Diova socha v Olympii: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d Verzia používateľa 194.1.224.107 (diskusia) bola vrátená, bola obnovená verzia od OJJ
Fuck you
Riadok 3: Riadok 3:
'''Diova socha v Olympii''' bola 12 m vysoká [[socha]], ktorú v roku [[433 pred Kr.]] vytvoril [[Staroveké grécko|grécky]] sochár [[Feidias]].
'''Diova socha v Olympii''' bola 12 m vysoká [[socha]], ktorú v roku [[433 pred Kr.]] vytvoril [[Staroveké grécko|grécky]] sochár [[Feidias]].


Diovo telo bolo vyrobené zo slonoviny, vlasy a brada zo zlata a oči tvorili drahocenné drahokamy. Celá postava sedela na tróne z cédrového dreva zdobeného zlatom, ebenom, slonovinou a drahokamami. Zeus držal v ľavej ruke vladárske žezlo, v pravej ruke mal sochu bohyne Niké. Vo vlasoch mal umiestnený veniec olympijského víťaza. Socha Dia bola umiestnená v chráme, postavenom špeciálne pre ňu. V roku [[394]] sochu odviezli do [[Konštantinopol]]u, kde ju pravdepodobne zničil oheň.
Diovo telo bolo vyrobené zo slonoviny, vlasy a brada zo zlata a oči tvorili drahocenné drahokamy. Celá postava sedela na tróne z cédrového dreva zdobeného zlatom, ebenom, slonovinou a drahokamami. Zeus držal v ľavej ruke vladárske žezlo, v pravej ruke mal sochu bohyne Niké. Vo vlasoch mal umiestnený veniec olympijského víťaza. Socha Dia bola umiestnená v chráme, postavenom špeciálne pre ňu. V roku [[394]] sochu odviezli do [[Konštantinopol]]u, kde ju zničil oheň.
Jdi se vycpat teplouši!!!



{{Dejepisný výhonok}}
{{Dejepisný výhonok}}

Verzia z 14:15, 20. jún 2016

Diova socha v Olympii

Diova socha v Olympii bola 12 m vysoká socha, ktorú v roku 433 pred Kr. vytvoril grécky sochár Feidias.

Diovo telo bolo vyrobené zo slonoviny, vlasy a brada zo zlata a oči tvorili drahocenné drahokamy. Celá postava sedela na tróne z cédrového dreva zdobeného zlatom, ebenom, slonovinou a drahokamami. Zeus držal v ľavej ruke vladárske žezlo, v pravej ruke mal sochu bohyne Niké. Vo vlasoch mal umiestnený veniec olympijského víťaza. Socha Dia bola umiestnená v chráme, postavenom špeciálne pre ňu. V roku 394 sochu odviezli do Konštantinopolu, kde ju zničil oheň. Jdi se vycpat teplouši!!!