Motýle Slovenska. Oblasť Slovenského raja: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
:)uiewhfiuewgf
d Verzia používateľa 194.160.142.4 (diskusia) bola vrátená, bola obnovená verzia od Pe3kZA
 
Riadok 1: Riadok 1:
'''Motýle Slovenska. Oblasť Slovenského raja''' je slovenská [[Entomológia|entomologická]] [[publikácia]], ktorá sa zaoberá [[Motýle|motýľmi]] [[Slovenský raj|Slovenského raja]]. Táto [[kniha]] bola vydaná v roku [[1960]] v [[Bratislava|Bratislave]] vo [[vydavateľstvo|vydavateľstve]] [[Slovenská akadémia vied|SAV]]. Rozsah knihy je 556 strán, v texte je približne 137 obrázkov a 68 tabuliek.
Sosna flakatá-novoonjavený druh slovenského motýla kt. sa liahne z velkych kukiel.Bol objavený v oblasti slovenskeho raja.objavili ho žiačky z ružomberskej základnej školy ked fajčili za rohom.ochrana prirody povedala že niečo také v živote nevideli a že to neni možne .teraz su dieto motyle odoslane na expetizu do ameriki .slovenska policia sa obava že na nas zošlu aomovky z ameriky... mmmmtaaa ale budte všeci v klude a nemajte boja bo tieto motyle si nas oblubili a ochrania nas pretože dosahuju rozmery až cez 2 meťre.takže ludze žadna vojna nebudze.Olenka Kocjuková a Evulka turyová :) pre ťeleviziu markluuzia (nová televizzia o motyloch). kukajte nas !!!

Autorom práce je slovenský [[entomológ]] a [[lepidopterológ]] prof. [[Andrej Reiprich]]. Kniha spracováva komplexne prehľad druhov motýľov, ktoré zistil dovtedy autor na území Slovenského raja za približne 16 rokov svojho lepidopterologického prieskumu okolia [[Spišská Nová Ves|Spišskej Novej Vsi]].

[[Kategória:Entomologické knihy]]
[[Kategória:Knihy z 1960]]

Aktuálna revízia z 08:37, 19. január 2012

Motýle Slovenska. Oblasť Slovenského raja je slovenská entomologická publikácia, ktorá sa zaoberá motýľmi Slovenského raja. Táto kniha bola vydaná v roku 1960 v Bratislave vo vydavateľstve SAV. Rozsah knihy je 556 strán, v texte je približne 137 obrázkov a 68 tabuliek.

Autorom práce je slovenský entomológ a lepidopterológ prof. Andrej Reiprich. Kniha spracováva komplexne prehľad druhov motýľov, ktoré zistil dovtedy autor na území Slovenského raja za približne 16 rokov svojho lepidopterologického prieskumu okolia Spišskej Novej Vsi.