Diskusia s redaktorom:Lucivjansky: Rozdiel medzi revíziami

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bubamara (diskusia | príspevky)
Joseliani (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Riadok 171: Riadok 171:
*... Nie som si istý, či hlasovanie 10 ľudí (väčšinou správcov) je až také dôležité
*... Nie som si istý, či hlasovanie 10 ľudí (väčšinou správcov) je až také dôležité
*... for Atomiquie: Ja som diskutoval s Dubhem nie s tebou. Ak nemaš s kým diskutovať ožeň sa. Ak chceš byť najarogantnejší redaktor č. 2 tak pokračuj. --Lucivjansky 17:15, 17 marec 2006 (UTC)
*... for Atomiquie: Ja som diskutoval s Dubhem nie s tebou. Ak nemaš s kým diskutovať ožeň sa. Ak chceš byť najarogantnejší redaktor č. 2 tak pokračuj. --Lucivjansky 17:15, 17 marec 2006 (UTC)

'''Myslím, že Bubamara chcela doplniť ešte niekoľko drobností:'''
* Redaktor Lucivjanský nam ostal dĺžny mnoho článkov (špeciálne napr. článku o F.K. Veselom).
* Zobrali sme si ponaučenie a odteraz svoje názory a dobré rady budeme prezentovať ako názory a dobré rady a keď niekoho nepresvedčíme, tak ho nebudeme ostrakizovať. Ak nám bude na nejakom formátovaní až tak veľmi záležať, opravíme si ho sami. Vážime si iných a ich prácu (čím prejavujeme aj vlastnú sebaúctu).
* Nebudeme vešať na nikoho nálepky typu "Arogantný redaktor", veď sami nechceme byť nálepkovaní.
* Rozumieme slovnému spojeniu "slobodná encyklopédia".
* Rozumieme čo znamená ak niekto prispieva do Wikipédie pod vlastným menom. Naše otázky typu "Čím je kvalitnejší redaktor ak budeš poznať jeho meno... ?" sme v skutočnosti nemysleli ako otázky, ale ako žart.
* Našu reakciu na jeho odchod "chlapské a korektné rozhodnutie !" sme v skutočnosti tiež mysleli inak: '''Laco Lucivjansky sa zaslúžil o slovenskú Wikipédiu'''. Všetci veríme že bude pokračovať "vo vysielaní" a nie preto, lebo "každá ruka je dobrá", ale preto, že špeciálne jeho ruka je dôležitá.--[[Redaktor:Joseliani|Joseliani]] 18:33, 18 marec 2006 (UTC)

Verzia z 18:33, 18. marec 2006

Ahoj, Lucivjansky. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 332 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Maros


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Slovenskí herci

Ahoj nový redaktor, som rada, že prispievaš a čo viac, pridávaš niečo slovenské. Pozri si prosím, ako sme upravili tvoje články a skús pokračovať aj ty takouto formou. Ďakujem ti dopredu za tvoju snahu :) --Bubamara 19:38, 16 september 2005 (UTC)

tvoja praca je velmi prinosna, pozri sa prosim este ako je vacsina tvojich clankov upravene (jedna sa hlavne o zaciatok)
takto to pises ty
Milan KIŠ [ * 3.8.1934 Bratislava ] – slovenský herec
takto by sme boli radi keby si to formatoval
Milan Kiš (* 3. august 1934, Bratislava) je slovenský herec.
drzim ti palce a pokracuj tak ako si vyborne zacal. --Palica@diskprís 19:23, 18 september 2005 (UTC)

Tiez ti chcem povedat, ze som rad, ze niekto aktivne tvori clanky o hercoch, ale je tu tych par ALE, ktore by som chcel podotknut. Ked uz pises svoje clanky. Pouzivaj prosim WIKI-linky. Ide o to, ze ich nepouzivas skoro vobec, rob linky pri slovach, ktore sa viazu k teme, pri rokoch, divadlach, skolach a co ja viem com este. Vyuzijes tak moznosti hypertextu a wikipedie... Takto sa clovek z tvojich clankov nikam nepreklika...

A tiez co sa tyka formatovania filmografie... Ta dvojbodka (Fimlografia:) je podla mojho nazoru zbytocna. Skratka pri ziadnych inych nadpisoch sa nepouziva a preto nevidim jediny dovod, preco by sa prave tam pouzivat mala...

Taktiez vacsina umeleckych diel ci uz su to obrazy, knihy alebo divadelne hry sa pisu kurzivou, ty pri filmoch pouzivas obycajne pismo a meno postavy pises kurzivou... Pouvazuj ci by sme to nejako nezjednotili... Uz som o tom pisal aj tu.

Inak este raz, dobra praca a drzim palce... norway.today 23:03, 12 november 2005 (UTC)

Zdroje

Ahoj Lucivjansky,

vitaj na Slovenskej wikipédii, všimol som si Tvoje články a zaujali ma. Rád by som vedel odkiaľ čerpáš informácie, (či z nejakej stránky alebo literatúry alebo z hlavy) ako napríklad filmografia jednotlivých hercov a tak. Ďakujem za odpoveď! --Dan 19:49, 16 september 2005 (UTC)

Filmografiami slovenských a českých hercov sa zaoberám už vzše 20 rokov. Mám ich uložené v počitači a terz by som sa chcel podeliť s ostatnými

Vitaj medzi fanatikmi

Ahoj Lucivjansky. Vitaj medzi nami fanatikmi. Zdá sa, že medzi nás veľmi dobre zapadneš, zisťujem podľa tvojej neúnavnej mravenčej práce. Je to super, že si tu, lebo si zaplnil veľmi výraznú dieru v našej wikipédii týkajúcu sa slovenskej kultúry. Dúfam, že ťa tvoj elán neopustí a budeš tak ako doteraz pokračovať naďalej. Potešilo by ma a určite aj mojich kolegov, keby si uviedol o sebe aspoň pár viet na svoju stránku. Maj sa. --Jano spoza mláky 18:39, 20 september 2005 (UTC)

No, Mt7 ta obviňuje z porušovania autorských práv (pozri napr. Michal Dočolomanský), čo ty na to? Bronto 21:09, 20 september 2005 (UTC)

ono to nie je problem odinadial cerpat, ale doslova kopirovat sa nesmie. Musis to prepisat. pozri aj gombitova, ballek, múller --Mt7 21:19, 20 september 2005 (UTC)

Herečky

Ahoj Laco. Tvoje clanky o slovenskych hercoch a hereckach su super! Co sa tyka kategorii, tak ak sa jedna o herecky (zeny), tak to skus kategorizovat radsej pod ... herecky namiesto ... herci. A tie mena za kategoriami, co sa pouzivaju pri triedeni, je najlepsie pisat bez makcenov a dlznov, aby sa to spravne zotriedilo. Nech sa dari nadalej! Atomique 03:04, 25 september 2005 (UTC)

Zdravim ta znova Laco a dakujem za tvoje reakcie na moje podnety. Teraz k tvojim bodom:
1. Neda sa moc dobre porovnavat kniha a wikipedia. Navyse triedenie na hercov a herecky, spevakov a spevacky, je velmi prirodzene a zauzivane v beznej hovorovej konverzacii. Ludia maju svojich oblubenych hercov a svoje oblubene herecky a pod vyrazom "herec" v tomto zmysle urcite nezahrnaju hercov zenskeho pohlavia. Jedna vec je rodova neutralita, ale musis sam uznat, ze v tomto pripade ma kazdy z rodov dost odlisne charakteristiky (u spevakov sa rozdiely prejavuju este intenzivnejsie). Ludia dost casto mozu hladat prave hercov (muzov) alebo iba herecky (zeny) a zmiesana kategoria by im to iba komplikovala. V opacnom pripade, naopak, ked vies aku osobu hladas, tak ti je jasne, ci ide o zenu alebo o muza a podobny problem nemas. Nemyslim si vobec, ze by delenie na hercov a herecky malo rozbijat akykolvek uceleny charakter filmovej sekcie. Alebo ty mas snad iny pocit? Co konkretne by to podla teba narusalo? Vsimni si, ze uz aj tak mame (a budeme k tomu este viac smerovat) viac filmovych podkategorii, hlavne ak sa mnozstvo hercov, z roznych krajin, rozsiri.
2. Ja som sablonu o filmoch sice nerobil, ale rozhodne by som tam udaj o rozpocte nechal, nakolko je to dost zaujimava informacia (ci film stoji 100 tisic alebo 100 milionov dolarov ti o nom povie dost vela uz na zaciatku). Kludne tam mozme dat viac dodatocnych informacii, ale tiez treba zvazit, aby to bolo v rozumnej miere, pretoze nie o kazdom filme vieme tak vela podrobnych veci a takisto prilis velka sablona by sa mohla stat neprehladnou a mohli by sa v nej stratit podstatne veci. Kludne ju vsak dopln alebo navrhni co tam chyba.
3. S tebou navrhovanym triedenim (od najst po najn) suhlasim. Totiz prave aj o tomto triedeni tu pred casom prebehla diskusia a viacmenej sme sa prave na takomto triedeni zhodli. Tam, kde je to inak, to su pravdepodobne este stare clanky z obdobia pred touto "dohodou" :)
4. Suhlasim.
Este raz vdaka za tvoje komentare a prajem vela uspechov! Atomique 21:33, 26 september 2005 (UTC)

Osobnosti

Ahoj Lucivjansky, som rád, že ťa elán neopúšťa a poriadne si to v oblasti kultúry rozfofroval. Mám na teba jednu prosbu. Keď vytváraš článok o nejakej osobnosti, zaraď ju hneď aj do článkov výročí podľa dátumu narodenia a prípadne úmrtia. Čiže žijúca osobnosť 2 články (deň narodenia a rok narodenia) a nežijúca osobnosť 4 články (+ deň úmrtia a rok úmrtia). Najlepšie je to urobiť pri tvorbe článku, pretože dodatočné zaraďovanie je dosť pracné. Práve teraz nad tým trávim hodiny. Maj sa.--Jano spoza mláky 16:07, 15 október 2005 (UTC)

Dakujem za upozornenie, ale takými upravami by sa mohol zaoberat niekto, kto do obsahovej stranky nema co ponuknut, pretoze ak chceme mat Wikipediu nielen po formalnej stranke peknu, ale aj bohatu tak by sme sa mali skor zamerat na obsah. P. S. Neviem, preco musia byt vsetky roky (napr. pri filmoch, pri strucnej charakteristike osobnosti) zvyraznene ako interný odkaz. Je to zbytocne. Lucivjansky

Nie je to celkom tak. Ja si myslím, že vo Wikipédii nie je redaktor, ktorý by po obsahovej stránke nemal čo ponúknuť. Jednou z najväčších predností wikipédie je možnosť vytvárať interné odkazy. Preto nestačí iba vytvoriť hlavný článok (čo je samozrejme najdôležitejšie), ale treba vytvárať aj interwiki. Najprirodzenejšie pri vytvorení článku o osobnosti je vytvoriť interwiki týkajúce sa dátumov narodenia. Je dobré, keď sa napríklad po vytvorení článku Marta Černická-Bieliková uvedú údaje o dátumoch jej narodenia a úmrtia do príslušných článkov (19. máj, 1920, 7. február, 2002). Okrem iného to má aj tú výhodu, že aj z tých dátumových článkov sa môže čitateľ dozvedieť, že článok Marta Černická-Bieliková vôbec existuje a môže sa naň pozrieť. A opakujem ešte raz, je oveľa jednoduhšie vytvoriť tie odkazy hneď po vytvorení článku, ako to dodatočne dorábať. Ja sa napríklad v súčasnosti venujem ľadovému hokeju, ale keďže som náhodou zistil tento problém pri slovenských hercoch, tak ho postupne riešim. Ale zaberá mi to strašne veľa času, ktorý by som naozaj radšej venoval tomu hokeju. K tvojej P.S.poznámke - súhlasím s tebou, toto nie je doriešené, ako ešte veľa podobných sporných bodov v oblasti filmu, ale o tom až niekedy inokedy. Teraz idem dopĺňať dátumy. P.S. Stačí, keď na poznámku odpovedáš na svojej stránke, nemusíš odpovedať na stránke redaktora, ktorý ti písal.--Jano spoza mláky 18:51, 15 október 2005 (UTC)

P.S. Vidím, že som ťa ohľadne rokov nepochopil. Prečo si myslíš, že interwiki na roky v texte znižujú encyklopedickú hodnotu článku?--Jano spoza mláky 19:18, 15 október 2005 (UTC)

Možno by sa dala vytvoriť šablóna na osobnosti, ktorá by po vyplnení automaticky vytvorila príslušné kategórie. --Otm 20:10, 11 november 2005 (UTC)

Roky-interné odkazy v článkoch majú význam len vtedy, ak sa jedná o významné dátumy (narodenie, úmrtie, významná udalosť ap.). V ostatných prípadoch stačí len rok ako faktografický pojem. Aký má to význam, ak nejaký herec v rokoch 1945 - 1949 pôsobil v určitom divadle, ja si kliknem na rok a čo? Lucivjansky

Dozvieš sa, čo sa v tom roku udialo. Dá ti to okamžitý obraz o tom období. To je práve poézia wiki. A keď takú informáciu nepotrebuješ, tak tam jednoducho neklikneš. --Jano spoza mláky 19:31, 15 október 2005 (UTC)

To by bolo možne dobré vtedy, ak by sa jednalo napr. o rok 1720, alebo nieco este starsie, ale v súčasnosti, ked sa deje toľko veci je to zbytocne. Zatažuje to autorov.

To je vec názoru. Keď si myslíš, že ťa to zaťažuje, tak to jednoducho nebudeš robiť. Len potom nerozumiem, prečo keď si už niekto dá tú námahu a interwiki vytvorí, ty si dáš tú prácu na ich zmazanie. P.S. Nepíš prosím ťa priezviská veľkými písmenami.--Jano spoza mláky 19:37, 15 október 2005 (UTC)

Dakujem za upozornenie.

Magda Husáková-Lokvencová

Dobrá práca. Užiješ si tu síce svoje s horlivcami rôzneho druhu, ale nepoľavuj. Určite máš aj fascikel "F.K.Veselý" - sem sa s ním!

Nepozdáva sa mi len pasáž "Je možné, že príležitosť v divadle dostala najmä vďaka... " Možné je všeličo... Skonštatuj vzostup G.H. ako fakt z pozadia, indície nie sú žiadne, ak sa nemýlim (V 51-om ju predvolali na UV KSS a ponúkali jej skvelú kariéru za odrieknutie sa o manžela a odmietla)--Joseliani 19:52, 11 november 2005 (UTC)

Diakritika v kategóriách

Milý Lucivjansky, dakujeme ti za cenné príspevky do Wikipédie. Chcel som ti len objasniť, že v kategóriách nedávame mená s diakritikou, lebo sa potom radia až za písmeno Z. Takže dávame napríklad [[Kategória:Filmoví režiséri|Sulik, Martin]], a nie [[Kategória:Filmoví režiséri|Šulík, Martin]]. Potom sa článok zaradí pod S (fiktívne Š) a nie za Z. --AtonX 16:31, 15 november 2005 (UTC)

"Tvoje" clanky

Ahoj Laco, som rad, ze skvalitnujes wikipediu - kazda ruka sa hodi. Len to prosim ta nepis vsade vyrazy ako "moje clanky". Som presvedceny, ze tvoj prispevok k wikipedii bude aj bez zdoraznovania tvojich prispevkov cenena. Kedze aj clanky z oblasti filmu patria do wikipedie ako celku a nie su jej "priveskom" necuduj sa ak ostatny redaktori upravuju dalej tebou vytvorene clanky. Zmeny su robene nie len s umyslom vylepsit, doplnit obsah ale aj dat wikipedii jednotnu podobu. Dufam, ze chapes, ze dobra encyklopedia by mala mat jednotnu upravu - aj to okrem ineho zvysuje jej doveryhodnost. Preto, ak mas inu predstavu upravy mozes to navrhnut a prediskutovat, ale dovtedy prosim nerevertuj zmeny (a nevycitaj ich inym). --Maros 22:02, 15 november 2005 (UTC)

Nevyjasnená filmografia

Ak by som Hanksa nebola vrátila do predošlej formy ja, bol by to urobil iný redaktor, ktorého zaujímajú články o filme. Súhlasím s tebou, že diskusia o určitom probléma má trvať dlhšie. Napríklad tá, v ktorej sme sa bavili o triedení hercov v kategóriách Herci/Herečky/Slovenskí herci kde sme sa ešte nedopracovali k výsledku. Vlastne tú diskusiu otvoril Jano spoza mláky. Citujem: ... Priatelia, začíname mať chaos v oblasti filmu a divadla. Mali by sme sa dohodnúť na jednotnom postupe, inak tam z toho bude guláš.

1. problém: má existovať iba jedna kategória pre hercov (mužov aj ženy), alebo dve zvlášť pre hercov a zvlášť pre herečky? Dosiaľ to bolo rozdelené. -- Tak sme o tom diskutovali. Nezapojil si sa ani raz do diskusie, ak dobre pozerám, aj keď si do nej bol vďaka článkom zainteresovaný. Teraz riešime v krčmovej diskusii ďalšiu záležitosť. norway.today otvoril diskusiu na tému Herci, herečky, režiséri a podobne - Štylistika a forma článkov. Táto diskusia sa týka toho, čo ťa tak trápi, ale ani do tej si sa nezapojil. Reagoval si len trocha emotívne na mojej diskusii a diskusnej stránke norway.today, kde si ho tak trocha poučoval, ako má pristupovať k "tvojim" článkom.

Dovolím si tvrdiť, že všetci, ako sme tu, sme zodpovední a nechceme slovenskej Wikipédii škodiť. Odkedy do nej prispievam, vyskytli sa tu už rôzne spory, niektoré dosť zúrivé, ale všetky viedli v konečnom dôsledku k skvalitneniu encyklopédie. Nik si nedovolí redaktora vyháňať, veď Wikipédia patrí všetkým, stačí málo, konštruktívne diskutovať, neurážať sa. Takže, budem rada, ak prehodnotíš svoje vyjadrenie, že končíš a začneš s nami nanovo diskutovať. My nehryzieme, len občas ceríme zuby :) --Bubamara 18:42, 16 november 2005 (UTC)

Milý Laco. Mám toho trochu viac na srdci, tak sa ospravedlňujem za dĺžku príspevku. Dúfam, že ho dočítaš do konca. Reagujem na tvoj príspevok uvedený na diskusnej stránke Bubamary, ale reagujem na tvojej stránke, lebo to považujem za vhodnejšie.

  1. V prvom rade chcem oceniť tvoj prínos pre wikipédiu v oblasti filmu a divadla. Urobil si toho veľa a dúfam, že ešte urobíš.
  2. Mrzí ma, že napriek slušnému upozorneniu Bubamary, zase si sa pod svoj príspevok nepodpísal. Možno si zabudol. Ale stáva sa ti to často.
  3. Oboril si sa na Jana spoza mláky úplne neprávom. Adrián ti už vysvetlil, že filmografiu, ktorá sa ti nepozdáva robil on a nie ja. Na vysvetlenie, aby nedošlo k nedorozumeniu v budúcnosti. Keď Bubamara urobila revert, vrátil sa článok do stavu, aký bol pred anonymnou úpravou. Zhodou okolností som bol posledným prispievateľom ja a preto sa v zhrnutí úprav objavil text Bola obnovená posledná úprava od Jano spoza mláky. Keby si si však dal tú námahu a pozrel sa do histórie článku akú úpravu som robil, tak by si zistil že som opravil nesprávny link na rodisko Toma Hanksa Concord v Kalifornii. To bola celá moja úprava.
  4. Keby som aj tú filmografiu robil ja, čo je to za argument, že nebývam na Slovensku, tak poriadne neviem aké sú slovenské názvy filmov? Za prvé nebývam na Slovensku momentálne, ale prežil som tam dostatočne dlhý čas, aby som stihol vidieť v slovenských kinách a televízii dosť veľký počet filmov. Okrem toho, hádam nechceš povedať, že človek musí v určitej krajine žiť, aby mohol o nej písať?
  5. Ja vidím obrovskú prednosť wikipédie oproti iným encyklopédiám hlavne v dvoch veciach. Za prvé je to možnosť využívať wikiodkazy. Podľa mňa je to úžasná vec, ktorá prináša čitateľovi veľmi veľa. Zdá sa, že ty užitočnosť wikiodkazov neuznávaš. Už sme o tom raz diskutovali. Opakujem, čo som povedal vtedy. Ak neuznávaš wikiodkazy, tak ich jednoducho nebudeš písať. Ale stále som sa nedozvedel dôvod, prečo keď si už niekto dal tú námahu a tie odkazy na stránke vytvoril, prečo sa snažíš jeho prácu zničiť? O čo je článok bez odkazov hodnotnejší ako článok s odkazmi ?
  6. Druhá obrovská prednosť wikipédie je tá, že ju netvorí akademický okruh vzdelancov, ktorí majú túto prácu dobre zaplatenú, ale ľubovoľne široký okruh nadšencov, ktorí to robia zadarmo a na úkor svojho voľného času. Každý z nich si však musí byť vedomý základného pravidla wikipédie, ktoré znie hocikto môže hociktorý článok upravovať. Vo wikipédii skrátka neexistuje môj článok a tvoj článok, ale len naše články. A keď bude niektorý mnou založený článok trebárs stokrát upravený, bude ma to veľmi tešiť, pretože to znamená, že téma, ktorú som začal, ľudí zaujala. Preto wikipédia nemôže byť súkromný podnik. Mimochodom táto tvoja výčitka sa skôr týka teba, pretože sa mi zdá, že si chceš vytvoriť svoj vlastný súkromný podnik vo vnútri wikipédie. Ale to naozaj nejde.
  7. Diskusia, diskusia, diskusia. To je to, čo wikipédia potrebuje. A konsenzus na základe diskusie. Ver mi, za ten čas čo sa tu pohybujem, tu boli neraz veľmi ostré diskusie a padali aj veľmi silné slová. Ale wikipédia existuje ďalej a aj ľudia, ktorí tie silné slová vyslovili pracujú naďalej vedľa seba. Každý prispieva tou svojou troškou k spoločnému dielu.
  8. Posledná veta sa týka tvojej poznámky Koncim do casu, kym to nezoberu do ruk zodpovedni ludia. Prepáč, to nie je reakcia dospelého človeka, ale malého dieťaťa. Keď nebude podľa mňa, tak sa na to vykašlem. Laco, zhodou okolností som takmer tvojim rovesníkom. Ľudia v našom veku by nemali problémy riešiť takýmto spôsobom. Verím, že ani ty nebudeš.--Jano spoza mláky 19:29, 16 november 2005 (UTC)

Ahoj, vidis ako sa tu ty tvaja vyssie snazia aby si sa vratil ;-). Dufam, ze tvoj archiv nazapadne prachom co by bola skoda, a ze s nim podelis na strankach wikipedie. --Maros 20:01, 16 november 2005 (UTC)

podpisovanie

Ahoj, najjednoduchsie sa podpisuje kliknutim na ikonu "vas podpis s datumom", ktora je umiestnena na liste hned nad editovacim oknom (druha ikona sprava). Podpis s datumom mozes vlozit aj manualne vpisanim ~~~~. --Maros 17:42, 28 november 2005 (UTC)

Poznamka pri filmografii

Dobre, ze vkladas tu poznamku - konecne rozumiem tej logike formatovania. Namiesto textu ale prosim vkladaj sablonu - je to lepsie, a v pripade, ze bude treba nieco zmenit pojde to ovela jednoduchsie. --Maros 20:09, 30 november 2005 (UTC)

Kontakt

Ahoj Laco. Rád by som Ti poslal e-mail, ale nezadal si si pri prihlasovaní do wiki svoju adresu. Môžeš tak prosím ťa urobiť? Maj sa.--Jano spoza mláky 00:58, 1 december 2005 (UTC)

Pozn.: Robí sa to v Nastaveniach. helix84 01:42, 1 december 2005 (UTC)

Hlasovanie

V prvom kole mozes rozdelit tri hlasy, pozri Wikipédia:Hlasovania/Pravidlá Adrian@diskprís 19:26, 4 december 2005 (UTC)

Typografia

Ahoj, kedže píšeš dosť biografických článkov, chcel by som ťa upozorniť na to, že číselné rozsahy (napr. rokov) sa oddeľujú spojovníkom bez medzier (nájdeš ho medzi znakmi pod editovacím oknom medzi »« a nbsp;). Výnimku robíme v dátume narodenia a úmrtia na začiatku článku pre prehľadnosť a preto, že sa tam píše aj miesto. Spojovník sa tiež sa používa na oddelenie myšlienok vo vete. Viac na Pomoc:Typografia. Ďakujem. helix84 10:27, 5 február 2006 (UTC)


Hlasovane skončené 20.1.2006. Jednotný formát na položku vo filmografii je odhlasovaný nasledovne:

  • [[rok]]: ''[[Slovenský názov]]'' (''Originálny názov''), Postava

Príklad:

Prosím o rešpektovanie jednotnej formy pri písaní filmografií. Ďakujem. --Bubamara 23:20, 17 február 2006 (UTC)

Sme ti vďační za tvoje príspevky, ale opakovane žiadam o rešpektovanie jednotnej formy pri písaní filmografií! Ďakujem. --Bubamara 20:24, 19 február 2006 (UTC)

Prepáč, ale už dvakrát som ťa upozornila na to, aby si rešpektoval jednotnú formu pri písaní filmografií. Bolo to odhlasované, tak to prosím nesťažuj svojou tvrdohlavosťou. Ďakujem --Bubamara 18:44, 1 marec 2006 (UTC)

Ahoj Laco, chcem sa ťa spýtať, že či to akože natruc všetkým a celému svetu stále formátuješ filmografiu po svojom, napriek tomu, že sme si odhlasovali jednotný formát? Máš na to nejaké vysvetlenie, alebo je to len zaťatosť? Ďakujem. --AtonX 21:28, 7 marec 2006 (UTC)

Pre Atona:

  1. Nevedel som, že 7 správcov Wikipedie sú celý svet, ale necham Vas v tom žiť.
  2. Ak niekoho kritizuješ tak sa podľa toho správaj. Ukončenie druhého kola hlasovania je až dnes a ty dávaš wiki na roky pred ukončením hlasovania
  3. Neviem kto si? Časť Wikipedianov o sebe niečo prezradili, časť sa vytrvalo skrýva za mená a nič viacej. Veď aké jednoduché je svoje predstavy skrývať za wikimeno a kontrolovať štýlom Veľký brat ťa vidí. Ži a nechaj žiť!--Lucivjansky 16:21, 8 marec 2006 (UTC)
  • V 3 bodoch si sa vyjadril k osobe. Ani v jednom bode k tomu, prečo ignoruješ odhlasovaný formát filmografie, aby sme mali konzistentne sformátované články vo Wikipédii. Skúsiš odpovedať ešte raz, a tentokrát k veci (ad rem), nie k osobe (ad personam) prosím? --AtonX 08:30, 9 marec 2006 (UTC)

Atonx. Prečo sa skrývaš za anonymné označenie. Hlasovanie odsúhlasené mizivým percentom redaktorov považujem za nevierohodné. Ak máš nejaké problémy so svojou identitou nemal by si sa podieľať na tvorbe wikipédie. --Lucivjansky 19:24, 9 marec 2006 (UTC)

  • Myslím, že problém nemá AtonX, ale ty so svojim pohľadom na komunitu Wikipédie. Odkedy som tu, ešte som sa nestretla s tým, aby niektorý redaktor sústavne nenávistne predhadzoval adminovi, že je adminom. Takto reaguješ na adminov len ty a Lojzo2. Čo ti vlastne na tom prekáža? Môžeš sa ním predsa stať časom aj ty, ak budeš mať dôveru komunity. Admin nie je stranícky odznak, admin vykonáva činnosti, ktorými ho komunita poverí, nie je to diktátor! Prečítaj si prosím tento článok, aby si bol v obraze -> Wikipédia:Správcovia. Vďaka.

K identite. Čím je kvalitnejší redaktor, ak budeš poznať jeho celé meno, adresu aj s rodným číslom? Bude tým pádom písať hodnotnejšie články? Iní sa sústreďujú na kvalitu redaktorovych príspevkov, ty na jeho identitu. Do Wikipédie prispievajú redaktori s rôznymi menami, nikomu to neprekáža tak, ako tebe. Nezdá sa ti, že svojou poznámkou o ne-prispievaní do Wikipédie si už zašiel priďaleko? --Bubamara 08:47, 10 marec 2006 (UTC)

pseudonymy

Pises, ze rad diskutujes s redaktormi, ktori sa neskryvaju za pseudonymami... Aj ja! :) Inac uz dlhsie si hovorim, ze by som si s Tebou mal podiskutovat o wikikomunite :) Liso@diskprís 08:48, 3 marec 2006 (UTC)

PROSBA

Sledujem Tvoje postoje o tom co je a co nie je pre Teba vieryhodne a dolezite pre spravanie sa na wiki a veruze vobec nie som spokojny... Nejde ani tak o to, ze si osobujes pravo rozhodovat kto by mal a kto nemal pracovat na wikipedii (toto je slobodny priestor, nazor si mozes prezentovat zvlast ked je to na Tvojej diskusnej stranke), ale o to ako hatis spolocnu pracu. Zamysli sa prosim nad tym a nenut dalsich premyslat nad riesenim zbytocnych konfliktov... Liso@diskprís 11:47, 10 marec 2006 (UTC)

Liso

Zamyslel som sa a končim.--Lucivjansky 17:59, 10 marec 2006 (UTC)

OK. Myslim si, ze je to svojim sposobom chlapske a korektne riesenie (aj ked hladanie cesty ako sa dohodnut by som povazoval za lepsie a som tomu nadalej otvoreny!). Dik za usetrenie sebe aj nam zbytocnych konfliktov! Maj sa velmi pekne v zivote! :) Liso@diskprís 02:45, 11 marec 2006 (UTC)


Arogantný redaktor

V rebríčku arogantných redaktorov si ty Lučivjanský so svojím vyjadrovacím štýlom už dávnejšie pre mnohých z nás na prvom mieste. Teší nás akurát, že diskutuješ, aj keď oneskorene a nie pri oblasti, do ktorej si prispieval.

Tvoje "priateľské" diskusie:

  • ... ale takými upravami by sa mohol zaoberat niekto, kto do obsahovej stranky nema co ponuknut
  • ... Nevedel som, že 7 správcov Wikipedie sú celý svet, ale necham Vas v tom žiť.
  • ... Milý mladý priateľ, ak opravuješ moje članky, rob to poriadne (Durdík ml.). Neviem načo dávaš vo filmografii roky do wiki - neopakuj otrocky to čo nie je dôležité.
  • ... Atonx. Prečo sa skrývaš za anonymné označenie. Hlasovanie odsúhlasené mizivým percentom redaktorov považujem za nevierohodné. Ak máš nejaké problémy so svojou identitou nemal by si sa podieľať na tvorbe wikipédie. --Lucivjansky 19:24, 9 marec 2006 (UTC)
  • ... Nie som si istý, či hlasovanie 10 ľudí (väčšinou správcov) je až také dôležité
  • ... for Atomiquie: Ja som diskutoval s Dubhem nie s tebou. Ak nemaš s kým diskutovať ožeň sa. Ak chceš byť najarogantnejší redaktor č. 2 tak pokračuj. --Lucivjansky 17:15, 17 marec 2006 (UTC)

Myslím, že Bubamara chcela doplniť ešte niekoľko drobností:

  • Redaktor Lucivjanský nam ostal dĺžny mnoho článkov (špeciálne napr. článku o F.K. Veselom).
  • Zobrali sme si ponaučenie a odteraz svoje názory a dobré rady budeme prezentovať ako názory a dobré rady a keď niekoho nepresvedčíme, tak ho nebudeme ostrakizovať. Ak nám bude na nejakom formátovaní až tak veľmi záležať, opravíme si ho sami. Vážime si iných a ich prácu (čím prejavujeme aj vlastnú sebaúctu).
  • Nebudeme vešať na nikoho nálepky typu "Arogantný redaktor", veď sami nechceme byť nálepkovaní.
  • Rozumieme slovnému spojeniu "slobodná encyklopédia".
  • Rozumieme čo znamená ak niekto prispieva do Wikipédie pod vlastným menom. Naše otázky typu "Čím je kvalitnejší redaktor ak budeš poznať jeho meno... ?" sme v skutočnosti nemysleli ako otázky, ale ako žart.
  • Našu reakciu na jeho odchod "chlapské a korektné rozhodnutie !" sme v skutočnosti tiež mysleli inak: Laco Lucivjansky sa zaslúžil o slovenskú Wikipédiu. Všetci veríme že bude pokračovať "vo vysielaní" a nie preto, lebo "každá ruka je dobrá", ale preto, že špeciálne jeho ruka je dôležitá.--Joseliani 18:33, 18 marec 2006 (UTC)