Chlamydiae: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Značky: úprava z mobilu úprava z mobilného webu vulgarizmy/slang
d Verzia používateľa 193.87.172.130 (diskusia) bola vrátená, bola obnovená verzia od 217.12.49.206
Riadok 3: Riadok 3:


== Charakteristika ==
== Charakteristika ==
Chlamydiae sú významné vnútrobunkové parazity. Sú to kokotoidné, gramnegatívne, parazitické mikroorganizmy, ktoré sa rozmnožujú len v cytoplazme hostiteľských buniek stavovcov jednotným vývojovým cyklom. Najznámejší rod je [[chlamýdia]].
Chlamydiae sú významné vnútrobunkové parazity. Sú to kokoidné, gramnegatívne, parazitické mikroorganizmy, ktoré sa rozmnožujú len v cytoplazme hostiteľských buniek stavovcov jednotným vývojovým cyklom. Najznámejší rod je [[chlamýdia]].


== Systematika ==
== Systematika ==

Verzia z 10:40, 1. február 2017

Chlamydia trachomatis

Chlamydiae je kmeň baktérií. Patrí doň jediná trieda , ktorá sa nazýva tak isto Chlamydiae (T. Cavalier-Smith 2002) alebo Chlamydiia (Horn 2011) a do tejto triedy zas jediný rad Chlamydiales. V tradičnejšom rozdelení sa ako Chlamydiales alebo po slovensky niekedy chlamýdie, označuje aj rozlične ohraničený podobný veľký taxón, ktorý sa spravidla nazýva oddelenie.

Charakteristika

Chlamydiae sú významné vnútrobunkové parazity. Sú to kokoidné, gramnegatívne, parazitické mikroorganizmy, ktoré sa rozmnožujú len v cytoplazme hostiteľských buniek stavovcov jednotným vývojovým cyklom. Najznámejší rod je chlamýdia.

Systematika

kmeň Chlamydiae

Zdroje

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Chlamydiae
  • Spolupracuj na Wikidruhoch Wikidruhy ponúkajú informácie na tému Chlamydiae