Tatry (región): Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
IW-BOT (diskusia | príspevky)
d Robot: Automated text replacement (-{{[Ss]lovenský-geo-výhonok}} +{{Slovenský výhonok}})
Kristo~skwiki (diskusia | príspevky)
dBez shrnutí editace
Riadok 1: Riadok 1:
Región '''Tatry''' je jedným z turistických regiónov [[Slovensko|Slovenska]]. Častokrát je však spolu so [[Zamagurie|Zamagurím]] chápaný ako súčasť regiónu [[Spiš]], keďže tieto tri regióny boli v minulosti súčasťou Spišskej župy.
'''Tatry''' môžu byť považované aj za slovenský región.

==Chakteristika==
Región Tatry sa stotožňuje s okresmi Poprad a Kežmarok (s výnimkou obcí Kežmarského okresu ležiacich za [[Spišská Magura|Spišskou Magurou]], ktoré patria do regiónu Zamagurie. Častokrát býva označovaný aj ako ''Horný Spiš'', v tom prípade však nemôžu byť a ani nie sú za jeho súčasť považované obce Štrba, Štrbské Pleso (časť mesta Vysoké Tatry), Liptovská Teplička a Vernár.

==Mestá==


Okresy:
Okresy:
Riadok 5: Riadok 10:
* [[Okres Poprad|Poprad]]
* [[Okres Poprad|Poprad]]


{{Slovenský výhonok}}
{{Pracuje sa (2)}}
{{Slovenské regióny}}


[[Kategória:Slovenské regióny]]
[[Kategória:Slovenské regióny]]

Verzia z 17:05, 19. marec 2006

Región Tatry je jedným z turistických regiónov Slovenska. Častokrát je však spolu so Zamagurím chápaný ako súčasť regiónu Spiš, keďže tieto tri regióny boli v minulosti súčasťou Spišskej župy.

Chakteristika

Región Tatry sa stotožňuje s okresmi Poprad a Kežmarok (s výnimkou obcí Kežmarského okresu ležiacich za Spišskou Magurou, ktoré patria do regiónu Zamagurie. Častokrát býva označovaný aj ako Horný Spiš, v tom prípade však nemôžu byť a ani nie sú za jeho súčasť považované obce Štrba, Štrbské Pleso (časť mesta Vysoké Tatry), Liptovská Teplička a Vernár.

Mestá

Okresy:

Šablóna:Pracuje sa (2)