The Walt Disney Company: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
o spoločnosti
o spoločnosti
Riadok 27: Riadok 27:
}}
}}


'''The Walt Disney Company''' (zjednodušene '''Disney''', {{Nyse|DIS}}), je jedna z najväčších mediálnych a zábavných spoločností na svete. Založili ju bratia [[Roy O. Disney|Roy]] a [[Walt Disney|Walt]] Disneyovi [[16. október|16. októbra]] [[1923]] ako pôvodne animované štúdio. Čoskoro sa Spoločnosť Walta Disneyho stala jedným z najväčších [[hollywood]]skych štúdií. The Walt Disney Company tiež vlastní televízne staníce [[American Broadcasting Company|ABC]] a [[ESPN]], animačnú spoločnosť [[Pixar Animation Studios]], komiksového giganta [[Marvel Entertainment]] a značku zábavných postavičiek [[The Muppets]]. V septembri 2012 kúpili za 4 miliardy dolárov impérium George Lucasa - [[Lucasfilm]], čím sa stali vlastníkmi slávnej značky Star Wars. Spoločnosť je súčásťou [[Dow Jones Industrial Average]].
'''The Walt Disney Company''' (zjednodušene '''Disney''', {{Nyse|DIS}}), je jedna z najväčších mediálnych a zábavných spoločností na svete. Založili ju bratia [[Roy O. Disney|Roy]] a [[Walt Disney|Walt]] Disneyovi [[16. október|16. októbra]] [[1923]] ako pôvodne animované štúdio. Čoskoro sa Spoločnosť Walta Disneyho stala jedným z najväčších [[hollywood]]skych štúdií. The Walt Disney Company tiež vlastní televízne stanice [[American Broadcasting Company|ABC]] a [[ESPN]] a značku zábavných postavičiek [[The Muppets]].
V januári 2006 kúpili za 7,4 miliardy dolárov animačnú spoločnosť [[Pixar Animation Studios]].
V roku 2009 kúpili za 4 miliardy dolárov komiksového giganta [[Marvel Entertainment]].
V septembri 2012 kúpili opäť za 4 miliardy dolárov impérium George Lucasa - [[Lucasfilm]], čím sa stali vlastníkmi slávnej značky Star Wars. Spoločnosť je súčásťou [[Dow Jones Industrial Average]].


== Referencie ==
== Referencie ==

Verzia z 20:04, 5. apríl 2013

Šablóna:Infobox Firma

The Walt Disney Company (zjednodušene Disney, NYSE: DIS), je jedna z najväčších mediálnych a zábavných spoločností na svete. Založili ju bratia Roy a Walt Disneyovi 16. októbra 1923 ako pôvodne animované štúdio. Čoskoro sa Spoločnosť Walta Disneyho stala jedným z najväčších hollywoodskych štúdií. The Walt Disney Company tiež vlastní televízne stanice ABC a ESPN a značku zábavných postavičiek The Muppets. V januári 2006 kúpili za 7,4 miliardy dolárov animačnú spoločnosť Pixar Animation Studios. V roku 2009 kúpili za 4 miliardy dolárov komiksového giganta Marvel Entertainment. V septembri 2012 kúpili opäť za 4 miliardy dolárov impérium George Lucasa - Lucasfilm, čím sa stali vlastníkmi slávnej značky Star Wars. Spoločnosť je súčásťou Dow Jones Industrial Average.

Referencie

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku The Walt Disney Company na českej Wikipédii.

Externé odkazy

Šablóna:Link FA