Kulháň: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Pescan (diskusia | príspevky)
základ článku
 
Pescan (diskusia | príspevky)
d preklepy
Riadok 1: Riadok 1:
'''Kulháň''' je [[prírodná rezervácia]] v pohorí [[Považský Inovec]] v podcelku [[Nízky Inovec]], približne 4 km západne od obce [[Zlatníky]]. Nachádza sa v katastrálnom území obce [[Zlatníky]], [[okres Bánovce nad Bebravou]] v [[Trenčiansky kraj|Trenčianskom kraji]]. Vyhlásená bola v roku 1972 na rozlohe 7,4 ha, bez ochranného pásma. Predmetom ochrany sú jednotlivo a v skupinách rastúce [[dub]]y, pozoruhodných vysokým vekom, mohutným vzrastom a estetickým vzhľadom<ref>{{ŠZOCHČPSR|85}}</ref>. Na území rezervácie platí 4. stupeň ochrany.
'''Kulháň''' je [[prírodná rezervácia]] v pohorí [[Považský Inovec]] v podcelku [[Nízky Inovec]], približne 4 km západne od obce [[Zlatníky]]. Nachádza sa v katastrálnom území obce [[Zlatníky]], [[okres Bánovce nad Bebravou]] v [[Trenčiansky kraj|Trenčianskom kraji]]. Vyhlásená bola v roku 1972 na rozlohe 7,4 ha, bez ochranného pásma. Predmetom ochrany sú jednotlivo a v skupinách rastúce [[dub]]y, pozoruhodné vysokým vekom, mohutným vzrastom a estetickým vzhľadom<ref>{{ŠZOCHČPSR|85}}</ref>. Na území rezervácie platí 4. stupeň ochrany.


== Referencie ==
== Referencie ==

Verzia z 18:56, 13. jún 2010

Kulháň je prírodná rezervácia v pohorí Považský Inovec v podcelku Nízky Inovec, približne 4 km západne od obce Zlatníky. Nachádza sa v katastrálnom území obce Zlatníky, okres Bánovce nad Bebravou v Trenčianskom kraji. Vyhlásená bola v roku 1972 na rozlohe 7,4 ha, bez ochranného pásma. Predmetom ochrany sú jednotlivo a v skupinách rastúce duby, pozoruhodné vysokým vekom, mohutným vzrastom a estetickým vzhľadom[1]. Na území rezervácie platí 4. stupeň ochrany.

Referencie

  1. Kulháň. In: Zoznam osobitne chránených častí prírody SR [online]. Banská Bystrica: Štátna ochrana prírody SR. Dostupné online.