Sulfán: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
pravopis
Peko (diskusia | príspevky)
strojový preklad
Riadok 1: Riadok 1:
[[Súbor:Hydrogen-sulfide-2D.png|thumb|right|Štruktúrny vzorec]]
[[Súbor:Hydrogen-sulfide-2D.png|thumb|right|Štruktúrny vzorec]]
'''Sírovodík''' alebo '''sulfán''' ('''monosulfán''') (H<sub>2</sub>S) je plynná látka s charakteristickým zápachom po skazených [[vajce|vajciach]]. Je prudko jedovatý (jeho jedovatosť je porovnateľná s HCN).
'''Sírovodík''' alebo '''sulfán''' ('''monosulfán''') (H<sub>2</sub>S) je plynná látka s charakteristickým zápachom po skazených [[vajce|vajciach]]. Je prudko jedovatý (jeho jedovatosť je porovnateľná s HCN).

Formácia

V prírode, niektoré sopečné plyny síry a minerálnej vody nastane. Zlúčeniny uhlíka a síry (proteíny) hniloba je tvorená tak, že žumpy, skazených vajec, atď Je vyrobené malé množstvo síry a vodíka prostredníctvom priameho spojenia, ako je vodík pri zahriatí. V okamihu, keď tvorby vodíka a síry spojiť medzi sebou pomerne ľahko. Pevnejšie kovy rozpustené sírovodíka zriedenou kyselinou, sírovodík vyvíja. K
výrobe dochádza v posledným uvedeným spôsobom, najčastejšie železa
sírovodíka, ktorý sa zleje vhodnou stroj sa zriedenou kyselinou sírovou
alebo kyselinou chlorovodíkovou. Pri vývoji bublajúce plyn je vedený cez vodu, tekuté kvapky, aby vám uviazol. To môže tiež byť pripravený triszulfiddal antimón ,, ktorý sa zahrieva s koncentrovanou kyselinou chlorovodíkovou. Metóda druhý výroby je výhodné preto, že plyn produkovaný v obyčajnom pyrit normálne vodíka, a môžu zahŕňať arzén, vodík.


Funkcie

Čisto pripravený bezfarebný, priehľadný, extrémne páchnuce, skazený-vajcia
páchnuce plyn, ktorý sa ochladí na kvapalinu pod tlakom, silne zahustiť.
Sírovodíka hustota vriacej -62 ° C. Rozpustné vo vode; 1 objemovo pri 0 ° C, keď je tlak plynu je 760 mm, objem 4,686 Prijmi. Obyčajná voda obsahuje rozpustený v 2-3 nasýtený objeme sírovodíka. Vodný roztok, známe ako významné analytické kémlőszer kénhidrogénvíz, na identifikáciu solí kovov použitých. Mierne ťažšie ako vzduch; 1,177 hustota (vzduch = 1); liter (0 ° a 760 mm. tlaku) plynu K 1,5228 g. Nedochádza k rozkladu čistého suchom stave. Keď sa väčšinou vyhrievané elementy rozpadať. Niektoré kovy (striebro, meď, ortuť) sa pomaly demontovaný bežných teplotách, rýchlo sa pri zahriatí. Vodný roztok kyslíka zo vzduchu sa oxidujú na elementárnu síru, aby sa vyzrážal von. Bázy, absorbujú počas vzniku sulfidov. Riešenie solí ťažkých kovov, sulfidy a vybrať si vaše riešenie je kyslejšie, iní len alkalické kvapalina.

Ľudské telo môže jedovate (krvný jed). Kovové predmety, najmä striebro, síru vodíka vo vzduchu je čierny; tmavá farba sa tiež stáva predmetom olovnatom farba, bielym náterom síru vodíka do vzduchu. Vzhľadom
k chemickej analýze sa často používa na vývoji zariadení početne
konštruované, medzi ktorými leghasználtabbakat Kipp, Deville a ako
upravovať zariadenie vyššie. Málo známa síry tvorí vodíkové polysulfidy.
Sírovodík ako kyselina

Sírovodík je vysoko rozpustný vo vode, pretože síru vodík a vodné molekuly tvorí vodíkové väzby so sebou. Sírovodík vo vode protónu je schopné preniesť, že sa správa ako kyselina. Veľmi slabo kyslý vodný roztok sa sírovodík savmaradékionja a sulfid. Soli sulfidy.
Sírovodík

Sírovodíka alebo región, na disulfidové vzorec DZ anorganický anión (OH analógia je často predpísaný formulár SH). Táto častica konjugovaná báza sírovodíka, ale tiež byť schopný oddeliť sulfid:

    H 2 → H + + HS
    S2- → H + + HS

Je
prítomný vo vodnom roztoku pri pH 7, vo forme sírovodíka (H2S), sú
prevažne, ale pri pH vyššom ako 7, s sírovodíka je dominantný. Sulfid ióny (S2), veľmi silnou bázou, takže iba pri vysokom pH, silne alkalickom prostredí je prítomná vo vyšších množstvách.

Niekoľko známych soli, ako je sodík a draslík sírovodík sírovodíka. Amónny sírovodík, sa "páchnuce bomby" súčasť doteraz nebol produkovaný jasné pevnej látky. Niektoré zo zlúčenín, ktoré sú opísané ako soli dianionu sulfidu, obsahujúci prevažne sírovodík. Sulfidu sodného hydratované forme - Na2S · 9 H2O - presnejšie popísať štruktúru Nash · 8 H2O NaOH.
Hnijúci odpadové vody z troch rôznych miest UV-viditeľné spektrum. Vo všetkých prípadoch pozorovaná absorpcie sírovodíka asi 230 nm.

Sírovodíka
Vodný roztok absorbuje okolo 230 nm ultrafialové svetlo. [2] Meranie
Research Groups pole spektrometrickej určené kontinuálne roztoku
hydrogénsíranu absorpcie (a teda koncentrácia) na oceán [3] [4] a
hnilobou odpadovej vody. [5] zastaraný meno disulfid spoločne To môže byť zmiešaný disulfid všeobecného vzorca -S-S- dianionnal S22-.
Koordinačné chémia

SH mäkké aniónový ligand, ktorý tvorí komplex s niekoľkými kovovými iónmi. Takýto komplex je zlato (I) -kloridból byť odvodený z [Au (SH) 2] - a od titanocendichloridu (C5H5) 2Ti (SH)


== Iné projekty ==
== Iné projekty ==

Verzia z 18:58, 3. november 2015

Štruktúrny vzorec

Sírovodík alebo sulfán (monosulfán) (H2S) je plynná látka s charakteristickým zápachom po skazených vajciach. Je prudko jedovatý (jeho jedovatosť je porovnateľná s HCN).

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Sulfán