Kai Hansen: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d Exestosik premiestnil stránku Kai Hanse na Kai Hansen, ale neponechal presmerovanie: správny názov
d mínus šablóny, +šablóna preklad, kategórie
Riadok 1: Riadok 1:
{{ZL|14 dní neupravené}}
{{presunúť|Kai Hansen}}
{{urgentne upraviť|20201108}}
{{Bez zdroja}}
{{Bez zdroja}}
{{Na úpravu}}
{{Na úpravu}}
Riadok 14: Riadok 11:


Na jeseň 2017 sa Hansen spolu s Kiskeom v rámci ''Pumpkins United World Tour'' vrátili späť do Helloweenu. Počas tohto špeciálneho turné skupina odohrala trojhodinové koncerty po celom svete a v rámci turné navštívili aj mesto [[Bratislava]].
Na jeseň 2017 sa Hansen spolu s Kiskeom v rámci ''Pumpkins United World Tour'' vrátili späť do Helloweenu. Počas tohto špeciálneho turné skupina odohrala trojhodinové koncerty po celom svete a v rámci turné navštívili aj mesto [[Bratislava]].

== Zdroj ==
{{Preklad|cs|Kai Hansen|17909847}}


[[Kategória:Nemeckí speváci]]
[[Kategória:Nemeckí gitaristi]]

Verzia z 00:06, 22. november 2020

Kai Hansen v roku 2005

Kai Michael Hansen (* 17. január 1963 v Hamburgu v Nemecku) je nemecký metalový gitarista a spevák.

Svoju hudobnú kariéru odštartoval v roku 1978 v hudobnej skupine Iron Fist so spoluzakladateľom neskoršej skupiny Iron Savior Pietem Sielckem. V roku 1984 spolu s Michaelom Weikathom založil skupinu Helloween, v ktorej hral na gitaru a spieval až do príchodu nového speváka Michaela Kiskeho, ktorý sa mikrofónu ujal na albumoch Keeper of the Seven Keys Part 1 a Keeper of the Seven Keys Part 2. Kai z Helloweenu odišiel v roku 1988-1989 kvôli rozsiahlym turné a koncertom. Potom založil vlastnú Power metalovu skupinu Gamma Ray. V roku 1997 bol spoluzakladateľom kupiny Iron Savior, ale potom sa viac zameral na Gamma Ray, s ktorou vydal niekoľko albumov a vystupuje po celom svete.

Kai sa tiež účastní veľa hudobných projektov. Hral na albumoch Follow the Blind a Tales From the Twilight World od Blind Guardian. Spolu s HammerFall nahral Cover svojej skladby I Want Out z doby Helloweenu. Kai tiež hral rolu Trpaslíka Regrina v projekte Avantasia, ktorú organizuje Tobias Sammet.

V roku 2005 sa zúčastnil na turné s mladou nemeckou Speed metalovou kapelou Stormwarrior z jeho rodného mesta Hamburgu ako hlavný spevák. Na turné hral materiály z klasického albumu od Helloweenu "Walls of Jericho", ktoré malo na Stormwarrior najväčší vplyv. V súčasnosti (2012) sa venuje aj projektu Unisonic, kde sa po rokoch opäť stretol s bývalým kolegom a spevákom z Helloweenu Michaelom Kiskeom.

Na jeseň 2017 sa Hansen spolu s Kiskeom v rámci Pumpkins United World Tour vrátili späť do Helloweenu. Počas tohto špeciálneho turné skupina odohrala trojhodinové koncerty po celom svete a v rámci turné navštívili aj mesto Bratislava.

Zdroj

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Kai Hansen na českej Wikipédii.