Hlavná stránka: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Adrian (diskusia | príspevky)
dBez shrnutí editace
Adrian (diskusia | príspevky)
dBez shrnutí editace
Riadok 60: Riadok 60:
{{Cudzojazyčné wikipédie}}
{{Cudzojazyčné wikipédie}}
|}
|}
<center><small>
Ak pokladáte Wikipédiu alebo sesterské projeky za užitočné, prosím zvážte poskytnutie daru. http://wikimediafoundation.org/fundraising Dary sú primárne určené na nákup vybavenia serverov. Prenosové pásmo a hosťovanie serverov je dotované [http://bomis.com Bomis.com].
</small></center>
<!---------------------------------------------------------------------------------->
<!---------------------------------------------------------------------------------->
[[ar:]] [[ms:]] [[bg:]] [[ca:]] [[cs:]] [[da:]] [[de:]] [[en:]] [[es:]] [[et:]] [[eo:]] [[fa:]] [[fr:]] [[gl:]] [[he:]] [[hr:]] [[io:]] [[id:]] [[it:]] [[ja:]] [[ko:]] [[lt:]] [[hu:]] [[nl:]] [[nn:]] [[no:]] [[ro:]] [[ru:]] [[sl:]] [[sr:]] [[fi:]] [[sv:]] [[pl:]] [[pt:]] [[tr:]] [[uk:]] [[zh:]]
[[ar:]] [[ms:]] [[bg:]] [[ca:]] [[cs:]] [[da:]] [[de:]] [[en:]] [[es:]] [[et:]] [[eo:]] [[fa:]] [[fr:]] [[gl:]] [[he:]] [[hr:]] [[io:]] [[id:]] [[it:]] [[ja:]] [[ko:]] [[lt:]] [[hu:]] [[nl:]] [[nn:]] [[no:]] [[ro:]] [[ru:]] [[sl:]] [[sr:]] [[fi:]] [[sv:]] [[pl:]] [[pt:]] [[tr:]] [[uk:]] [[zh:]]

Verzia z 15:21, 12. marec 2006

Vitajte vo Wikipédii, slobodnej a otvorenej encyklopédii!

Vytvárame úplnú a presnú slobodnú encyklopédiu. Pôvodná anglická verzia vznikla v januári 2001. Naša slovenská verzia vznikla v októbri 2003 a v súčasnosti pracujeme na 248 525 článkoch. Prečítajte si príručku, zistite ako upravovať článok, experimentujte na pieskovisku a pomôžte nám pridať články, ktoré vás zaujímajú. Pozrite sa aj na najlepšie články alebo diskutujte s ostatnými redaktormi v Kaviarni.

Prírodné vedy Prírodné vedy, matematika, fyzika

Astronómia · Biológia · Fyzika · Geografia · Geometria · Chémia · Logika · Matematika · Medicína · Slnečná sústava · Štatistika · Vedy o Zemi

Umenie, literatúra, jazyk, hudba Umenie, literatúra, jazyk, hudba

Divadlo · Dizajn · Fotografia · Film · Hudba · Jazyk · Literatúra · Maliarstvo · Sochárstvo · Tanec · Umenie

Spoločenské vedy Spoločenské vedy, náboženstvo, história

Antropológia · Archeológia · Ekológia · Ekonómia · Ekonomika · Financie · Filozofia · História · Ľudia · Mytológia · Náboženstvo · Politika · Právo · Psychológia · Sociológia · Teológia

Zábava, hoby Zábava, internet, šport

Hry · Hobby · Internet · Médiá · Psy · Šport · Televízia · Turistika · Videohry · Zábava · Zberateľstvo · Žurnalistika

Technologické vedy Technika a technológia, poľnohospodárstvo, priemysel

Architektúra · Cesty · Doprava · Elektronika · Informatika · Jedlo · Komunikácia · Kozmonautika · Poľnohospodárstvo · Priemysel · Technológia · Technika

Zoznamy Zoznamy

Abecedný index · Kalendár · Najlepšie články · Portály · Projekty · Štatistika


T. Vansová

Meniny má Valér. Dnes je Svetový deň rádioamatérov a Svetový deň kultúrneho dedičstva.

India, dlhý tvar Indická republika, je druhá najľudnatejšia krajina na svete.

Zaberá väčšiu časť Južnej Ázie a jej pobrežná čiara má viac ako 7 000 kilometrov. Susedí s Pakistanom na západe, Čínou, Nepálom a Bhutánom na severovýchode, Bangladéšom a Mjanmarskom na východe a v Indickom oceáne ležiacimi Maldivami na juhozápade, Srí Lankou na juhu a Indonéziou na juhovýchode. India považuje aj Afganistan za štát, s ktorým hraničí.

S počtom obyvateľov vyše jednej miliardy je druhou najľudnatejšou krajinou na svete a rozlohou jej prislúcha siedme miesto. Je domovom niekoľkých starovekých civilizácií a centrom dôležitých historických obchodných ciest.

India je známa svojimi bohatými náboženskými tradíciami. Štyri najrozšírenejšie náboženstva sveta – hinduizmus, budhizmus, džinizmus a sikhizmus – majú svoje korene v Indii.

Ako bývalá kolónia Britská India do roku 1947 sa India počas posledných dvadsiatich rokov výrazne rozvíjala, obzvlášť v ekonomickej a vojenskej sfére, v regionálnom aj globálnom meradle.


celý článok...

Volkswagen Golf

Ikona Ďalšie Wikiprojekty
Wikipédiu prevádzkuje nezisková nadácia Wikimedia Foundation, ktorá spravuje aj veľa iných mnohojazyčných a otvorených projektov:
Wikislovník
Výkladový slovník
Wikiknihy
Voľne dostupné knihy a príručky
Wikicitáty
Zbierka citátov
Wikizdroj
Voľne dostupné dokumenty
Wikidruhy
Adresár biologických druhov
Wikinoviny
Otvorené spravodajstvo
Commons
Zdieľaná zbierka multimédií
Meta-Wiki
Koordinácia všetkých projektov
Wikiverzita
Voľne dostupné vzdelanie

Ak pokladáte Wikipédiu alebo sesterské projeky za užitočné, prosím zvážte poskytnutie daru. http://wikimediafoundation.org/fundraising Dary sú primárne určené na nákup vybavenia serverov. Prenosové pásmo a hosťovanie serverov je dotované Bomis.com.