Internetová kaviareň: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d pridaná Kategória:Internetová kultúra pomocou použitia HotCat
d pridaná Kategória:Kaviarne pomocou použitia HotCat
Riadok 11: Riadok 11:


[[Kategória:Internetová kultúra]]
[[Kategória:Internetová kultúra]]
[[Kategória:Kaviarne]]

Verzia z 18:46, 4. január 2013

Internetová kaviareň (Internet café) je verejné prístupné miesto, kde si návštevník môže prenajať počítač s pripojením na Internet. Za použitie počítačov v internetovej kaviarni je zvyčajne účtovaný malý poplatok. K prenajatému počítaču je možnosť zakúpiť si aj malé občerstvenie - kávu, čaj alebo niečo na zahryznutie.Internetové kaviarne sú často interiérom koncipované tak, aby pripomínali bežnú kaviareň.

V súčasnosti internetové kaviarne ponúkajú svojim hosťom aj ďalšie služby - medzinárodné telefónne hovory, skenovanie obrázkov, možnosť čítania pamäťových kariet fotoaparátov a pokročilé programové vybavenie prenajímaných počítačov.


Prvé slovenské internetové kaviarne sa začali objavovať koncom deväťdesiatych rokov. V rokoch 2000-2005 boli veľmi populárne, no postupne stúpajúca miera internetizácie domácností a čoraz viac sa rozmáhajúca sieť bezplatného internetu v knižniciach a na verejných miestach rapídne zredukovali počty kaviarní s pripojením na sieť.

V Bratislave sa nachádza niekoľko internetových kaviarní s rýchlym pripojením na internet. Niektoré z nich majú k dispozícii aj niekoľko počítačov vyhradených na počítačové hry. Za hodinu používania internetu zaplatíte od € 1.50 do € 4.