panovnik? Cosi ako vlajka, hymna, ... (takze zatial kym si toto neujuasnim som proti) Liso 13:38, 12 Jan 2005 (UTC)
  • Motto je oficiálna vec, väčšinou je súčasťou štátneho znaku alebo je priamo uvedené v ústave. SR také niečo nemá. T.j. som proti. --AtonX 14:39, 12 Jan 2005 (UTC)

OK, to som nevedel --Robo 16:59, 12 Jan 2005 (UTC)

A co tak: "vela tvorit malo trovit a ucit sa." (Stur) Aspon je to historicke...Vlado

Toto motto vôbec nepokladám za národné, neobsahuje nič národné... Radšej by som dal: "Za pravdu a za národ, miluj bližneho svojho, cti národ svoj, ochraňuj rodný jazyk svoj." Slavik Baťovka...

Národné motto, motto slovákov by nemalo byť nejakou skomoleninou iných citátov...národné motto by malo byť všeobecne známe, mal by ho vedieť každý-alebo vačšina, malo by zaujať tak, aby sa ľudia nad ním pozastavili a aby našli v ňon ten zmysel, význam ktorý by charatkerizoval niečim práve naše Slovensko..je pravda, slovensko prežilo toho v minulosti dosť..a ešte stále existuje, nezničila ho žiadna vojna, panovník alebo vzbura..nezničila ho minulosť.preto by aj to motto malo mať niečo do seba...Renáta

Ja som za motto, ktore sa učí každý školák: A ty mor ho, hoj mor ho, detvo môjho rodu, kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu. A č i len dušu dáš v tom boji divokom, mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom. --laci_lacike 19:15, 4. január 2008 (UTC)[odpovedať]

V strede Bratislvy jevstvuje miesto SLAVIN to spozná každý , to je spravné motto sme in Sme tuna skor jako Západ, lebo su to náši potomkovia, nevedia to priznať. Nie sme odfaklený Čechoslováci boli sme tu skor, Boli sme tu skor ako [200 000 rokov] , za praotca Sama. Iqservice 20:30, 4. január 2008 (UTC)

Na anglickej wiki sa objavilo ako národné motto toto: "Afferant Montes Pacem Populo" (Nech hory prinesú ľudom pokoj). Je to naozaj naše motto? Pretože aj poľská wikipédia má toto motto zaznamenané ako národné pre Slovensko. --[d|p] 17:03, 22. marec 2008 (UTC)[odpovedať]

madari -> romovia[upraviť zdroj]

Aky je zdroj pre tvrdenie, ze "Podiel Rómov podľa posledného sčítania (čiže na základe ich vlastnej definície) je 1,7%, no podľa rozhovorov s komunálnymi predstaviteľmi a starostami (čiže na základe definície zvyšného obyvateľstva) 5,6%. Treba si však uvedomiť, že v prípade uvedených 5,6 % treba znížiť hore uvedené percento Slovákov a Maďarov (najmä Maďarov) celkovo o 4 percentuálne body" ? Mne to pripada ako kacica z kuchyne ... no radsej nepoviem! :) Liso 13:36, 16 Feb 2005 (UTC)

Takl to ti pripadá zle, lebo to je citát od slovenského demografa zaoberajúceho sa Rómami. Je tu úplne správne. Treba čítať noviny...Bronto 16:48, 16 Feb 2005 (UTC)

Mne sa to zda poriadne na hlavu padnute. Mali by sme spravit clanok o Slovensku, ktory by mal byt objektivny a nestranny. Davat sem taketo subjektivne vety - to patri do nejakeho blogu - ale nie na wikipediu. Ak to tam v kazdom pripade musi byt, tak by sa to malo inac formulovat. Ak nejaky demograf nieco povie, tak je to aktualna politika a ma sa to nechat v novinach.--Mt7 04:10, 10 Mar 2005 (UTC)

kedze nikto nereaguje, tak to vyhadzujem. --Mt7 12:36, 12 mar 2005 (UTC)

Nič sa vyhadzovať nebude, je to takisto oficiálne a správne ako že sa Slovensko oficiálne volá Slovenská republika. Predošlé táraniny sú absolútne odveci. Vôbec neviete k čomu sa vyjadrujete...Bronto 16:56, 12 mar 2005 (UTC)

Sefe, mam taky pocit, ze nevies o com sa bavime, nasou ulohou je spravit rozumny clanok o Slovensku a neni tam nic ine nez tato veta, ktora v ziadnom smere nie je dolezita, ak by som bol niekto z liliputanskej wikipedie a chcem spravit clanok o Slovensku tak samozrejme je pre mna slovenska wikipedia prvotny zdroj. Takze ak sa napise clanok o slovenskych narodnostiach, tak nemam nic proti tomu, ked to tam bude. Ale ak toto ma byt jedina rozumna veta v celom clanku o Slovensku - a samozrejme nie je z oficialneho zdroja, tak dovidenia. --Mt7 18:53, 12 mar 2005 (UTC)

Ale to je oficiálny zdroj, preboha, jediný ktorý existuje. To isté číslo vychádza extrapoláciou počtu Rómov podľa záznamov ministerstva vnútra, ktoré sa skončili 1989...Chceš radšej vyjadrenie francúzskeho lovcu motýľov, alebo chceš niekoho vyslať s pravítkom, aby ich identifikoval podľa veľkosti nosa alebo tak ?...to už ti bude oficiálnejšie, alebo čo považuješ za oficiálne??? Vieš ty vôbec ako vznikajú čísla štatistického úradu?...A vôbec, pozri sa, ja sa v tom vyznám, a nevyjadruj sa do oblastí, do ktorých očividne nemáš ani poňatia... Pri Rómoch je zásadný rozdiel medzi počtom, ktorý oni uvádzajú v sčítaní a ich skutočným počtom. A štyri percentá obyvateľov sú riadne veľké číslo na to, aby sa tu spomenulo. Ja som si myslel, že práve na Slovensku to snáď vie už každé malé dieťa, ale zrejme sa mýlim...Bronto 22:22, 12 mar 2005 (UTC)

  • UZ SA OPAKUJEM a stale nedostavam odpoved na moju jednuduchu otazku
  • neviem ako to mam napisat, ale mne nejde o pravdivost a nepravdivost tejto vety
  • mne ide o ten N E P O M E R
  • o Slovensku by sa malo napisat tisice viet, ktore su dolezitejsie
  • a tuto vetu mozme zaradit pod "narodnosti Slovenska"
  • je to take tazke pochopit

SI SI FAKT ISTY ZE TATO VETA TAM MA BYT a nemali by sme radsej vytvorit kvalitny clanok o Slovensku

nieco podobne ako maju Nemci na Nemecko: http://de.wikipedia.org/wiki/Deutschland Francuzi na Francuzko http://fr.wikipedia.org/wiki/France u madarov to tiez neni slava ale je to podstatne lepsie http://fr.wikipedia.org/wiki/France skoro vsetko na slovinskej wiki sa mi paci http://sl.wikipedia.org/wiki/Slovenija

nehovoriac uz o tom, ake kvalitne su anglicke, slovinske, nemecke, madarske atd clanky o Slovensku aj ked mi je jasne, ze to pisali bud slovaci alebo milovnici Slovenska

--Mt7 23:18, 12 mar 2005 (UTC)

1. Hore si explicitne napísal, že to nie sú oficiálne údaje a že je to nejaká aktuálna politika. 2. Do podrobného článku o národnostiach na Slovensku patrí kopa iných veci, tak ako je to napríklad v anglickej wiki (pozri sa tam). 3. Celý ten článok o Slovensku je nepomerný, lebo tam veľa chýba...Keď by bol ten článok dlhší, ani by si si tú vetu nevšimol. Ja som to písal anticipujúc, že niekto patrične aj doplní ostatné kapitoly. Tá veta je dôležitá preto,lebo hovorí asi toľko, že Rómov je v skutočnosti oveľa viac a vysvetľuje prečo. 4. Ale hlavne, všetci uvítame, keď preložíš napríklad anglickú a/aleo nemeckú hlavnú stránku o Slovensku. Je mimochodom zaujímavé, že USA asi budeme mať lepšie spracované ako Slovensko...Bronto 16:26, 13 mar 2005 (UTC)

Nabozenstvo[upraviť zdroj]

Presnejsie udaje su na http://www.statistics.sk/webdata/slov/scitanie/tab/tab4a.htm a myslim si, ze je vhodnejsie oznacenie bez vyznania ako ateisti. Vlado


Internetová doména[upraviť zdroj]

  • Mt7, preco si vyhodil bodku z internetovej domeny? Ta bodka je tam namieste a je to tak aj omnoho intuitivnejsie. Konieckoncov, rovnako s bodkou, je to aj na anglickej wikipedii. Atomique 19:12, 12 mar 2005 (UTC)


mne sa to zda nelogicke, bodka tam nepatri, ale samozrejme som sa pozrel aj ja na ostatne wikipedie a vsade je to tak, prave som to chcel vratit. --Mt7 19:14, 12 mar 2005 (UTC)

samozrejme, ze mam pravdu v RFC 1591 sa hovori o TLD a nevidiet tam ziadnu bodku --Mt7 19:33, 12 mar 2005 (UTC)

pár pripomienok, poznámok a otázok

  • nemohol by sa tento text skopírovať do článku Dejiny Slovenska, ktorý je v divnom stave, pochopiteľne s označením ako dôležitý stub
    • Konečne niekto uznal, čo ja tu tvrdím už dávno. Mám tomu rozumieť tak, že mám zmazať terajší text a nahradiť zatiaľ týmto?
  • je potrebné odkazovať na neexistujúce články s textom "pozri články"? Viem si predstaviť, že niekedy bude článok Vanniovo kráľovstvo, ale čo by malo byť v článku Druhá Slovenská republika mi je trochu nejasné, hlavne ale prečo by také niečo malo byť.
    • 1. Je nutné odkazovať na neexistujúc články, aby ich niekto napísal. V tomto prípade by tam mali byť Dejiny Slovenska, ale keďže sú v stave, v akom sú, tak ja na ten článok nedopustím odkazovať, lebo to je jednoducho hanba. Preto je tam tá sada článkov. 2. Druhá Slovenská republika je názov dnešného Slovenska, bežne sa používa.
  • neviem či Vanniovo kráľovstvo bolo naozaj také významné a ostatné veci pred príchodom Slovanov tak bezvýznamné, ale tá veta mi tam pripadá nevhodná.
    • Ja som to tam nedal...Ale nakoniec ide predsa len o prehľad (preto to nemôžeš brať tak vážne), prečo by to tam nemohlo byť (je to prvý štát na území Slovenska).
  • v druhom odseku to zvýraznenie na pôvodné sa mi zdá hodne silené. Okrem toho mám pocit, že je nelogické hovoriť, že pôvodné obyvateľstvo sa prisťahovalo.
  • len otázka - termín Kráľovské Uhorsko je naozaj terminus technicus? Mám pocit, že som sa s týmm ešte nestretol, ale to nič neznamená.--LacoR 15:44, 25 máj 2005 (UTC)
    • Je, lebo tak sa ten štát volal.Bronto 18:00, 25 máj 2005 (UTC)

Historická fakta[upraviť zdroj]

Vážení kolegové. Troufám si tvrdit, že je vysloveně špatnost a vandalismus zamlžovat kvůli novému pravopisu historická fakta. --84.242.95.9 21:53, 12 január 2006 (UTC)


Gramotnost[upraviť zdroj]

Vazeni kolegovia, podla mojho nazoru je tu ta gramotnost trosku nizsia, takze by to bolo treba primerane upravit. --Rordor 20:08, 6 jún 2006 (UTC)

Zamknutie pre neregistrovaných a novoregistrovaných[upraviť zdroj]

Navrhujem zamknúť tento článok pre IP a nových redaktorov, kvôli stálym revertom zo strany niekotorých IP. Vasiľ 15:38, 20. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Súhlasím. --Wizzard 15:59, 20. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Tu IP adresu 195.168.201.9 , co stale nahadzuje vyrazy Felvidek a Autonomna oblast Madarskej republiky, by mali naveky vyblokovat z Wikipedie. Okrem protislovenskych veci ten clovek napadne vypisuje clanky a zmeny na podporu proruskych separatistov v Europe. Je to nejaky jobbikovsko-kremelsky trol Laborec (diskusia)

Zamestnanost[upraviť zdroj]

Kde su veci ako zamestnanost a podobne ? napr. pri Nemecku mame uvedenu mieru nezamestnanosti aj podla spolkovych republik .


Aktuálny počet obyvateľov Slovenska k 31.12.2007 je 5 400 998. Bližšie info je na http://www.statistics.sk/pls/elisw/MetaInfo.explorer?cmd=go&s=1002&sso=2&so=7

ja by som len chcela podotknúť že počet obyvateľov k roku 2007 je už 5 400 998.

V tomto článku všade chýbajú zdroje, napr. taká národnosť alebo náboženstvo...odkiaľ sú tie čísla? --Wacker 11:25, 16. júl 2008 (UTC)[odpovedať]

Najnizsi bod[upraviť zdroj]

Odkial sa tam preboha zobralo toto?

Ta priepast je 180,5 metra nizsie ako je vchod do nej; najnizsi bod je hladina rieky Bodrog pri obci Klin nad Bodrogom 94 m n.m.--Rl91 07:36, 13. september 2008 (UTC)[odpovedať]

mali by ste upraviť hdp...momentalne je to okolo 22 241 USD pozrite anglicku wiki.... a ked porovnate co vsetko je na anglickej stranke o Slovensku tak ten kto tuto stranku dal zamknut by sa mal hanbit...uz len z dovodu ze su tu zle informacie, stare a plno veci by sa tam doplnilo.....nechapem vas....

Najnižší bod SR[upraviť zdroj]

Prezeral som si údaje v článku a veľmi ma prekvapil údaj, že najnižší bod je priepasť Brázda (-180,5 m n. m.), južne od Rožňavy. Pokiaľ viem, tak sa vo väčšine dostupnej literatúry (atlasy, príručky atď.) uvádza ako najnižší bod hladina rieky Bodrog (Streda nad Bodrogom) 94,3 m. n. m. (napr. kol. autorov, VKÚ: Školský atlas sveta; kol. autorov - 1999, VKÚ: Vreckový atls sveta - 1998 a pod.). Pokladám to preto za zavádzajúci údaj, ktorý by bolo dobré opraviť. --Sečovce 12:34, 28. apríl 2009 (UTC)[odpovedať]

Máš zrejme pravdu, pretože jej hĺbka sa nepočíta od mora ale od povrchu, ktorý je vo väčšej výške. (http://uzemia.enviroportal.sk/main/detail/cislo/508). Až budem mať k dispozícii hodnovernejšiu literatúru tak upresním.--Pelex 12:54, 28. apríl 2009 (UTC)[odpovedať]
Ako dodatok, jej vrchol sa nachádza vo výške okolo 500 m, nemôže byť teda najnižším bodom.--Pelex 11:41, 2. máj 2009 (UTC)[odpovedať]

Dobrý deň, iba by som chcel upozorniť, že KDH má už nového predsedu Jána Figeľa. Informácia sa nachádza v časti Politika (Opozícia).

Vďaka za upozornenie, chyba bola odstránená.--Pelex 09:50, 3. október 2009 (UTC)[odpovedať]

ja lenze radio_fm je Sro4!!!!teda,ze je tam chyba...

Priemysel[upraviť zdroj]

Dobry den, v odstavci Priemysel je do oci bijuci preklep, konkretne v pocte vyrobenych aut na obyvatela, uvedenych je viac ako 100 vyrobenych automobilov na jedneho obyvatela, co dava vysledny pocet viac ako 500 milionov vyrobenych aut za rok. Myslim ze ani na celom svete sa tolko aut nevyraba... Spravne ma byt aj podla zdrojoveho clanku uvedeny pocet vyrobenych aut na 1000 obyvatelov, nie na jedneho obyvatela.

Chyba bola opravená, ďakujeme.--Pelex 13:20, 18. október 2009 (UTC)[odpovedať]

Cyril a Metoděj[upraviť zdroj]

Dovolím si upozornit, že Cyril a Metoděj nebyli vysláni na Slovensko, alebrž na Velkou Moravu - jak je správně uvedeno v jiných heslech.--ArpiCZ 16:56, 8. august 2010 (UTC)[odpovedať]

Opravené.--Pelex 17:42, 8. august 2010 (UTC)[odpovedať]
Nj, ale to je všetko terminológia spôsobená čechoslovakizmom. V 9. storočí pravdaže neexistovalo ani "Slovensko", ale ani "Veľká Morava", ale len Nitriansko a Morava (bez adjektíva Veľká). Nepáči sa mi, že sa používa takýto dvojitý meter, Slovensko nie, ale Veľká Morava už áno. Podobne: starí Slováci nie, ale Slovania už áno, pritom vtedajší tvar bol Sloveni. Ale budiž, kvôli konsenzu, oficiálnemu (hoci vlastne pomýlenému) postoju historickovedného mainstreamu a pokojnému spánku redaktorov nech to tak aktuálne ostane. Radšej tak, než mať úplný mišmaš. Pekný deň zatiaľ! --Laddy 07:37, 18. september 2011 (UTC)[odpovedať]

Národnosti[upraviť zdroj]

Mám kritickú pripomienku k sekcii Národnosti, ani nie tak faktickú ako týkajúcu sa formátovania textu. V júli sa udiala táto úprava, dáta sú staré 9 rokov a formátované tak, že zbytočne zaberajú veľkú plochu, napriek tomu, že ich výpovedná hodnota nie je veľká, najmä preto, že sa nedovolávajú na žiadne zdroje. Preto si myslím, že to treba hodiť do nejakej tabulky alebo 2 tabuliek a pridať zdroje, ak viete poradte prosím.--Pelex 19:40, 20. august 2010 (UTC)[odpovedať]

Ak je problém s tabuľkou, zober si tabuľku z nejakého iného článku a len vymeň obsah. Ak nie, tak mi nie je jasné, čo iné ti treba poradiť. Bronto 17:30, 21. august 2010 (UTC)[odpovedať]

Či neexistujú už aj aktuálnejšie informácie.--Pelex 17:36, 21. august 2010 (UTC)[odpovedať]
Pokiaľ viem, tak nie. Národnosti sa zisťujú len pri sčítaniach obyvateľov, domov a bytov. Ďalšie bude o rok. --Rl91 17:42, 21. august 2010 (UTC)[odpovedať]
Tie tabuľky som zarovnal napravo, ak sa vám to zdá neestetické nechajte ich vľavo.--Pelex 20:06, 21. august 2010 (UTC)[odpovedať]

K aktualizácii údajov (aspoň z časti) by sa dali použiť niektoré z týchto stránok: Národnostné zloženie obyvateľstva SR k 31. 12. 2007, Populačný vývoj v SR 2008, vývoj počtu obyv. podľa jednotlivých rokov, nejaké ďalšie štatistické údaje (v niektorých článkoch ale čerpali aj z wiki, treba si kuknúť zdroj), publikácia z konferencie štatistikov a demografov SR (neviem, či tam budú nejaké údaje, ktoré by sa nám hodili, ale pre istotu). Potom aj na tejto stránke sú nejaké publikácie a aj toto vyzerá zaujímavo, a ešte toto (tu sa treba popreklikávať jednotlivými sekciami). Snáď aspoň niečo z toho pomôže. Keby som ešte niečo našla, dám vedieť. --Amonet 18:39, 23. august 2010 (UTC)[odpovedať]

Naši milí slovanští bratři - nechci Vám do toho mluvit, ale v části o dějinách Slovenska máte uvedeno, že První republika a i vlastně společný stát po celou dobu své existence byl nazýván Česko-Slovensko. Česko - Slovensko (potažmo Česká a Slovenská republika) jste si prosadili až po roce 1990. Jsem z 1/4 Slovák, ale zdá se mi to trochu nefér, nebo ve sloveštině označujete Československo s - ? Možná mi zde někdo bude spílat, ale já stále věřím v to, že Československo není mrtvé a přijde den, kdy se naše bratrské národy znovu sjednotí.--83.208.72.49 (diskusia) sa nepodpísal(a)

pojem Česko - Slovensko sa napr. oficiálne používal od 28.10.1918 do 14.11.1918 - Dano

Zemepisné zaujímavosti[upraviť zdroj]

Chcel by som upozorniť na chyby: Najsevernejší bod slovenska je vrch Modrálová (1150 mnm) a nie Babia hora. Severnejšie od Babej hory je aj Malá Babia hora, Jalovecké sedlo a samozrejme Modrálová

Najvýchodnejší bod je na vrchu Kremenec a nie Nová Sedlica (aj keď sa v jej katastri nachádza)

Najjužnejší bod by mal byť uvádzaný ako stred koryta Dunaja pod Patincami a najzápadnejší ako stred rieky Moravy západne od Záhorskej Vsi.

Pokiaľ by sa jednalo o obce, tak sú to : Oravská Polhora, Nová Sedlica, Patince a Záhorská Ves.

Tib

Najväčšie mesto: Bratislava, Vysoké Tatry?![upraviť zdroj]

Čo to akožeže má byť? Trošku to nechápem, druhé najväčšie mesto sú Vysoké Tatry? Podľa akých kritérií?

Podľa rozlohy.--Pelex 10:24, 27. november 2010 (UTC)[odpovedať]

Turizmus[upraviť zdroj]

pridal by niekto, že na Slovensku je najväčší počet hradov na obyvateľa na svete - http://wikitravel.org/en/Slovakia a že bolo z rozvíjajúcich sa krajín vyhlásené ako najlepšie miesto pre aktívny turizmus - http://www.adventureindex.travel/docs/2009_atdi_report.pdf--KingFunkyMonkey (diskusia) sa nepodpísal(a)

Doplnené, ďakujeme za vecnú pripomienku.--Pelex 08:57, 9. október 2011 (UTC)[odpovedať]

Hospodársky rozvoj po vzniku ČSR?[upraviť zdroj]

,,Slovensko sa ako súčasť Česko-Slovenska začalo rozvíjať po kultúrnej aj hospodárskej stránke". V skutočnosti z viacerých dôvodov hospodársky upadlo. Medzi historicky zjavné príčiny patria strata tradičných trhov, strata uhorskej ochranárskej a dotačnej politiky, strata štátnych zákaziek, nižšia konkurencieschopnosť voči českým podnikom, nevýhodné dopravné tarify. Navrhujem ponechať len zmienku o kultúrnom rozvoji.--Juroslav (diskusia) sa nepodpísal(a)

Ďakujem za reflexiu mojich úprav. Diskutabilné tvrdenie som v zmysle vašich rád pozmenil.--Pelex 18:07, 17. november 2011 (UTC)[odpovedať]

Obyvateľstvo SR[upraviť zdroj]

Na portáli slovenského štatistického úradu je posledný údaj k (30. september 2011) = 5 445 324 Tu je link na stránku http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=5654 Prosím administrátora aby to upravil vzhľadom na to že stránka je zamknutá. '

"Úradný jazyk"[upraviť zdroj]

Na Slovensku sa nepoužíva termín "Úradný jazyk" od okamihu platnosti zákona č. 270/1995 Z. z. o štátnom jazyku Slovenskej republiky, ktorý ruší predpis (zákon) č. 428/1990 o úradnom jazyku v Slovenskej republike. Preto použitie termínu "úradný, úradné" v spojitosti s jazykom je mätúce a neprofesionálne, myslím si. Používajme termín "štátny jazyk."

                                    Ebur

Chýba mi časť o Ozbrojených silách SR[upraviť zdroj]

Stránka o Slovensku je pekne spracovaná ale zdá sa že tam chýba časť o Ozbrojených silách SR. Armáda už síce neexistuje lebo bola premenovaná na Ozbojené sily SR ale článok by si to zaslúžilo.Henrich37 (diskusia) 21:46, 10. júl 2013 (UTC)[odpovedať]

Some rather ugly maps are on this page. I suggest that some of mine which are nicer and/or more up to date replace them. You can find them here, [1] At least the religious map is current (2011 census). (Lilicneiu (diskusia) 20:30, 17. máj 2014 (UTC)).[odpovedať]

Brexit, aktualizovanie mapy[upraviť zdroj]

Ta mapa europy na pravom boku by potrebovala akualizovat lebo britaniauz neni v EU --213.233.148.15 (diskusia) sa nepodpísal(a)

Británia je ešte stále v EÚ! Zatiaľ netreba nič aktualizovať. --BT 14:22, 28. jún 2016 (UTC)[odpovedať]

Regiony slovenska, napad na rozvoj stranky ;)[upraviť zdroj]

Mohla by sa pridat cast kde by bolo napisane nieco o kazdom kraji na slovensku,

Charakterizovanie povrchu, pohoria, vodstvo a vyznamne sidla, niziny, cim su zaujimave... atd. Bratislavsky kraj, Trnavsky kraj, Nitriansky kraj, Trenciansky kraj, Zilinsky kraj, Banskobystricky kraj, Kosicky kraj, Presovsky kraj, Bol by som velmi vdacny keby to sem bolo pridane. DAKUJEM :) Mario,...

Mapa Slovenska[upraviť zdroj]

General map
Relief map

Sorry for writing in English. I made a map of Slovakia. I hope it will be useful. I will be grateful if someone could check and let me know if there are errors and if you would like to see more features. I think to add the geographic elements like mountains and plains. Can someone point the main elements to add? I would like also to make a Slovak version, can someone help to translate the legend and other relevant text? Thanks--Ikonact (diskusia) 10:08, 27. november 2017 (UTC)[odpovedať]

@Ikontact: Klik mapa... and Skratky do obľúbených pohorí --Pe3kZA 10:25, 27. november 2017 (UTC)[odpovedať]
@Ikontact: Thank you for your efforts!--Jetam2 (diskusia) 10:37, 27. november 2017 (UTC)[odpovedať]

I added the geographical elements and I made a simpler one with the relief only. Hope this will be useful.--Ikonact (diskusia) 09:58, 29. november 2017 (UTC)[odpovedať]

Kamenný vodopád Somoška[upraviť zdroj]

V článku je uvedená fotka kamenného vodopádu Somoška, ktorý má ale nízke rozlíšenie. Pred časom som nahral fotky vo vyššom rozlíšení, ak je to podľa vás vhodné, tak môžete použiť jednu z nich:

--Slavomír Frešo (diskusia) 20:15, 16. november 2022 (UTC)[odpovedať]

Protection[upraviť zdroj]

hello @Teslaton please protect article for a while so only registered users can edit or Please Enable Automatic edit review on the page so the edits needs review. Sakura emad (diskusia) 19:08, 20. január 2023 (UTC)[odpovedať]