Pete Townshend: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
SieBot (diskusia | príspevky)
Vegetator (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Riadok 22: Riadok 22:
| Webstránka =
| Webstránka =
}}
}}
'''Pete Townshend''', vlastným menom '''Peter Dennis Blandford Townshend''' (* [[15. máj]] [[1945]]) je [[Spojené kráľovstvo|britský]] [[gitarista]], [[spevák]], spoluzakladateľ a hlavný autor piesní [[rock]]ovej skupiny [[The Who]], jednej z najvplyvnejších rockových kapiel vôbec. Townshend ako hlavný autor složil vela kompozícií a albumov väčšinou sám, napríklad rocková opera "[[Tommy]]" bola pri písaní výrazne ovplyvnená jeho vlastným detstvom a pocitmi.
'''Pete Townshend''', vlastným menom '''Peter Dennis Blandford Townshend''' (* [[15. máj]] [[1945]]) je [[Spojené kráľovstvo|britský]] [[gitarista]], [[spevák]], spoluzakladateľ a hlavný autor piesní [[rock]]ovej skupiny [[The Who]], jednej z najvplyvnejších rockových kapiel vôbec. Townshend ako hlavný autor zložil veľa kompozícií a albumov väčšinou sám, napríklad rocková opera [[Tommy]] bola pri písaní výrazne ovplyvnená jeho vlastným detstvom a pocitmi.


Taktiež vymyslel a praktizoval veľa prvkov a efektov v hre na gitaru, medzi najznámejšie patrí určite ''"windmill"'' alebo ''"power slide"''. Spolu s bubenníkom [[Keith Moon|Moon]]om, na začiatku ich kariéry (zvyčajne pod vplyvom veľkého množstvo [[amfetamín]]u) zvykávali kompletne rozbiť svoju aparatúru, "z pocitu frustrácie a vybitia všetkého zlého v sebe" ako to neskôr Townshend opísal.
Taktiež vymyslel a praktizoval veľa prvkov a efektov v hre na gitaru, medzi najznámejšie patrí určite ''windmill'' alebo ''power slide''. Spolu s bubeníkom [[Keith Moon|Moon]]om, na začiatku ich kariéry (zvyčajne pod vplyvom veľkého množstvo [[amfetamín]]u) zvykli kompletne rozbiť svoju aparatúru, „z pocitu frustrácie a vybitia všetkého zlého v sebe“ ako to neskôr Townshend opísal{{chýba citácia}}.


== Iné projekty ==
== Iné projekty ==

Verzia z 17:29, 29. marec 2011

Pete Townshend

Základné informácie
Popis umelca anglický gitarista
Rodné meno Peter Dennis Blandford Townshend
Narodenie 19. máj, 1945
Londýn, Anglicko, Spojené kráľovstvo
Žáner Hard rock, Rock, Art rock
Hrá na nástrojoch gitara, klávesy, banjo, vokály
Roky pôsob. 1962 – súčasnosť
Vydavateľstvá CBS, Polydor, Track, Atlantic, Decca, Atco
Súvisiace
články
The Who
Deep End
Thunderclap Newman
Ronnie Lane,
Webstránka co.uk

Pete Townshend, vlastným menom Peter Dennis Blandford Townshend (* 15. máj 1945) je britský gitarista, spevák, spoluzakladateľ a hlavný autor piesní rockovej skupiny The Who, jednej z najvplyvnejších rockových kapiel vôbec. Townshend ako hlavný autor zložil veľa kompozícií a albumov väčšinou sám, napríklad rocková opera Tommy bola pri písaní výrazne ovplyvnená jeho vlastným detstvom a pocitmi.

Taktiež vymyslel a praktizoval veľa prvkov a efektov v hre na gitaru, medzi najznámejšie patrí určite windmill alebo power slide. Spolu s bubeníkom Moonom, na začiatku ich kariéry (zvyčajne pod vplyvom veľkého množstvo amfetamínu) zvykli kompletne rozbiť svoju aparatúru, „z pocitu frustrácie a vybitia všetkého zlého v sebe“ ako to neskôr Townshend opísal[chýba zdroj].

Iné projekty

Šablóna:Link FA