Tokio Hotel: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Značky: úprava z mobilu úprava z mobilného webu
Riadok 11: Riadok 11:
| Bývalí členovia =
| Bývalí členovia =
}}
}}
'''Tokio Hotel''' je nemecká [[rocková]] skupina, pochádzajúca z [[Magdeburg|Magdeburgu]]. Kapela funguje už od počiatku v rovnakom zložení (Bill Kaulitz – spev, Tom Kaulitz – gitara (klavír), Georg Listing – basa (klávesy), Gustav Schäfer – bicie). Skupina vznikla v roku 2001 pod názvom "Devilish". V roku 2005 vyšlo ich prvé štúdiové CD s názvom Schrei a kapela sa premenovala na Tokio Hotel. Od tej doby stále pôsobia na hudobnej scéne a vydali dosiaľ tri nemecké albumy: "Schrei", "Zimmer 483", "Humanoid" a tri anglické: "Scream", "Humanoid", "Kings of Suburbia" a rozšírenú prerobenú verziu albumu "Schrei" s názvom ''Schrei: So laut du kannst''.
'''Tokio Hotel''' je nemecká [[rocková]] skupina, pochádzajúca z [[Magdeburg|Magdeburgu]]. Kapela funguje už od počiatku v rovnakom zložení ([[Bill Kaulitz]] – spev, [Tom Kaulitz]]– gitara (klavír), Georg Listing – basa (klávesy), Gustav Schäfer – bicie). Skupina vznikla v roku 2001 pod názvom "Devilish". V roku 2005 vyšlo ich prvé štúdiové CD s názvom Schrei a kapela sa premenovala na Tokio Hotel. Od tej doby stále pôsobia na hudobnej scéne a vydali dosiaľ tri nemecké albumy: "Schrei", "Zimmer 483", "Humanoid" a tri anglické: "Scream", "Humanoid", "Kings of Suburbia" a rozšírenú prerobenú verziu albumu "Schrei" s názvom ''Schrei: So laut du kannst''.


== História skupiny ==
== História skupiny ==

Verzia z 11:05, 7. december 2014

Tokio Hotel
Tokio Hotel
Tokio Hotel
Základné informácie
Pôvod Nemecko Nemecko
Žáner(-re) Pop, Rock
Pôsobenie 2001 – súčasnosť
Vydavateľstvá Sony BMG Music Entertainment
Universal Music Group
Webstránka Tokio Hotel
Členovia skupiny
Bill Kaulitz (spev)
Tom Kaulitz (gitara)
Georg Listing (bassgitara)
Gustav Schäfer (bicie nástroje)

Tokio Hotel je nemecká rocková skupina, pochádzajúca z Magdeburgu. Kapela funguje už od počiatku v rovnakom zložení (Bill Kaulitz – spev, [Tom Kaulitz]]– gitara (klavír), Georg Listing – basa (klávesy), Gustav Schäfer – bicie). Skupina vznikla v roku 2001 pod názvom "Devilish". V roku 2005 vyšlo ich prvé štúdiové CD s názvom Schrei a kapela sa premenovala na Tokio Hotel. Od tej doby stále pôsobia na hudobnej scéne a vydali dosiaľ tri nemecké albumy: "Schrei", "Zimmer 483", "Humanoid" a tri anglické: "Scream", "Humanoid", "Kings of Suburbia" a rozšírenú prerobenú verziu albumu "Schrei" s názvom Schrei: So laut du kannst.

História skupiny

Začiatky (2001 – 2004)

Štvorica chlapcov sa stretla v roku 2001 na živej šou v Magdeburskom klube, kde Georg a Gustav sledovali Billa a Toma pri vystúpení. Rozhodli sa vytvoriť skupinu, ktorej dali názov Devilish (tento názov vznikol vďaka Tomovi. Jeden miestny recenzent označil jeho hru na gitare za "devilishly good" a Tom bol tak nadšený, že navrhol, aby sa kapela volala práve Devilish). Hrávali na školských koncertoch a rôznych talentových súťažiach. V roku 2003 sa Bill prihlásil do detskej súťaže Star Search, kde si ho všimol producent Peter Hoffmann. Devilish zmenili svoj názov na Tokio Hotel: Tokio – živé, pulzujúce mesto, ako je sama skupina a mesto v ktorom nikdy neboli. V čase, kedy názov vymýšľali si neboli celkom istí svojou budúcnosťou, bola pre nich veľkou neznámou, ako exotické mesto. Hotel je symbolom neustáleho cestovania za koncertami a prespávania mimo domova.

Peter Hoffmann neskôr do tímu priviedol Davida Josta – ktorý sa stal manažérom kapely – a Pata Benznera s ktorými napísal prevažnú väčšinu skladieb na prvý album Tokio Hotel (vrátane singlov "Schrei" a "Rette Mich"). Jedine skladba "Unendlichkeit" bola zložená chlapcami z kapely. Krátko pred vydaním prvého albumu Sony zrušilo kontrakt so skupinou.

Schrei (2005 – 2006)

V roku 2005 ponúklo Tokio Hotel zmluvu vydavateľstvo Universal Music Group a vytvorili pre nich marketingový plán. Ich prvý singel "Durch den Monsun" sa stal okamžite hitom a 26. augusta 2005 sa v Nemecku stal číslom jedna a nakoniec dosiahol prvé miesto aj v rakúskom hudobnom rebríčku. Druhým singlom sa stala pieseň "Schrei", ktorá sa v Nemecku dostala do Top 5. Ich debutový album "Schrei" bol vydaný 19. septembra 2005 a v roku 2006 bol certifikovaný trojnásobnou zlatou platňou za viac ako 300 000 predaných kópií v Nemecku. V roku 2006 vyšli ďalšie single "Rette Mich" a "Der letzte Tag". Obe skladby dosiahli v Nemeckej hitparáde prvé priečky.

Gustav Schäfer

Zimmer 483 (2007 – 2008)

Prvý singel z druhej štúdiovej dosky niesol názov "Übers Ende der Welt" a bol vydaný 26. januára 2007. V Nemecku a Rakúsku dosiahol prvú priečku takmer okamžite, vo Francúzsku skončil na druhom mieste. Album Zimmer 483 v Nemecku vyšiel 23. februára 2007, spolu s Deluxe edíciou albumu, obsahujúcou DVD. Druhým singlom bola skladba "Spring nicht", vyšla 7. apríla. Album bol sprevádzaný aj turné, Zimmer 483 Tour, ktoré skupina odštartovala v marci 2007, ale bolo oneskorené o dva týždne, kvôli vysokým nárokom členov kapely na konečnú vizualizáciu a pódium. 16. novembra vydali tretí singel "An deiner Seite", ktorý obsahoval aj B-side s názvom "1000 Meere", ku ktorému tiež natočili videoklip. 28. apríla 2008 vydali ešte jeden singel s názvom "Heilig", ale táto skladba sa kvôli nabitému rozvrhu kapely nedočkala videoklipu.

Scream (2007 – 2008)

Prvý anglický album Tokio Hotel vyšiel 4. júna 2007 v celej Európe. V Nemecku bol vydaný pod názvom Room 483 s cieľom zvýrazniť kontinuitu s ich nemeckým albumom Zimmer 483. Anglický album obsahoval skladby z oboch ich predošlých nemeckým CD-čiek. "Monsoon" (anglická verzia skladby "Durch den Monsun") bola prvým singlom z albumu."Ready Set Go" bola druhým singlom a tretím sa napokon stala skladba "Don't Jump". Videoklip pre skladbu "Scream" skupina uverejnila na iTunes začiatkom mája 2008.

19. júna 2007 sa odohral prvý koncert skupiny v Anglicku. Pieseň "Ready Set Go" skupina vydala v Anglicku ako svoj prvý singel 27. augusta 2007 a v UK Singels Chart skladba obsadila 77. priečku.

1. novembra 2007 Tokio Hotel vyhrali MTV EMA v kategórii Best InterAct a boli tiež nominovaný v kategórii najlepšia skupina. Počas večera zahrali svoj dosiaľ najväčší hit "Monsoon".

Koncert Tokio Hotel v roku 2007

Ich prvý americký singel mal jednoducho názov "Tokio Hotel" a obsahoval skladby "Scream" a "Ready Set Go" a bol k dostaniu exkluzívne v obchodoch Hot Topic Stores. Ich druhý singel "Scream America" bol vydaný 11. decembra 2007. Vo februári 2008 odštartovala kapela minitour v Amerike, obsahujúce päť koncertov. Štartovali v Kanade a končili v New Yorku. Po ich vystúpení na MuchMusic, počas koncertovania v Kanade, sa singel "Ready Set Go" dostal do MuchOnDemand Daily 10, kde zotrval týždeň. 8. apríla vyšiel v Kanade singel "Scream" a v Spojených štátoch napokon 6. mája.

The 1000 Hotels European Tour začalo 3. marca 2008 v Bruseli a pokračovalo ďalej v Holandsku, Luxembursku, Francúzsku, Španielsku, Portugalsku, Taliansku a Škandinávii a malo končiť 9. apríla. 14. marca, počas koncertu v Marseille začali Billove problémy s hlasivkami. Nechával publikom spievať častejšie, než bolo u neho zvykom a miesto naplánovaných 21 skladieb odohrali napokon len 16. Bill sa publiku ospravedlnil a vysvetlil, že má zdravotné problémy. O dva dni neskôr kapela zrušila koncert v Lisabone pár minút pred tým, ako mal začať. Zvyšok naplánovaných koncertov kapela zrušila, pretože Bill musel podstúpiť operáciu.

Billove ťažkosti začali kvôli tlaku, ktorý sám na seba vyvíjal, keď bez prestávky odspieval 43 koncertov a na tomto probléme sa podpísalo aj neliečené prechladnutie. 30. marca sa podrobil operácii hrtana, pri ktorej mu odstránili cystu z hlasiviek. Nasledujúcich dvanásť dní nesmel rozprávať a ďalšie štyri týždne chodil na rehabilitácie. Ak by Bill pokračoval v turné, jeho hlasivky by sa mohli nadobro poškodiť. Znovu začali hrať v máji 2008 a pokračovali v prerušenom The 1000 Hotels European Tour a pridali aj mnoho Open Air koncertov. Turné skončilo 13. júla v Belgicku.

Humanoid (2009 – 2012)

V auguste 2008 sa Tokio Hotel vydali na druhé turné po Severnej Amerike a vystúpili na Bamboozled festival v New Jersey. Ich video "Ready Set Go" bolo v tom istom roku nominované za najlepšie video na MTV Video Music Awards, kde tiež vyhrali cenu ako najlepší nováčikovia na scéne. V decembri 2008 vyšlo ich DVD s názvom Tokio Hotel – Caught on Camera. Obsahuje zábery z Tokio Hotel TV, zo zákulisia koncertov, ktoré sa nachádzali na disku s názvom "História – to najlepšie z Tokio Hotel TV" a druhý disk niesol názov "Budúcnosť – cesta k novému albumu", kde je kapela zachytená pri propagácii svojho pripravovaného CD-čka.

Bill na koncerte v Zürichu

2. októbra 2009 vyšlo v Nemecku tretie štúdiové CD s názvom Humanoid a 6. októbra v Amerike. Album vyšiel po celom svete v dvoch jazykoch – angličtine a nemčine. Dňa 10. augusta oznámili na stanici MTV, že prvý singel sa bude volať "Automatisch" po anglicky "Automatic". Videoklip s nemeckou verziou skladby vyšiel 20. augusta 2009 a s anglickou verziou napokon 3. septembra.

2. novembra 2009 oznámil Tom na svojom blogu, že druhým singlom bude skladba "World Behind My Wall", v nemčine "Lass uns laufen". Videoklipy pre obe verzie skladby vyšli 14. a 15. decembra 2009. V Európe odohrali k CD Humanoid turné, ktoré zahrňovalo 32 miest. Začalo 22. februára a skončilo 14. apríla 2010.

24. júna 2010 kapela na svojich stránkach uverejnila živé hudobné video ku skladbe "Dark Side of the Sun".

20. júla 2010 vydali svoje druhé živé DVD s názvom Humanoid City Live from Milan, ktoré bolo nahrané 22. novembra 2010. Na gréckej rozhlasovej stanici Mad Radio mala premiéru ich nová skladba "Hurricanes and Suns". Táto skladba bola bonusovou piesňou na ich výberovke Tokio Hotel: Best Of. Tento album tiež obsahoval song "Mädchen aus dem All" – prvú skladbu vôbec, ktorú kapela nahrala v štúdiu.

Tom Kaulitz a George Listing

13. decembra 2010 vyšla výberovka v Nemecku a celosvetovo bola vydaná nasledujúci deň. 2. decembra bola celosvetová premiéra videa k skladbe "Hurricanes and Suns" na ich webovej stránke.

Ich prvý koncert odohrali v Ázii (s výnimkou koncertu v Izraeli) na Audi Showcase v Singapure. O niekoľko mesiacov neskôr vystúpili na MTV World Stage v Malajzii. 15. decembra odohrali koncert v Tokiu. Vo februári 2011 sa do Japonska znova vrátili, aby skompletizovali svoje promo tour. Rozhovory a vystúpenia sa konali v rozmedzí 8. – 11. februára.

28. apríla 2011 boli fanúšikovia Tokio Hotel vyhlásení za najlepších fanúšikov na MTV O Music Awards. Ďakovné video Billa a Toma bolo prehrané po vyhlásení víťaza.

24. júna 2011 odohrali v Japonsku "The Next Premium Night Tokio Hotel in Tokyo". Táto udalosť bola prezentovaná Audi A1 a 150 fanúšikov vyhralo vstupenky a zúčastnilo sa šou. 25. júna 2011 skupina hrala na MTV Video Music Aid Japan v Tokiu. Prehliadka – predtým známa pod názvom Video Music Awards Japan – bola použitá k vybieraniu peňazí pre japonský Červený kríž, na pomoc ľuďom, ktorých životy boli ovplyvnené nedávnym zemetrasením.

Krátko po skončení Welcome To the Humanoid City Tour sa Bill a Tom presťahovali do Los Angeles, kde žijú dodnes. 18. mája 2012 Far East Movement vydali album obsahujúci skladbu "If I Die Tomorrow" feat. Bill Kaulitz.

Kings of Suburbia (2013 – súčasnosť)

Po dlhom tichu zo strany kapely sa prostredníctvom "BTK app" Tom vyjadril, že nový album bude vydaný v roku 2013. Na MTV's Musical March Madness 2013 Tournament sľúbili, že nový album vyjde, ak znova vyhrajú. Kapela napokon nevyhrala, no podarilo sa im zhromaždiť značné množstvo podpory zo strany fanúšikov. A opäť oznámili vydanie singla na 27. októbra 2013, no ani skladba, ani CD napokon v tom čase svetlo sveta neuzreli. 22. januára 2014 producent kapely Peter Hoffmann oznámil, že album je hotový a v súčasnosti sa kapela zaoberá výberom zoznamu skladieb. Uviedol, že dátum vydania stanovený nemajú, no album vyjde určite v roku 2014.

15. apríla 2014 Bill odštartoval svoj účet na sieti Instagram a zvyšní členovia kapely nasledovali jeho príklad. Vytvorili aj oficiálny účet kapely. Po obnovení Tokio Hotel TV v auguste 2014 skupina informovala prostredníctvom sociálnej siete Twitter, že album je hotový a je v rukách vydavateľstva. 3. septembra 2014 Bill cez svoj Instagram zverejnil obal nového albumu a tiež informoval o termíne vydania albumu.

12. 9. 2014 mala na youtube kanály kapely premiéru prvá skladba z nového albumu spolu s videoklipom s názvom "Run, Run, Run". Druhá promo skladba s názvom "Girl Got a Gun" vyšla 19. septembra 2014.

26. septembra 2014 vyšiel pilotný singel albumu s názvom "Love Who Loves You Back", ktorého videoklip mal premiéru 30. septembra 2014. Album s názvom Kings of Suburbia napokon vyšiel 3. októbra v troch rôznych verziách a umiestnil sa na 1. mieste v 27 krajinách a v TOP 5 v ďalších 15 krajinách.

Iná práca

19. januára 2010 Bill spolupracoval s dvojčatami Deanom a Danom Catenovými, návrhármi značky DSquared a v Miláne pre nich predvádzal na móle. Okrem toho dvakrát vystúpil na módnej šou "Pánska jeseň / zima 2010" a skladbami "Scream" a "Screamin" otvoril a uzavrel program.

Automobilová spoločnosť Audi si najala Billa a Toma do svojej kampane v roku 2010, na prilákanie pozornosti mladých. Obaja sa objavili v reklame a v rámci Tokio Hotel TV urobili testovaciu jazdu modelu A1.

4. augusta 2010 podpísal Tom kontrakt so značkou Reebok a stal sa modelom tenisiek. Sám sa priznal, že je na obuvi priam závislý. "Doma som si vytvoril malý priestor, čosi ako skladisko," vyjadril sa na margo svojej obuvi.

Bill a Tom špeciálne pre fanúšikov vydali aplikáciu s názvom "BTK Twins". Aplikácia pre Android vyšla 19. decembra 2011 a pre iOS 16. januára 2012. Vytvorili ju preto, aby mohli zostať v kontakte so svojimi fanúšikmi aj v čase, v ktorom sa vytratili zo scény. Na aplikáciu Bill a Tom prispievali fotografiami, rôznymi statusmi a fanúšikovia im mohli zanechávať správy, na ktoré im aj často odpovedali. V novembri 2013 bola aplikácia z Android aj iOS odstránená, kvôli blížiacemu sa vydaniu nového albumu.

V 10. sezóne nemeckej superstar Bill a Tom zasadli na porotcovské kreslá. Program sa vysielal od 5. januára do 11. mája 2013

Diskografia

Albumy

Single

Ocenenia

Od roku 2005 vyhrali Tokio Hotel celkom 110 rôznych ocenení.

2005
Kategória Cena Dátum
Best Newcomer Comet Awards (Nemecko) 6. október
Super Comet Comet Awards (Nemecko) 6. október
Best Newcomer Eins Live Krone 24. november
Best Pop National Act Bambi Awards 1. december
Best Single Golden Penguin (Rakúsko)
Best Pop Golden Penguin (Rakúsko)
Rock Band 2005 Golden Penguin (Rakúsko)
2006
Kategória Cena Dátum
Album of the year Golden Penguin (Rakúsko) 8. február
Band of the year Golden Penguin (Rakúsko) 8. február
Song of the year – 'Der Letzte Tag' Golden Penguin (Rakúsko) 8. február
Best Newcomer Golden Penguin (Rakúsko) 8. február
Ausverkaufte Tourhalle Sold-out-Award of Königpilsener Arena 11. marec
Best Newcomer ECHO Awards (Nemecko) 12. marec
Best Newcomer Steiger Awards 25. marec
Pop National Radio Regenbogen (Nemecko) 31. marec
SuperBand Rock – Zlatý Otto Bravo Otto 6. máj
Music Award Bild OSGAR 22. máj
Best Newcomer International Popcorn Awards (Maďarsko) 26. máj
Best Newcomer Bravo Otto (Maďarsko) 24. jún
Best International Band Bravo Otto (Maďarsko) 24. jún
Best Newcomer Band Popkomm Bavarian Music Lion 21. september
Best German Pop Band Goldene Stimmgabel 24. september
Best Selling German Artist World Music Awards 15. november
Best Pop National Act Bambi Awards 30. november
Best Live Act Eins Live Krone 7. december
Best Rock band MTV France
2007
Kategória Cena Dátum
Single of the Year – Durch Den Monsun Golden Penguin
Best Selling German Act – Album Schrei European Border Breakers Award 21. január
European Border Breakers Award NRJ Awards 21. január
Rock Award BZ-Kulturpreis 23. január
Best Video National ECHO Awards (Nemecko) 25. marec
SuperBand Rock – Zlatý Otto Bravo Otto
Digital prize Festivalbar (Taliansko) 7. september
Most Successful Group Rock International Goldene Stimmgabel 22. september
Most Successful Popgroup International Goldene Stimmgabel Awards 3. október
Best Album TMF Awards (Belgicko) 13. október
Best Video TMF Awards (Belgicko) 13. október
Best New Artist TMF Awards (Belgicko) 13. október
Best Pop TMF Awards (Belgicko) 13. október
Best International Act MTV Europe Music Awards (Nemecko) 1. november
Best band of the Year MTV Italy Nickelodeon Kids' Choice Award 1. december
2008
Kategória Cena Dátum
Band of the Year 2007 Golden Penguin (Rakúsko) Január
Best International Band Rockbjörnen Award (Švédsko) 24. január
Best Music National Goldene Kamera (Nemecko) 6. február
Best Music Video Echo Awards (Nemecko) 15. február
Best International Artist Emma Gala Awards (Fínsko) 8. marec
Best International Group Disney Channel Kids Award (Taliansko) 28. marec
Best Concert Hitkrant (Holandsko) Máj 2008
Best Mood Song – Monsoon Hitkrant (Holandsko) Máj 2008
Song that Stays in your Head – Monsoon Hitkrant (Holandsko) Máj 2008
Superband Rock – Strieborný Otto Bravo Otto 3. máj
Best Band MTV TRL Awards (Taliansko) 17. máj
Best Number 1 of the Year with Monsoon MTV TRL Awards (Taliansko) 17. máj
Best Band Comet Awards (Nemecko) 23. máj
Best Video – An Deiner Seite Comet Awards (Nemecko) 23. máj
Best Live Act Comet Awards (Nemecko) 23. máj
Super Comet Comet Awards (Nemecko) 23. máj
Best New Artist MTV VMA Music Awards (USA) 7. september
Fan Choice Best Entrance MTV VMA Music Awards (USA) 7. september
Best Male Artist International (Bill Kaulitz) TMF Awards (Belgicko) 11. október
Best Video International – Don't Jump TMF Awards (Belgicko) 11. október
Song of the Year MTV Latin America Awards (Mexiko) 16. október
Best Fanclub-Venezuela MTV Latin America Awards (Mexiko) 16. október
Best New Artist-International MTV Latin America Awards (Mexiko) 16. október
Best Ringtone MTV Latin America Awards (Mexiko) 16. október
Headliner MTV Europe Music Awards (Anglicko) 6. november
Best Selling DVD: Zimmer 483 – Live in Europe Rekord (Rusko) 2. december
2009
Kategória Cena Dátum
SuperBand – Zlatý Otto Bravo Otto (Nemecko) 12. máj
Best TRL Artist of the Year MTV TRL Awards (Taliansko) 16. máj
Best Online Star Comet Awards (Nemecko) 29. máj
Export Hit of Germany Bavarian Music Lion 17. september
International Award (2009) Audi Generation Award (Nemecko) 18. október
Best Rock Video (2009) Music New Video Music Award September 2009
Best Group MTV Europe Music Awards (Nemecko) 5. november
Best International Rock Band Telehit Awards (Mexiko) 12. november
2010
Kategória Cena Dátum
Band of the Year Golden Penguin (Rakúsko) 29. január
Album of the Year Golden Penguin (Rakúsko) 29. január
Band of the Year Bravoora Awards (Poľsko) 1. február
Best International Artist Emma Gala Awards (Fínsko) 4. február
Walk of Fame König-Pilsener Arena (Nemecko) 26. február
Best International Band Radio Regenbogen Awards (Nemecko) 19. marec
Favorite Music Star Kids Choice Awards 2010 (Nemecko) 10. apríl
Best Live Act Comet Awards (Nemecko) 21. máj
Foreign Song of the Year – World Behind My Wall Rockbjörnen Award (Švédsko) 1. september
Concert of the Year Rockbjörnen Award (Švédsko) 1. september
Best World Stage Performance MTV Europe Music Awards (Španielsko) 7. november
Best Group Video Music New Video Music Award December 2010
Best Band National CMA Awards (Nemecko) 12. december
Best Single National – World Behind My Wall CMA Awards (Nemecko) 12. december
2011
Kategória Cena Dátum
Band of the Year Bravoora Awards (Poľsko) Marec
Star of the 20th Anniversary Bravoora Awards (Poľsko) Marec
Best Fan Army (Fan Army FTW) MTV O Music Awards (USA) 28. apríl
Best Rock Video MTV Video Music Awards Japan 2. júl
Best Fan Club : Aliens 2Musica Awards 17. august
Fashion Icon : Bill Kaulitz 2Musica Awards 17. august
Best Videography 2Musica Awards 17. august
Best Artist In A Versus 2Musica Awards 17. august
Best Rock Artist 2Musica Awards 17. august
Best Fan Army (Fan Army FTW) MTV O Music Awards (USA) 31. október
Best Peta2 Ad Peta2 6th Annual Libby Awards December
2012
Kategória Cena Dátum
Super-Band Rock- Bronze Otto BRAVO OTTO (Nemecko) 21. marec
Mister Winter 2012 : Bill Kaulitz Star Planete Awards 2012 (Francúzsko) 25. marec
Musical March Madness Champions MTV Musical March Madness 2012 5. apríl
Hottest Rocker Boys Q102's Online Competitions 27. máj
Best Fan Club : Aliens 2Musica Awards 25. jún
Best Artist In A Versus 2Musica Awards 25. jún
Best Fan Army (Fan Army FTW) MTV O Music Awards (USA) 28. jún
Battle Of The Boy Bands MTV Latin America Awards (Mexiko) 16. august
2013
Kategória Cena Dátum
Best Fan Army (Fan Army FTW) MTV O Music Awards (USA) 19. jún
Biggest Fans MTV Europe Music Awards 10. november

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Tokio Hotel

Externé odkazy

Zdroj

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Tokio Hotel na anglickej Wikipédii.