Wikipédia:Wikipediáni

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Wikipediáni sú ľudia, ktorí píšu a upravujú články pre Wikipédiu. Niekto by mohol namietnuť, že wikipedista by bolo oveľa lepšie označenie, tak ako encyklopedista označuje človeka, ktorý prispieva do encyklopédie. Koncovka v slove wikipedián na druhej strane označuje niekoho, kto je súčasťou skupiny alebo komunity. Takže v tomto zmysle sú wikipediáni ľudia utvárajúci komunitu Wikipédie. Diskusie o komunite Wikipédie nájdete napr. na Meta site (en) [1] a en:Wikipedia:Kto, prečo? (en).

Počet Wikipediánov narástol a v súčasnosti (26. apríl 2024) máme 248 959 redaktorských účtov, a tiež nemalé množstvo neregistrovaných prispievateľov. Detailnejšie štatistické informácie o Wikipédii nájdete na Wikipédia:Štatistika alebo na Wikipedia:Statistics (en).

Niektoré informácie o jednotlivých registrovaných Wikipediánoch môžete nájsť na ich redaktorských stránkach. Redaktori nie su povinní tieto stránky ani vytvárať ani na nich zverejňovať informácie.

Abecedný zoznam[upraviť | upraviť zdroj]

Iné zoznamy[upraviť | upraviť zdroj]

Všetky zoznamy sú prísne dobrovoľné. Odporúčame Vám, aby ste strávili svoj čas radšej kategorizovaním encyklopedického obsahu, ako kategorizovaním seba!

Zoznamy na Meta-Wiki[upraviť | upraviť zdroj]

Asociácie Wikipediánov[upraviť | upraviť zdroj]

Niektorí Wikipediáni vytvorili dobrovoľné asociácie na spoluprácu v rôznych aktivitách na Wikipédii.