Bicykel: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Sigi sk (diskusia | príspevky)
d Revízia 5901315 používateľa Sigi sk (diskusia) bola vrátená
Riadok 78: Riadok 78:
=== Radiace ústrojenstvo ===
=== Radiace ústrojenstvo ===
V dnešnej dobre sa prevažne využívajú bicykle s možnosťou radenia prevodov. Na radenie prevodov vpredu na kľukách sa využíva prešmykovač. Používajú sa 2-3 prevody. Na radenie prevodov vzadu na kazete sa využíva prehadzovačka. Používa sa 5-11 prevodov. Na radenie sa využíva riadiace lanko, prípadne elektronika, ktoré zabezpečujú presun pohybu z páčky na prešmykovač,resp. prehadzovač.
V dnešnej dobre sa prevažne využívajú bicykle s možnosťou radenia prevodov. Na radenie prevodov vpredu na kľukách sa využíva prešmykovač. Používajú sa 2-3 prevody. Na radenie prevodov vzadu na kazete sa využíva prehadzovačka. Používa sa 5-11 prevodov. Na radenie sa využíva riadiace lanko, prípadne elektronika, ktoré zabezpečujú presun pohybu z páčky na prešmykovač,resp. prehadzovač.

Bicykle bez možnosti radenia ("[[singlespeed]]") sú vybavené buď [[voľnobeh|voľnobehom]] alebo bez voľnobehu - [[furtšlap|s priamym prevodom, tzv. "furtšlap"]]. Na [[furtšlap|furtšlape]] musí bicyklista šliapať stále.


=== Ostatné príslušenstvo ===
=== Ostatné príslušenstvo ===

Verzia z 13:34, 20. november 2014

Pretekársky bicykel
Cestný bicykel
Historický bicykel (velocipéd)

Bicykel je dopravný prostriedok poháňaný pedálmi. S dvomi za sebou umiestnenými kolesami pripevnenými na kostru. Prvýkrát bol predstavený v 19. storočí v Európe. Rýchlo sa vyvinul do dnešnej podoby. Bicykel je v mnohých regiónoch jeden zo základných dopravných prostriedkov. Inde je zas jazda na bicykli obľúbenou formou oddychu.

História

Nie je jednoduché určiť pôvodcu vynálezu bicykla. Najstarší predchodca bicykla bol velocipéd. Predstavoval mnoho rôznych typov dopravných prostriedkov na ľudský pohon. Jeden z nich bol skútrovitý „dandy horse“ od Francúza menom Comte de Sivrac, datovaný do roku 1790. „Dandy horse“ bol dlho uvádzaný ako najstarší bicykel.

Najpravdepodobnejším vynálezcom bicykla bol Nemec barón Karl von Drais, ktorý jazdil na svojom stroji z roku 1816. Bol to stroj poháňaný odrážaním sa jazdcových nôh od zeme.Tento vynález si dal patentovať pod názvom drezina. Niekoľko z nich dodnes existuje, napríklad jeden v múzeu Paleis het Loo v meste Apeldoorn v Holandsku. Škótsky kováč Kirkpatrick MacMillan sa delí s von Draisom o autorské zásluhy tým, že v roku 1840 pridal na bicykel pedálový mechanizmus.

Použitie bicykla

Dopravné

Bicykel ako dopravný prostriedok v Amsterdame

Bicykel sa používa na dopravu z domu do práce, školy alebo iné miesto.

Pracovné

Nákladný bicykel spoločnosti DHL na doručovanie zásielok

Použitie bicykla ako jedného z pracovných nástrojov. Príkladom sú poštoví doručovatelia, lekári, kuriéri a použitie nákladných bicyklov na dopravu tovarov.

Rekreácia

Moderný bicykel pre cykloturistku

Cykloturistika je jazdenie na bicykli za účelom poznania, rekreácie alebo vyhliadkovej jazdy, to znamená jednoduché cestovanie na bicykli bez pretekania. Jedným z aspektov holandskej populárnej kultúry sú rekreačné jazdy na bicykli na vidieku. Krajina je plochá a plná cyklotrás, na ktorých nie sú cyklisti obťažovaní žiadnou dopravou. Mnoho Holanďanov sa účastní akcie Fietsvierdaagse, čo je štvordňová organizovaná jazda. Paríž-Brest-Paríž je najstaršia cyklistická akcia, jazdí sa už od roku 1891 do dnešných čias stále podľa rovnakého scenára, trasa má 1 200 km po cestách a účastníci na ňu majú 90 hodinový limit.

Športové

Bicykel sa používa v rôznych športových disciplínach (cestné a dráhové preteky, triatlon a ďalšie). Na vrcholovej úrovni existuje viacero podujatí ako Tour de France .

Vojenské

Bicykel síce nie je vhodný do priameho boja, ale dajú sa ním premiestňovať vojaci. V prvej svetovej vojne ich využívalo Francúzsko a Nemecko na presunu vojsk. Nemecko bicykle opäť použilo počas druhej svetovej vojny.

Zábava a umenie

Použitie bicykla umelcami v rámci predstavení alebo na freestyle jazdenie na BMX bicykloch.

Typy bicyklov

  • horský
  • trekkingový
  • cestný
  • pretekársky
  • mestský
  • crossový
  • detský
  • skladací
  • tandemový
  • nákladný
  • BMX
  • jednokolesový (jednokolka)

Bicykle na dráhovú cyklistiku sa odlišujú od cestných bicyklov tým, že nemajú brzdy a majú pevný prevod a náboj zadného kolesa.

Konštrukcia a časti bicykla

Rám

V dnešnej dobe sa prevažne využívajú rámy vyrobené z hliníku. Okrem hliníku sa na výrobu rámov využíva oceľ.

Kolesá

Koleso pozostáva z náboja, výpletu, niplou a ráfiku. Pri dušových ráfikoch sa používa duša a plášť, pri galuskových ráfikoch sa používa iba galuska, resp. pri bezdušových ráfikoch sa využíva iba bezdušová pneumatika. V prípade použitia kotúčových bŕzd je na náboji taktiež upevnený brzdiaci kotúč. Na zadnom kolese sa taktiež nachádza kazeta.

Predná vidlica

Pri horských bicykloch sa prevažne využíva odpružená vidlica. Zdvih prednej odpruženej vidlice sa pohybuje od 60 mm pri trekingových bicykloch až po 200 mm pri downhillových bicykloch. Kvalitnejšie odpružené vidlice sú vybavené systémom na uzamknutie vidlice, v tomto prípade sa odpružená vidlica správa ako pevná. Toto uzamykanie sa vykonáva páčkou nachádzajúcou sa na vidlici, v niektorých prípadoch sa využíva taktiež uzamykanie z riaditiek. Pri cestných bicykloch sa využíva pevná predná vidlica. V dnešnej dobe sa prevažne vyrába z uhlíkových vlákien, v minulosti sa na ich výrobu využíval hliník, resp. Cr-Mo. Výhodou vidlice vyrobenej z uhlíkových vlákien je jej väčšia pružnosť, ktorá zabezpečuje menšie otrasy pri jazde.

Brzdové ústrojenstvo

Pri horských bicykloch sa využívajú ráfikové brzdy, mechanické kotúčové, resp. hydraulické kotúčové brzdy. Pri trekingových bicykloch sa využívajú taktiež bubnové brzdy. Pri cestných bicykloch sa využívajú ráfikové brzdy.

Ráfiková brzda

Pri ráfikových brzdách sa využíva na prenos brzdiacej sily lanko , ktoré sa tiahne od brzdovej páky umiestnenej na riaditkach až po čeľuste brzdy, kde spôsobuje po stlačení brzdovej páky pritláčanie čeľustí a pohyb brzdových gumičiek, ktoré trením sa o ráfik zabezpečujú brzdenie kolesa.

Mechanická kotúčová brzda

Pri mechanických kotúčových brzdách sa využíva na prenos brzdiacej sily lanko , ktoré sa tiahne od brzdovej páky umiestnenej na riaditkach až po čeľuste brzdy, kde spôsobuje po stlačení brzdovej páky pritláčanie čeľustí a pohyb brzdových doštičiek, ktoré trením sa o brzdový kotúč zabezpečujú brzdenie kolesa.

Hydraulická kotúčová brzda

Pri hydraulických kotúčových brzdách sa využíva na prenos brzdiacej sily brzdová kvapalina, ktorá sa tiahne v hadičke od brzdovej páky umiestnenej na riaditkach až po piesty, kde spôsobuje po stlačení brzdovej páky stlačenie brzdovej tekutiny v hadičke a následne zatlačenie na piesty, ktoré zatlačia brzdové doštičky na brzdový kotúč čo následne zabezpečuje brzdenie kolesa.

Pohonné ústrojenstvo

Pohonné ústrojenstvo pozostáva z kľúk s prevodníkmi, reťaze a kazety, ktorá je umiestnená na náboji zadného kolesa.

Kľuky

V dnešnej dobe sa využívajú kľuky s integrovanou stredovou osou. V minulosti boli využívané kľuky so stredovou osou. Výhodou využitia integrovanej osi je zníženie váhy a zvýšenie tuhosti. Na kľukách sú umiestnené prevodníky. Pri horských bicykloch sa využívajú 3 prevodníky, v dnešnej dobe ale niektorý profesionálni jazdci experimentujú, len s využitím 2 prevodníkov. Na cestných bicykloch sa využívajú 2 resp. 3 prevodníky.

Radiace ústrojenstvo

V dnešnej dobre sa prevažne využívajú bicykle s možnosťou radenia prevodov. Na radenie prevodov vpredu na kľukách sa využíva prešmykovač. Používajú sa 2-3 prevody. Na radenie prevodov vzadu na kazete sa využíva prehadzovačka. Používa sa 5-11 prevodov. Na radenie sa využíva riadiace lanko, prípadne elektronika, ktoré zabezpečujú presun pohybu z páčky na prešmykovač,resp. prehadzovač.

Ostatné príslušenstvo

Riadidlá

V dnešnej dobe sa na výrobu riadidiel využíva hliník a uhlíkové vlákna. Podľa využitia majú riadidlá rôzny tvar. Na cestnom bicykli sa využívajú zahnuté riadidlá tzv. "barany", na horskom bicykli sa využívajú rovné respektíve jemne zahnuté riadidlá tzv. "lastovičky". Dôležitým údajom pri riadidlách je ich šírka.

Predstavec

V dnešnej dobe sa na výrobu predstavca využíva hliník a uhlíkové vlákna. Dôležitým údajom pri predstavci je jeho dĺžka a sklon. Dĺžka a sklon predstavca z časti udáva polohu akú cyklista na bicykli má.

Sedlovka

V dnešnej dobe sa na výrobu sedlovky využíva hliník a uhlíkové vlákna. Dôležitým údajom pri sedlovke je jej dĺžka a priemer.

Pedále

Pri športovom využití sa používajú nášľapné pedále. K použitiu nášľapných pedálov je potrebná aj špeciálne upravená obuv tzv. tretry.

Ocenenia

V ankete BBC Radio 4 Triumph of Technology[1] vyhral bicykel prvé miesto v hlasovaní o najvýznamnejšiu technologickú inováciu od roku 1800.

Referencie

  1. http://www.bbc.co.uk/radio4/youandyours/technology_launch.shtml Reith Lectures: Triumph of Technology

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Bicykel

Zdroj

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Jízdní kolo na českej Wikipédii.

Šablóna:Link FA

Šablóna:Link FA Šablóna:Link FA