Luka (stanica pražského metra): Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Jano Gallo (diskusia | príspevky)
novy clanok
(Žiaden rozdiel)

Verzia z 13:22, 26. október 2009

Luka
[[Obrázok:Luka|250px|]]
Poloha
ŠtvrťStodůlky, Praha 13
UlicaMukařovského
Technické údaje
Typ stanicepovrchová
Počet nástupíšť2
ProjektantIng. Jaroslav Kácovský
ArchitektIng. arch. Zuzana Lacinová
História
1994Otvorenie
Pražská doprava
Pražské metro · Stanice pražského metra

Luka je stanica metra v Prahe na linke B. Nachádza sa na sídlisku Lužiny v katastrálnom území Stodůlky. Bola otvorená 11. novembra 1994.

Charakteristika stanice

Luka je povrchová stanica s ostrovným nástupišťom, zastrešená a so strešnými oknami. Presklenné sú aj steny za nástupišťom. Na nástupišti nie sú stĺpy, konštrukcia strechy je podopieraná bočnými stenami. Von z nástupišťa vedie východným smerom po pevnom schodišti výstup, ktorý je napojený na nadchod nad priľahlou ulicou, kde je aj zastávka autobusu. Prístup pre handicapovaných občanov je riešený pomocou výťahu.

Iné projekty

Externé odkazy

Šablóna:Geolinky-Európa-budova


← smer Zličín Pražské metrolinka B smer Černý Most
Stodůlky Luka Lužiny
Zličín bezbariérový prístupStodůlky bezbariérový prístupLuka bezbariérový prístupLužiny bezbariérový prístupHůrka bezbariérový prístupNové Butovice bezbariérový prístupJinoniceRadlickáSmíchovské nádraží bezbariérový prístupAndělKarlovo náměstíNárodní třídaMůstek Náměstí RepublikyFlorenc  bezbariérový prístupKřižíkovaInvalidovnaPalmovkaČeskomoravskáVysočanská bezbariérový prístupKolbenova bezbariérový prístupHloubětín bezbariérový prístupRajská zahrada bezbariérový prístupČerný Most bezbariérový prístup