Beatlemánia: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
štylistika
dBez shrnutí editace
Riadok 1: Riadok 1:
'''Beatlemánia''' je pomenovanie hystérie, ktorá sprevádzala na turné britskú skupinu [[Beatles]]. Referovala taktiež u úspešnom marketingu skupiny: ich nahrávkach a produktoch. V polovici a ku koncu 60. rokov dosiahla beatlemánia svoj vrchol, hlavne vďaka tomu, že skupina úspešne prerazila v [[USA]], čo dovtedy nikto od európskej skupiny neočakával.
'''Beatlemánia''' je pomenovanie [[hystéria|hystérie]], ktorá sprevádzala na turné britskú skupinu [[The Beatles]]. Referovala taktiež o úspešnom marketingu skupiny: ich nahrávkach a produktoch. V polovici a ku koncu 60. rokov dosiahla beatlemánia svoj vrchol, hlavne vďaka tomu, že skupina úspešne prerazila v [[USA]], čo dovtedy nikto od európskej skupiny neočakával.




Riadok 5: Riadok 5:




[[Kategória:Beatles]]
[[Kategória:The Beatles]]

[[de:Beatlemania]]
[[en:Beatlemania]]
[[fr:Beatlemania]]
[[it:Beatlemania]]
[[he:ביטלמניה]]
[[ja:ビートルマニア]]
[[no:Beatlemania]]
[[pl:Beatlemania]]
[[pt:Beatlemania]]
[[sk:Beatlemánia]]
[[sr:Битлманија]]

Verzia z 10:43, 27. jún 2009

Beatlemánia je pomenovanie hystérie, ktorá sprevádzala na turné britskú skupinu The Beatles. Referovala taktiež o úspešnom marketingu skupiny: ich nahrávkach a produktoch. V polovici a ku koncu 60. rokov dosiahla beatlemánia svoj vrchol, hlavne vďaka tomu, že skupina úspešne prerazila v USA, čo dovtedy nikto od európskej skupiny neočakával.


sk:Beatlemánia