LCD televízor: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
(zhrnutie úprav odstránené)
takto to má byť objektívne formulované
Riadok 3: Riadok 3:
'''LCD televízor''' je [[televízor]], ktorý používa na zobrazovanie technológiu [[LCD]]. LCD televízory sú tenšie ako klasické elektrónkové televízory rovnakej veľkosti a sú k dispozícii v omnoho väčších rozmeroch. Táto kombinácia vlastností určuje praktickosť LCD televízorov v mnohých oblastiach.
'''LCD televízor''' je [[televízor]], ktorý používa na zobrazovanie technológiu [[LCD]]. LCD televízory sú tenšie ako klasické elektrónkové televízory rovnakej veľkosti a sú k dispozícii v omnoho väčších rozmeroch. Táto kombinácia vlastností určuje praktickosť LCD televízorov v mnohých oblastiach.


V roku [[2007]] predajnosť LCD televízorov prvýkrát celosvetovo prekonala predajnosť klasických televízorov a naďalej sa zvyšuje. LCD televízory rýchlo vytláčajú jediných konkurentov na trhu s veľkými obrazovkami, čo plazmové displeje a televízory so spätnou projekciou.<ref>[http://www.itnews.sk/spravy/prieskumy/2006-06-16/c95932-slovaci-kupuju-modernejsie-drahsie-televizory-a-preferuju-lcd itnews.sk - Slováci kupujú modernejšie, drahšie televízory a preferujú LCD]</ref> LCD televízory sú dnes najpredávanejšou televíznou technológiou súčasnosti.
V roku [[2007]] predajnosť LCD televízorov prvýkrát celosvetovo prekonala predajnosť klasických televízorov a naďalej sa zvyšuje. LCD televízory majú v segmente plochých obrazoviek najvyšší percentuálny trhový podiel i vyšší medziročný nárast ako plazmové zobrazovače, no celkovo každoročne z dôvodu dopytu po veľkých uhlopriečkach rastú absolútne čísla predajov oboch typov televízií.<ref>{{Citácia elektronického dokumentu
| priezvisko =
| meno =
| odkaz na autora =
| titul = Newsflash: LCD TV sales figures see 50-percent increase in 2009
| url = http://www.televisions.com/tv-news/Newsflash-LCD-TV-sales-figures-see-50-percent-increase-in-2009.php
| dátum vydania = 23.2.2010
| dátum aktualizácie =
| dátum prístupu = 28.10.2010
| vydavateľ = Televisions.com
| miesto =
| jazyk = aglicky
}}</ref> LCD televízory sú dnes najpredávanejšou televíznou technológiou súčasnosti.


== Referencie ==
== Referencie ==
{{reflist}}
<references />


== Zdroje ==
== Zdroje ==

Verzia z 16:10, 28. október 2010

Všeobecný LCD televízor

LCD televízor je televízor, ktorý používa na zobrazovanie technológiu LCD. LCD televízory sú tenšie ako klasické elektrónkové televízory rovnakej veľkosti a sú k dispozícii v omnoho väčších rozmeroch. Táto kombinácia vlastností určuje praktickosť LCD televízorov v mnohých oblastiach.

V roku 2007 predajnosť LCD televízorov prvýkrát celosvetovo prekonala predajnosť klasických televízorov a naďalej sa zvyšuje. LCD televízory majú v segmente plochých obrazoviek najvyšší percentuálny trhový podiel i vyšší medziročný nárast ako plazmové zobrazovače, no celkovo každoročne z dôvodu dopytu po veľkých uhlopriečkach rastú absolútne čísla predajov oboch typov televízií.[1] LCD televízory sú dnes najpredávanejšou televíznou technológiou súčasnosti.

Referencie

  1. Newsflash: LCD TV sales figures see 50-percent increase in 2009 [online]. Televisions.com, 23.2.2010, [cit. 2010-10-28]. Dostupné online. (aglicky)

Zdroje

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku LCD television na anglickej Wikipédii.

Iné projekty