Električka: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Značka: Možný vandalizmus
Riadok 3: Riadok 3:


'''Električka''' je koľajový [[dopravný prostriedok]] (jednoduchší a ľahší ako [[vlak]]) prevádzkovaný v mestskej a prímestskej hromadnej doprave. Električky disponujú oveľa väčšou prepravnou kapacitou ako autobusy či trolejbusy. Pohyb po koľajniciach umožňuje rýchlu a plynulú prepravu cestujúcich alebo nákladu v mestách a ich okolí.
'''Električka''' je koľajový [[dopravný prostriedok]] (jednoduchší a ľahší ako [[vlak]]) prevádzkovaný v mestskej a prímestskej hromadnej doprave. Električky disponujú oveľa väčšou prepravnou kapacitou ako autobusy či trolejbusy. Pohyb po koľajniciach umožňuje rýchlu a plynulú prepravu cestujúcich alebo nákladu v mestách a ich okolí.

== Dejiny ==
Vývoj električiek začal v roku [[1828]] v [[maryland]]skom meste [[Baltimore]] zavedením prvej mestskej [[konská železnica|konskej železnice]]. Stále sa zvyšujúce prepravné nároky prinútili mestá zaviesť parné trakcie. Tieto boli ale pomalé a ich prevádzka bola nákladná. Najväčší rozmach nastal vyvinutím elektrickej trakcie v roku [[1881]] nemeckou spoločnosťou [[Siemens]], ktorá bola prvýkrát sprevádzkovaná v [[Paríž]]i.

Nástup električiek do miest rozprúdil dovtedy stojatú dopravu v mestách a ich okolí. Týmto došlo k vzniku prvých dopravných podnikov a mnohých firiem, ktoré zabezpečovali ďalší vývoj električi looooooooooool


Električková doprava bola ako prvá na Slovensku zahájená [[27. august]]a [[1895]] v Bratislave, pričom išlo o jednu z prvých elektrizovaných mestských železníc na svete. Neskôr bola električková sieť vybudovaná aj v [[Košice|Košiciach]]. Prvé električky na našom území boli od [[Maďarsko|maďarskej]] firmy Ganz. Od štyridsiatych rokov sa do popredia dostala česko-slovenská firma [[Tatra ČKD]], ktorá začala so sériovou výrobou električiek a prispela k ich značne rýchlemu vývoju.

Prvý typ električiek vyrobených v Tatra ČKD bol typ [[Tatra T1|T1]], ktorý jazdil len v Košiciach. V Bratislave jeho prevádzka nebola možná z dôvodu nemožnosti výroby pre bratislavský rozchod {{mm|1000|m}}. Tieto električky mali ako prvé zjednodušenú elektrickú odporovú výzbroj a ich kapacitné možnosti umožňovali dopravu v rozvíjajúcich sa mestách. No veľa problémov a vysoká spotreba energie viedli k rýchlemu vývoju typu [[Tatra T2|T2]], ktorý od roku [[1959]] jazdil už aj v Bratislave, lebo sa dal vyrobiť aj pre metrový rozchod. T2 mala vetráky aj v kabíne vodiča, čím došlo k značnému zlepšeniu jeho pracovných podmienok. Električky typu T2 tiež neboli bez chýb a tak v ČKD vyvinuli typ [[Tatra T3|T3]], ktorý je v prevádzke dodnes (Bratislavské vozidlá v súčasnosti prechádzajú rekonštrukciami na typy [[Tatra T3P|T3P]], [[Tatra T3S|T3S]], [[Tatra T3M|T3M]] atď.). V roku [[1969]] začala v Bratislave premávať prvá kĺbová električka typu [[Tatra K2|K2]] (doteraz jediný typ kĺbovej električky v Bratislave), taktiež od ČKD. Najprv bolo dodané len prvé vozidlo (ktorého osud je dodnes neznámy), po dvoch rokoch bolo dodaných ďalších 20 vozidiel a v ďalších rokoch sa s nákupom pokračovalo a celkovo sa nakúpilo 89 vozidiel. Tento typ je v prevádzke dodnes, pričom vozidlá postupne prechádzajú rekonštrukciami (väčšinou na typ [[Tatra K2S|K2S]]). V Košiciach K2-ky nikdy nepremávali, prvenstvo medzi kĺbovými električkami patrí trojčlánkovým električkám [[Tatra KT8D5|ČKD KT8D5]] (jediné kĺbové električky v Košiciach a zároveň jediný typ 3-článkových električiek v bežnej premávke na Slovensku). Tieto vozidlá, podobne ako bratislavské T3 a K2, prechádzajú rekonštrukciami, konkrétne na typ [[Tatra KT8D5R.N2|KT8D5R.N2]] (v Česku aj na typ [[Tatra KT8D5R.N1|KT8D5R.N1]]), ktorý je vďaka nízkopodlažnému strednému článku jediným typom nízkopodlažných električiek na Slovensku.
Po kĺbových vozidlách obe mestá nakúpili aj električky [[Tatra T6A5|T6A5]] (opäť od ČKD), ktoré patria medzi najnovšie vozidlá na Slovensku.

V roku [[2006]] sa v Bratislave bez cestujúcich testovala moderná vysokorýchlostná nízkopodlažná električka [[Škoda 06T]], ktorá je jedným z kandidátov na vozidlo premávajúce na [[Petržalská rýchlodráha|Petržalskej rýchlodráhe]].


== Prevádzka na Slovensku ==
== Prevádzka na Slovensku ==

Verzia z 12:20, 14. september 2013

Tatra T3 – najrozšírenejší typ električiek na svete, ktorý sa stal takmer synonymom slova električka. Vozidlo linky č. 7 prechádza ponad Vltavu v Prahe
Bratislavská modernizovaná električka Tatra K2S s reklamným náterom Bratislava – Little Big City pri Hlavnej stanici

Električka je koľajový dopravný prostriedok (jednoduchší a ľahší ako vlak) prevádzkovaný v mestskej a prímestskej hromadnej doprave. Električky disponujú oveľa väčšou prepravnou kapacitou ako autobusy či trolejbusy. Pohyb po koľajniciach umožňuje rýchlu a plynulú prepravu cestujúcich alebo nákladu v mestách a ich okolí.

Prevádzka na Slovensku

Na Slovensku v jazdia v bežnej premávke len električky ČKD a to typy T3, T6A5, KT8D5 v Košiciach a T3, T6A5 a K2 (+ ich rekonštrukcie) v Bratislave. Oba dopravné podniky vlastnia tiež niekoľko historických električiek Tatra T1, Tatra T2 (Bratislava a Košice), Ganz a niekoľko modelov vlastnej výroby (Bratislava) a Ringhoffer, či nákladné električky Magyar Waggon és Gépgyár (Košice).

V súčasnosti električky prepravia najviac cestujúcich v meste v porovnaní s autobusmi alebo trolejbusmi.

Súčasná prevádzka električiek je veľmi lacná a rýchla. Na Slovensku sa jazdí na trakčnom napätí 600 V odoberanom z trolejového vedenia a na rozchodoch 1 435 mm v Košiciach a 1 000 mm v Bratislave.

Na Slovensku existuje aj jediná slovenská električková rýchlodráha a to v Košiciach na trase Košice – Vstupný areál U. S. Steel Košice – Šaca (pozri Košická rýchlodráha). Ďalšia by mala byť postavená v Bratislave a mala by preťať najväčšie slovenské sídlisko Petržalka na úseku Šafárikovo námestie – Jánikov Dvor (pozri Petržalská rýchlodráha). Perspektívne sa v Bratislave uvažuje aj o električkových rýchlodráhach Dúbravka – Devínska Nová Ves a Zlaté Piesky – ŽST Vajnory – Rača.

Galéria

Pozri aj

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Električka

Šablóna:Link FA Šablóna:Link FA Šablóna:Link FA Šablóna:Link FA