Metlobal: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Adrian (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Riadok 1: Riadok 1:
{{Na úpravu}}
Metlobal je hra na metlách.Jedno družstvo má sedem hráčov. 3 triafačov, 2 odrážačov 1 strážcu a 1 stíhača. Hrá sa so štyrmi loptami. 2 dorážačkami ktoré sa snažia odtrhnúť niekomu hlavu. Odrážači odrážajú dorážačky od svojich hráčov a odrážajú ich na súperov tým. triafačku si družstvo prehadzuje a snaží sa hodiť ich do jednej z troch kovových obručí. Strážca sa snaží obrániť svoje kruhy. Stíhač sa snaží chytiť zlatú strelu za ktorú dostáva jeho družstvo 150 bodov. len čo nejaký stíhač chytí zlatú strelu, ukončí zápas.
'''Metlobal''' je fiktívny šport na metlách zo [[Harry Potter (knihy)|seriálu kníh o Harrym Potterovi]]. Jedno družstvo má sedem hráčov. 3 triafačov, 2 odrážačov 1 strážcu a 1 stíhača. Hrá sa so štyrmi loptami. 2 dorážačkami, ktoré sa snažia odtrhnúť niekomu hlavu. Odrážači odrážajú dorážačky od svojich hráčov a odrážajú ich na súperov tím. Triafačku si družstvo prehadzuje a snaží sa hodiť ich do jednej z troch kovových obručí. Strážca sa snaží obrániť svoje kruhy. Stíhač sa snaží chytiť zlatú strelu, za ktorú dostáva jeho družstvo 150 bodov. Len čo nejaký stíhač chytí zlatú strelu, ukončí zápas.

[[Kategória:Harry Potter]]
[[Kategória:Fiktívne športy]]

[[en:Quidditch]]

Verzia z 15:30, 24. máj 2010

Metlobal je fiktívny šport na metlách zo seriálu kníh o Harrym Potterovi. Jedno družstvo má sedem hráčov. 3 triafačov, 2 odrážačov 1 strážcu a 1 stíhača. Hrá sa so štyrmi loptami. 2 dorážačkami, ktoré sa snažia odtrhnúť niekomu hlavu. Odrážači odrážajú dorážačky od svojich hráčov a odrážajú ich na súperov tím. Triafačku si družstvo prehadzuje a snaží sa hodiť ich do jednej z troch kovových obručí. Strážca sa snaží obrániť svoje kruhy. Stíhač sa snaží chytiť zlatú strelu, za ktorú dostáva jeho družstvo 150 bodov. Len čo nejaký stíhač chytí zlatú strelu, ukončí zápas.