Horúce strely 2: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
nový
 
d pridaná Kategória:Filmy režírované Jimom Abrahamsom pomocou použitia HotCat
Riadok 53: Riadok 53:
[[Kategória:Komédie USA]]
[[Kategória:Komédie USA]]
[[Kategória:Filmové pokračovania]]
[[Kategória:Filmové pokračovania]]
[[Kategória:Filmy režírované Jimom Abrahamsom]]

Verzia z 10:34, 8. júl 2013

Horúce strely 2
Originálny názov Hot Shots! Part Deux
Žáner akčný / komédia / vojnový
Dĺžka 86 minút
Štát USA
Pôvodný jazyk anglicky
Rok 1993
Dátum uvedenia 21. máj 1993
Spoločnosť 20th Century Fox
Rozpočet 25 000 000 $
Zárobok 133 752 825 $
Filmový štáb
Réžia Jim Abrahams
Scenár Jim Abrahams
Pat Proft
Produkcia Bill Badalato
Pat Proft
Hudba Basil Poledouris
Kamera John R. Leonetti
Herecké obsadenie
Postupnosť
Predchádzajúci Horúce strely
Ďalšie odkazy
IMDb
ČSFD

Horúce strely 2 (angl. Hot Shots! Part Deux) je americká komédia z roku 1993, ktorá paroduje rôzne filmy, napr. Rambo III, Ponorka, Terminátor 2: Deň zúčtovania, Hviezdne vojny, Wall Street, Delá z Navarone, Total Recall, RoboCop, Základný inštinkt, Apokalypsa či Predátor. Film režíroval Jim Abrahams.

Film voľne nadväzuje na snímok Horúce strely.

Dej filmu

Topper Harley (Charlie Sheen) žije v budhistickom kláštore a privyrába si ako zápasník. Jedného dňa za ním príde plukovník Denton Walters (Richard Crenna) a Michelle Rodham Huddlestonová z CIA (Brenda Bake) so žiadosťou o účasť na záchrannej misii vojakov, ktorých zajal Saddám Husajn. Topper to odmietne, ale keď sa dozvie, že Denton bol zajatý, rozhodne sa odcestovať do Washingtonu. Vo Washingtonu medzitým prezident Thomas Benson (Lloyd Bridges) hostí japonského premiéra Misahoru Sato (Clyde Kusatsu) s manželkou. Prezident Toppera príjme do novej misie a ten potom odíde s Michelle limuzínou do hotela. Druhý deň sa vrtuľníkom presunú na miesto, kde už na nich čaká Harbinger (Miguel Ferrer), ktorý im oznámi, že zajatcov chcú premiestniť. Členmi misie sú tiež Rabinowitz (Ryan Stiles) a Malý Pes. Následne sa presunú bližšie k táboru. Pri zoskoku sa Topperovi padák zamotá do vetví, takže sa musí odrezať. Topper sa neskôr dostáva do bitky so zakuklenou osobou, z ktorej sa vykľuje Ramada Rodham Hayman (Valeria Golino), bývalá Topperova milenka a teraz ich kontakt. Tá ich vezme skratkou po rieke, kde najprv narazia na kapitána Benjamina Willarda (Martin Sheen) a neskôr aj na Husajnovych vojakov. Záchranci kontrolou skoro prejdú, bohužiaľ ich prezradí Ramada, ktorá je na lodi jedinou ženou. Pri prestrelke prúdu o loď, ale všetci prežijú. Dostanú sa do tábora, kde pri prestrelke zabijú Husajnovych vojakov. Medzitým sa prezident rozhodne, že sa im vydá na pomoc. Topperovi sa podarí zajatcov zachrániť, ale musí sa vydať ešte pre jedného - Dextera Haymana (Rowan Atkinson), manžela Ramady, ktorý je väznený v inej časti tábora, pri Saddámovej vile. Záchranci sa pod paľbou vydávajú k vrtuľníku. Topper sa medzitým dostane do vily, kde už na neho čaká Saddám Husajn (Jerry Haleva). Pri vzájomnom súboji je stav dlho nerozhodný (Topper stihne naviac vybaviť hovor so Saddámvou manželkou Hillary), ale nakoniec získava Husajn navrch. V tej chvíli sa do vily dostáva aj Benson a posiela Toppera hľadať Dextera. Ramada pri návrate k vrtuľníku zistí, že Michelle je zradkyňa a pri vzájomnom súboji ju zráža do mora. Topperovi sa podarí Dextera zachrániť a tiež prezident víťazí a Husajna a jeho psa zmrazí a rozbije na drobné kúsočky. Vplyvom tepla však dochádza k opätovnému spojeniu jednotlivých črepín do novej podoby Husajna. Ten sa ich potom snaží zastaviť, ale je zabitý klavírom vyhodeným z lietadla. Ešte predtým si chce Dexter vyfotiť Ramadu s Topperom, ale padá zo skaly do mora a umiera.

Zaujímavosti

  • Prostredné meno všetkých ženských postáv, Rodham, odkazuje na vtedajšiu prvú dámu USA.
  • Richard Crenna, ktorý hraje plukovníka Dentona Waltersa, vo filme paroduje svoju postavu plukovníka Samuela Trautmana z filmovej série Rambo.
  • Keď sa lode Toppera Harleyho (Charlie Sheen) a Benjamina Willarda (Martin Sheen) míňajú, zavolajú na seba: "Páčil si sa mi vo Wall Street!" To je odkaz na film Wall Street, v ktorom si obaja zahrali.

Externé odkazy

Zdroj

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Žhavé výstřely 2 na českej Wikipédii.