Kanzelsberger: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Smrtihlav (diskusia | príspevky)
redukcia reklamštiny a menšie úpravy, bez zdroja
Tom78 (diskusia | príspevky)
kategória
Riadok 23: Riadok 23:


[[Kategória:Podniky v Česku]]
[[Kategória:Podniky v Česku]]
[[Kategória:Maloobchodné firmy]]

Verzia z 06:05, 29. júl 2019

Kanzelsberger je akciová spoločnosť prevádzkujúca v Česku sieť kníhkupectiev. V súčasnosti má 39 predajní vo 27 mestách. S tržbami okolo pol miliardy českých korún a trhovým podielom desať percent je druhým najväčším reťazcom na českom knižnom trhu. Stopercentný podiel patrí jej zakladateľovi Janovi Kanzelsbergerovi, ktorý je generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva. Vo vedení sú aj jeho synovia Jan a Martin.

História

Prvou predajňou bolo kníhkupectvo Orbis na Václavskom námestí v Prahe. Tu v roku 1990 zakladateľ Jan Kanzelsberger založil svoj rodinný podnik. Roku 1998 firma otvorila v dolnej časti Václavského námestia Dom knihy Kanzelsberger, ktorý bol prvým veľkým knižným obchodným domom v Česku. V roku 2000 otvorila firma predajňu v objekte pražského Zlatého Anjela, ktorý navrhol svetový architekt Jean Nouvell.

Stratégia

Kanzelsberger prevádzkuje štyri typy obchodov: kníhkupectvá umiestnené v obchodných centrách, veľké, stredné a malé predajne. Špecifický je Dom knihy Kanzelsberger, kde sú k dispozícii čitateľské zóny a kaviareň.

Od roku 2005 ponúka firma stálym zákazníkom aj loajalitný program Klub Kanzelsberger.

Firma uplatňuje jednotný korporátny vizuálny a komunikačný štýl, ktorého autori sú architekt Jan Růžička a grafik Jan Kolář.

Ďalšie aktivity

Kanzelsberger bol do roku 2009 hlavným partnerom Kanzelsberger ceny čitateľov, ktorá je vyhlasovaná v rámci prestížnej literárnej ceny Magnesia Litera.

Odkazy