Otto Wagner: Rozdiel medzi revíziami

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
fc (more church)
d (Bot: Odstránenie 33 odkazov interwiki, ktoré sú teraz dostupné na Wikiúdajoch (d:q84287))
(fc (more church))
Uzatvorená kompozíia, symetria a strohé využitie výzdoby. Ide o stavbu, ktorá svojou hmotnou vyváženosťou vytvára „klasicistické dielo“. Svojou jednoduchosťou vytvára kontrast s bohato zdobenou Wagnerovou vilou I. Na fasáde sú viditeľné výraznejšie tvary kockových blokov, ktoré sú doplnené modrým geometrickým ornamentom a kovovými doštičkami.
 
[[Súbor:OttoPenzing Wagner(Wien) Steinhofkirche3- Kirche am Steinhof (2).JPG|náhľad|Sankt Leopold V Steinhohe]]
*'''Sankt Leopold V Steinhohe''', [[Viedeň]] ([[1906]])
Malý kostol v psychiatrickom ústave je modelovaný podobne ako Pavilon [[secesia|secesie]] ([[Joseph Maria Olbrich]]). [[Priečelie]] je v tvare štvorca a nad ním sa vypína veľká kupola, ktorú dopĺňajú vežičky. Dekoratívne formy sú triezvejšieho a usmerneného charakteru. Objekt je obložený [[mramor]]ovými doskami.
189

úprav

Navigačné menu