Brainwashing: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Soilworker95 (diskusia | príspevky)
Nová stránka: '''Brainwashing'''(v preklade z anglického jazyka "vymývanie mozgu")je v psychológii metóda násilnej indoktrinácie sledujúca rozrušenie prijatých systémov hodnôt a názoro...
 
Soilworker95 (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Riadok 1: Riadok 1:
'''Brainwashing'''(v preklade z anglického jazyka "vymývanie mozgu")je v psychológii metóda násilnej indoktrinácie sledujúca rozrušenie prijatých systémov hodnôt a názorovej orientácie jedinca za účelom dosiahnutia zmeny týchto hodnôt, až protichodného osobného presvedčenia.
'''Brainwashing''' (v preklade z anglického jazyka "vymývanie mozgu") je v psychológii metóda násilnej indoktrinácie sledujúca rozrušenie prijatých systémov hodnôt a názorovej orientácie jedinca za účelom dosiahnutia zmeny týchto hodnôt, až protichodného osobného presvedčenia.


==Referencie==
==Referencie==
Riadok 6: Riadok 6:


[[Kategória: Psychológia]]
[[Kategória: Psychológia]]
[[Kategória: Psychologické pojmy]]

Verzia z 18:19, 7. júl 2007

Brainwashing (v preklade z anglického jazyka "vymývanie mozgu") je v psychológii metóda násilnej indoktrinácie sledujúca rozrušenie prijatých systémov hodnôt a názorovej orientácie jedinca za účelom dosiahnutia zmeny týchto hodnôt, až protichodného osobného presvedčenia.

Referencie

Ladislav Strmeň - Ján CH. Raiskup - Výkladový slovník odborných výrazov používaných v psychológii