Uragán (televízna relácia): Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
Riadok 18: Riadok 18:
}}
}}


'''Uragán''' bola slovenská zábavná televízna relácia. Išlo o pokračovanie úspešného rozhlasového cyklu Twister, ktorý sa vysielal na [[Rádio Twist|Rádiu Twist]]. Na obrazovky [[Slovenská televízia|STV]] sa dostal v apríli 2001 kde sa udržal do júna [[2003]]. Od septembra [[2003]] tvorcovia so svojou reláciou prešli do [[TV Markíza]]. Tam sa Uragán pravidelne vysielal do konca roka [[2004]], potom si doprial ročnú pauzu a definitívne posledný diel bol odvysielaný na [[TV Markíza]] na Silvestra [[2005]]. Na reláciu Uragán následne nadviazal nový kabaret '''Hurikán'''. Tvorcami relácie boli [[Peter Marcin|Petrom Marcinom]] a [[Andrej Kraus|Andym Krausom]] spolu s nimi sa v relácii do konca roka [[2004]] objavovala aj [[Zuzana Šikulová]]. Tejto relácii sa podarilo stvoriť už legendárne postavy ako Malý Mirko, pani Mária, Kudláček, Dr. Exitus, František Stromokocúr či Lászlo Komárom. Počas svojho vysielania bol Uragán najsledovanejšou zábavnou reláciou na slovenskom televíznom trhu.
'''Uragán''' bola slovenská zábavná televízna relácia. Išlo o pokračovanie úspešného rozhlasového cyklu Twister, ktorý sa vysielal na [[Rádio Twist|Rádiu Twist]]. Na obrazovky [[Slovenská televízia|STV]] sa dostal v apríli 2001 kde sa udržal do júna [[2003]]. Od septembra [[2003]] tvorcovia so svojou reláciou prešli do [[TV Markíza]]. Tam sa Uragán pravidelne vysielal do konca roka [[2004]], potom si doprial ročnú pauzu a definitívne posledný diel bol odvysielaný na [[TV Markíza]] na Silvestra [[2005]]. Na reláciu Uragán následne nadviazal nový kabaret[[ Hurikán]]. Tvorcami relácie boli [[Peter Marcin|Petrom Marcinom]] a [[Andrej Kraus|Andym Krausom]] spolu s nimi sa v relácii do konca roka [[2004]] objavovala aj [[Zuzana Šikulová]]. Tejto relácii sa podarilo stvoriť už legendárne postavy ako Malý Mirko, pani Mária, Kudláček, Dr. Exitus, František Stromokocúr či Lászlo Komárom. Počas svojho vysielania bol Uragán najsledovanejšou zábavnou reláciou na slovenskom televíznom trhu.


== Externé odkazy ==
== Externé odkazy ==

Verzia z 16:06, 3. máj 2015

Uragán
Slovenský názov Uragán
Originálny názov Uragán
Žáner zábavná relácia
Námet Andy Kraus
Peter Marcin
Krajina Slovensko Slovensko
Pôvodný jazyk slovenský
Počet sérií 4
Počet častí 52 (zoznam častí)
Produkcia
Dĺžka časti cca 45 min
Vysielanie
Pôvodné 8. apríl 2001 – 31. december 2005
STV, Markíza

Uragán bola slovenská zábavná televízna relácia. Išlo o pokračovanie úspešného rozhlasového cyklu Twister, ktorý sa vysielal na Rádiu Twist. Na obrazovky STV sa dostal v apríli 2001 kde sa udržal do júna 2003. Od septembra 2003 tvorcovia so svojou reláciou prešli do TV Markíza. Tam sa Uragán pravidelne vysielal do konca roka 2004, potom si doprial ročnú pauzu a definitívne posledný diel bol odvysielaný na TV Markíza na Silvestra 2005. Na reláciu Uragán následne nadviazal nový kabaretHurikán. Tvorcami relácie boli Petrom Marcinom a Andym Krausom spolu s nimi sa v relácii do konca roka 2004 objavovala aj Zuzana Šikulová. Tejto relácii sa podarilo stvoriť už legendárne postavy ako Malý Mirko, pani Mária, Kudláček, Dr. Exitus, František Stromokocúr či Lászlo Komárom. Počas svojho vysielania bol Uragán najsledovanejšou zábavnou reláciou na slovenskom televíznom trhu.

Externé odkazy