Jenny McCarthyová: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Wizzo-Bot (diskusia | príspevky)
d WPCleaner v1.43 - Fixed using Wikipédia:WikiProjekt Check Wikipedia (Riadiace znaky Unicode)
Bez shrnutí editace
Riadok 25: Riadok 25:


== Životopis ==
== Životopis ==
Jenny McCarthy sa narodila a vyrastala v meste Evergreen Park, v štáte [[Illinois]]. Narodila sa v robotníckej [[Katolícka cirkev (latinská cirkev a východné katolícke cirkvi)|katolíckej]] rodine a má [[Írsko|írsky]], [[Nemecko|nemecký]] a [[Poľsko|poľský]] pôvod. Je druhou zo štyroch dcér. Herečka [[Melissa McCarthy]] je jej sesternica.
Jenny McCarthy sa narodila a vyrastala v meste Evergreen Park, v štáte [[Illinois]]. Narodila sa v robotníckej [[Katolícka cirkev (latinská cirkev a východné katolícke cirkvi)|katolíckej]] rodine a má [[Írsko|írsky]], [[Nemecko|nemecký]] a [[Poľsko|poľský]] pôvod. Je druhou zo štyroch dcér. Herečka [[Melissa McCarthyová|Melissa McCarthy]] je jej sesternica.


Po tom, ako ukončila štúdium na základnej a strednej škole, sa rozhodla študovať na Southern Illinois University – [[ošetrovateľ]]stvo. Keďže potrebovala peniaze na štúdium, poslala svoje fotografie do Chicagskej kancelárie pre časopis Playboya a bola vybraná ako dievča mesiaca október [[1993]] a následne bola zvolená za "Playmate roka“. To ju nasmerovalo k natočeniu videa pre [[Playboy (časopis)|Playboy]].
Po tom, ako ukončila štúdium na základnej a strednej škole, sa rozhodla študovať na Southern Illinois University – [[ošetrovateľ]]stvo. Keďže potrebovala peniaze na štúdium, poslala svoje fotografie do Chicagskej kancelárie pre časopis Playboya a bola vybraná ako dievča mesiaca október [[1993]] a následne bola zvolená za "Playmate roka“. To ju nasmerovalo k natočeniu videa pre [[Playboy (časopis)|Playboy]].

Verzia z 12:38, 13. marec 2020

Jenny McCarthyová
Celé menoJennifer Ann McCarthy
Narodenie 1. november 1972 (51 rokov)
Evergreen Park, Illinois, Spojené štáty
Povolanieherečka, modelka, autorka, spisovateľka, aktivistka
Roky pôsobenia1993 – súčasnosť
ManželJohn Asher (1999 – 2005) Donnie Wahlberg (2014 – súčasnosť)
PriateľJim Carrey (2005 – 2010)

Jennifer Ann McCarthy (* 1. november 1972, Evergreen Park, Illinois, Spojené štáty), tiež uvedená aj ako Jenny Wahlberg je americká herečka, modelka, autorka, moderátorka a aktivistka. Svoju kariéru začala v roku 1993 ako modelka pre časopis Playboy, neskôr bola menovaná Playmate roku. Je známa z filmov ako Vreskot 3 (2000), Scary Movie 3 (2003), Dirty Love (2005), John Tucker musí zomrieť (2006), Bodyguard proti svojej vôli (2008). Tiež účinkovala v televíznom seriály Dva a pol chlapa, kde stvárnila postavu Courtney.

Životopis

Jenny McCarthy sa narodila a vyrastala v meste Evergreen Park, v štáte Illinois. Narodila sa v robotníckej katolíckej rodine a má írsky, nemecký a poľský pôvod. Je druhou zo štyroch dcér. Herečka Melissa McCarthy je jej sesternica.

Po tom, ako ukončila štúdium na základnej a strednej škole, sa rozhodla študovať na Southern Illinois University – ošetrovateľstvo. Keďže potrebovala peniaze na štúdium, poslala svoje fotografie do Chicagskej kancelárie pre časopis Playboya a bola vybraná ako dievča mesiaca október 1993 a následne bola zvolená za "Playmate roka“. To ju nasmerovalo k natočeniu videa pre Playboy.

Kariéra

Po tom, ako sa Jenny stala "playmote roka" vydavateľ časopisu Playboy Hugh Hefner opísal Jenny ako dievča, ktoré silno dbá na jej katolícku vieru a zároveň to opísal aj ako jedinečnú kvalitu pre ktorú bola vybraná z 10 000 uchádzačiek. Ako sama Jenny neskôr uviedla jej fotografie v Playboyi, spôsobili veľký rozruch v jej katolíckej štvrti a vyústila do toho, že na jej dom bolo niekoľkokrát obhádzaný vajcami a jej sestry boli šikanované na škole. O rok sa Jenny presťahovala do Los Angeles a v priebehu roka hostila v niekoľkých show, ako píklad Hot Rocks či pre televíznu show Playboy.

V roku 1995 si spoločnosť MTV vybrala Jenny aby účinkovala v novej show s názvom Singled Out. Jej práca ako moderátorky bola veľmi úspešná. V tom istom roku sa tiež objavila na WrestleMania XI.

V roku 1996 prijala menšiu rolu v komédii Hlupáci. V roku 1997 Jenny pôsobila v dvoch show – prvou z nich bola MTV Sketch Show a druhá The Jenny McCarthy Show, ktorá bola dostatočne populárna pre NBC, čiže neskôr show figurovala tiež ako sitcom. V rovnakom roku sa objavila na jednej z dvoch obálok pre septembrové vydanie Playboy (na druhej obálke bola Pamela Anderson). Jenny tiež vydala svoju prvú autobiografiu: Jen-X: Otvorená kniha Jenny McCarthyovej.

V roku 1998 získala svoju prvú hlavnejšiu úlohu vo filme Pivní bratia. Nasledujúci rok, hrala tiež vo filme Diamonds. V roku 2000 mala úlohu v hororovom filme Vreskot 3 a o tri roky neskôr vystupovala v menšej úlohe v paródií Scary Movie 3, spolu s kolegyňu a známou Playmate, herečkou Pamelou Anderson. V roku 2005 produkovala, napísala a tiež vystupovala vo filme Dirty Love,pri ktorom jej pomáhal jej vtedajší manžel John Asher. V marci 2006 dostala cenu Razzie za najhoršiu herečku, najhorší scenár za film Dirty Love, cenu tiež získal aj jej manžel Asherza najhoršieho režiséra.

Jenny tiež účinkovala aj v seriáloch, medzi známe patrí jej menšia úloha v seriály Čarodejnice či v seriály Dva a pol chlapa, kde sa objavila ako krásna Courtney, ktorá je milenkou hlavnej postavy ktorú stvárnil Charlie Sheen. Tiež prepožičala svoj hlas v kanadskej počítačovej animovanej sci-fi karikatúry Tripping Rift.

Jenny naďalej pracovala s Playboyom nielen ako modelka, ale aj v iných funkciách. V januári 2005, sa objavila na obálke časopisu v tzv. leopardovej koži v napodobeniny firemného obleku so zajačími ušami. Bola druhou ženou (podľa Carmen Electra) a prvou bývalou Playmate, ktorá sa stala celebritným fotografom pre Playboy Cyber Club, kde fotografovala príklad modelku Jennifer Madden.

V roku 2006 si zahrala matku Brittany Snow, v komédií John Tucker musí zomrieť kde sa objavila po boku hviezd ako Arielle Kebbel, Ashanti, Sophie Bush či Jessea Metcalfa.

V júli 2013 bola oslovená o moderovanie show The View, čo prijala a tým nahradila bývalú moderátorku Elisabeth Hasselbeck. Ohlasy na jej osobu v show boli pozitívne, Jenny bola pochválená za trefný humor, inteligentné prezentovanie a nový pohľad na rôzne veci. Tiež ju nazvali skvelým doplnkom k show.

Osobný život

Koncom roka sa Jenny vydala za herca a režiséra Johna Ashera, s ktorým má Jenny syna, Evana Josepha Ashera, ktorý sa narodil dňa 18. mája 2002, ich syn trpí autizmom. Pár sa rozviedol v septembri 2005.

V decembri 2005 začala Jenny randiť s hercom Jimom Carreyim. Svoj vzťah potvrdili až v júni 2006. Dňa 2. apríla 2008 v show Ellen Degeneres oznámila, že s Jimom žijú spoločne, ale nemajú plány na manželstva, keďže k ich láske nepotrebujú kus papiera. Jenny tiež propagovala jeho film Yes Man v roku 2008. V apríli 2010 Jenny a Jim oznámili, že žijú oddelene.

V júli 2013 sa Jenny priznala, že randí s hercom Donniem Wahlbergom. Dvojica mala svadbu dňa 31. augusta 2014 a pri tejto príležitosti si Jenny zmenila priezvisko na Jenny Wahlberg.

Iné projekty

Zdroj

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Jenny McCarthy na anglickej Wikipédii.