FC Vado: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Lazio (diskusia | príspevky)
Novy clanok
 
d pravopis
Riadok 20: Riadok 20:
}}
}}


'''FC Vado''' alebo len '''Vado''' je [[futbal]]ový klub z talianskeho mesta [[Vado Ligure]]. Hráva regionálnu talianskú futbalovú súťaž [[Eccellenza Liguria]]. Je to prvý víťaz talianskeho pohára [[Coppa Italia]].
'''FC Vado''' alebo len '''Vado''' je [[futbal]]ový klub z talianskeho mesta [[Vado Ligure]]. Hráva regionálnu taliansku futbalovú súťaž [[Eccellenza Liguria]]. Je to prvý víťaz talianskeho pohára [[Coppa Italia]].


== História ==
== História ==

Verzia z 08:45, 5. júl 2012

FC Vado
Celý názovFootball Club Vado
PrezývkaRossoblu
Založený1913
ŠtadiónStadio Ferruccio Chittolina, Vado Ligure
Kapacita2 000
PredsedaTaliansko Marco Porcile
TrénerTaliansko Giuseppe Maisano
LigaEccellenza Liguria
2011/12Eccellenza Liguria, 3. miesto
Domáce farby
Hosťovské farby

FC Vado alebo len Vado je futbalový klub z talianskeho mesta Vado Ligure. Hráva regionálnu taliansku futbalovú súťaž Eccellenza Liguria. Je to prvý víťaz talianskeho pohára Coppa Italia.

História

Klub vznikol v roku 1913. Jeho najväčším úspechom bol triumf v Coppa Italia. FC Vado bol prvý víťaz tejto vyraďovacej súťaže, keď ju vyhral v jej premiérovom roku 1922. V čase víťazstva v tejto súťaži hralo Vado iba tretiu najvyššiu súťaž Seconda Divisione. Tretia najvyššia súťaž je doterajšie maximum klubu. Naposledy v nej však hral v sezóne 1947/48. Od roku 2001 do roku 2008 hralo Vado piatu najvyššiu ligu Serie D. Od sezóny 2008/09 hráva (okrem jedného ročníka) regionálnu ligu Eccellenza Liguria.

Športové úspechy

Coppa Italia - 1

  • prvé miesto: 1922


Externé odkazy

Oficiálna webová stránka