London Bridge (stanica metra): Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Thijs!bot (diskusia | príspevky)
d robot Pridal: de:Bahnhof London Bridge
TXiKiBoT (diskusia | príspevky)
Riadok 33: Riadok 33:
[[de:Bahnhof London Bridge]]
[[de:Bahnhof London Bridge]]
[[en:London Bridge station]]
[[en:London Bridge station]]
[[lmo:London Bridge station]]
[[no:London Bridge stasjon]]
[[no:London Bridge stasjon]]
[[pl:London Bridge Station]]
[[pl:London Bridge Station]]

Verzia z 11:56, 28. február 2007

Šablóna:Londýnske stanice

London Bridge je jednou zo staníc londýnskeho metra nachádzajúca sa v londýnskej mestskej časti Borough v obvode Southwark. Stanicu obsluhujú dve linky, od roku 1900 Northern Line a od roku 1999 aj Jubilee Line. Nachádza sa v tarifnej zóne 1. Stanica predstavuje prestupný bod medzi metrom a železničnou stanicou London Bridge.

História

Nástupištia Northern Line (pôvodne City & South London Railway) otvorili 25. februára 1900 na trase z Borough do Bank a Moorgate. Pôvodne mala trasa viesť na konečnú na King William Street obchádzajúc London Bridge. Ale výstavba novej stanice pri Bank of England v snahe zvýšiť kapacitu a umožniť ďalšie predlžovanie na sever vyžadovali nové umiestnenie tunelov, čo poskytlo príležitosť pre výstavbu stanice na London Bridge.

Pôvodný staničný vchod sa nachádzal na rohu ulíc London Bridge Street a Station Approach, neskôr bol však presťahovaný. Dnešné vchody sa nachádzajú na Borough High Street a Tooley Street. V 90. rokoch nástupištia Northern Line prestavali v snahe zvýšiť kapacitu prepravených cestujúcich pri otvorení predĺženej Jubilee Line.

Linky

Stanica London Bridge je jedným z významných prestupných uzlov siete. Obsluhujú ju linky:

Externé odkazy