Biodiverzita: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d Verzia používateľa 178.41.231.137 (diskusia) bola vrátená, bola obnovená verzia od Iswikinumber2
úpravy
Riadok 1: Riadok 1:
'''Biodiverzita''' alebo '''biologická diverzita''' je [[rozmanitosť]] [[živočích|živočíšnych]] alebo [[rastlina|rastlinných]] druhov. Ovplyvňuje ju [[nadmorská výška]], [[klíma]], [[reliéf]], dostupnosť vody, horninové [[podložie]] ale aj zásahy človeka.
{{Na úpravu}}
'''Biodiverzita''' alebo '''biologická diverzita''' je [[rozmanitosť]] [[živočích|živočíšnych]] alebo [[rastlina|rastlinných]] druhov.

Ochrana- Vedci dokázali že najúčinnejšou ochranou druhovej diverzity je ochrana priamo na mieste-na prirodzenom stanovišti.

Ovplyvňovanie-Biodiberzitu určitej lokality ovplyvňuje nadmorská výška, klíma, reliéf, dostupnosť vody, horninové podložie ale aj zásahy človeka.

Živočíchy a biodiverzita-mnohé živočíchy sa využívajú v tradičnej medicíne ale aj ako substancie na výrobu liečiv. Avšak viaceré živočíchy a rastliny vyhynuli skôr ako človek objavil ich hodnotu.


{{biologický výhonok}}
{{biologický výhonok}}

Verzia z 16:51, 16. júl 2012

Biodiverzita alebo biologická diverzita je rozmanitosť živočíšnych alebo rastlinných druhov. Ovplyvňuje ju nadmorská výška, klíma, reliéf, dostupnosť vody, horninové podložie ale aj zásahy človeka.