Hitparáda: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
EmausBot (diskusia | príspevky)
d [r2.6.4] robot Pridal: cs:Hitparáda
d preklepy
Riadok 1: Riadok 1:
'''Hitparáda''' je zoznam resp. umelý rebríček hudobných nahrávok - [[pieseň|piesní]] alebo inštrumentálnych skladieb, ktoré sú najpopulárnejšie v určitej dobe. Popularita daných nahrávok je obvykle stanovená podľa hlasovania poslucháčov (predtým napr. [[korešpondencia|korešpondenčne]], teraz najčastejšie v pdobe [[SMS]] správ alebo [[internet]]u - poslucháčská [[anketa]]).
'''Hitparáda''' je zoznam resp. umelý rebríček hudobných nahrávok - [[pieseň|piesní]] alebo inštrumentálnych skladieb, ktoré sú najpopulárnejšie v určitej dobe. Popularita daných nahrávok je obvykle stanovená podľa hlasovania poslucháčov (predtým napr. [[korešpondencia|korešpondenčne]], teraz najčastejšie v podobe [[SMS]] správ alebo [[internet]]u - poslucháčska [[anketa]]).


Hitparáda môže byť tiež označenie pre [[rozhlas]]ový alebo [[televízia|televízny]] program, v ktorom sa vysielajú hudobné nahrávky zo zmieňovaného zoznamu.
Hitparáda môže byť tiež označenie pre [[rozhlas]]ový alebo [[televízia|televízny]] program, v ktorom sa vysielajú hudobné nahrávky zo zmieňovaného zoznamu.

Verzia z 19:34, 30. november 2010

Hitparáda je zoznam resp. umelý rebríček hudobných nahrávok - piesní alebo inštrumentálnych skladieb, ktoré sú najpopulárnejšie v určitej dobe. Popularita daných nahrávok je obvykle stanovená podľa hlasovania poslucháčov (predtým napr. korešpondenčne, teraz najčastejšie v podobe SMS správ alebo internetu - poslucháčska anketa).

Hitparáda môže byť tiež označenie pre rozhlasový alebo televízny program, v ktorom sa vysielajú hudobné nahrávky zo zmieňovaného zoznamu.

Externé odkazy

cz:Hitparáda