Claire Holtová: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d typografia, formulácia
EmausBot (diskusia | príspevky)
d r2.7.3) (robot Pridal: ko:클레어 홀트
Riadok 85: Riadok 85:
[[hu:Claire Holt]]
[[hu:Claire Holt]]
[[it:Claire Holt]]
[[it:Claire Holt]]
[[ko:클레어 홀트]]
[[nl:Claire Holt]]
[[nl:Claire Holt]]
[[no:Claire Holt]]
[[no:Claire Holt]]

Verzia z 22:40, 9. november 2012

Claire Holtová
Narodenie 11. jún 1988 (35 rokov)
Brisbane, Austrália
Povolanieherečka
Roky pôsobenia2006–súč.

Claire Holtová (* 11. júna 1988, Brisbane, Austrália) je austrálska herečka. Najlepšie je známa ako Emma Gilbertová zo seriálu H2O: Stačí pridať vodu a Rebekah Mikaelsonová zo seriálu Upírske denníky.

Osobný život

Claire sa narodila v Brisbane v Austrálii. Venuje sa rada športu: pláva, hrá volejbal, vodné pólo a v bojovom umení tae-kwon-do má čierny pás. Keď bola mladšia, spievala v školskom zbore. Na konci roku 2005 absolvovala školu Stuartholme v Toowongu.

Kariéra

V roku 2006 získala rolu Emmy Gilbertovej v Network Ten detskej televíznej sérii H2O: Stačí pridať vodu. Tento seriál získal ocenenia Logie Award a Nickelodeon Australia Kids' Choice Award. Boli natočené dve série a začalo sa uvažovať o tretej, v ktorej ale Claire už nehrala, pretože podpísala zmluvu na filmovanie Messengers 2: The Scarecrow. Filmovanie začalo v Sofii v roku 2008 a 21. júla 2009 bol film vydaný v Austrálii na DVD. V auguste 2011 Claire získala rolu Rebeky Mikaelsonovej v Upírske denníky.

Okrem hrania vo filmoch a seriáloch natočila aj niekoľko reklám pre Dreamworld, Sizzler aQueensland Lifesaving. BuddyTV ju označila ako 55. najsexy ženu pre rok 2011.

Filmografia

Iné projekty

Externé odkazy

Zdroj

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Claire Holt na anglickej Wikipédii.