3DO: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
3DO (diskusia | príspevky)
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
Riadok 1: Riadok 1:
3DO je firma zaoberajúca sa vývojom počitačových technologií a vývojom počítačových hier .
'''3DO''' bola [[firma]] zaoberajúca sa vývojom počitačových technologií a vývojom počítačových hier.


== Dejiny ==
Firma 3DO bola založená v roku [[1991]] Tripom Hawkinsom v spojenectve so siedmimi daľšími organizaciami s pôvodným cielom vytvoriť herný systém, ktorý funguje na CD-čkach. V roku [[1993]] vytvorila svoju prvú konzolu - The 3DO Console, ktorá ale bola príliš drahá. V roku [[1995]] bola prekonaná konzolou [[Playstation]] od firmy [[Sony]]. Licencia na 3DO console bola predaná a firma skončila s vyvíjanim konzol a začala vyvíjať hry na Playstation a PC.


[[Kategória:Podniky v USA]]
----


[[en:The 3DO Company]]
''' Historia '''

Firma 3DO bola založená v roku 1991 Tripom Hawkinsom v spojenectve so siedmimi daľšími organizaciami s pôvodným cielom vytvoriť herný system ktorý funguje na CD-čkach . V roku 1993 vytvorila svoju prvú konzolu - The 3DO Console ktorá ale bola príliš drahá . V roku 1995 bola prekonaná konzolou Playstation od firmy SONY . Licencia na 3DO console bola predaná a firma skoncila s vyvýjanim kozol a začala vyvýjať hry na PLaystation a PC .

----


{{Pracuje sa}}

Verzia z 13:00, 26. máj 2007

3DO bola firma zaoberajúca sa vývojom počitačových technologií a vývojom počítačových hier.

Dejiny

Firma 3DO bola založená v roku 1991 Tripom Hawkinsom v spojenectve so siedmimi daľšími organizaciami s pôvodným cielom vytvoriť herný systém, ktorý funguje na CD-čkach. V roku 1993 vytvorila svoju prvú konzolu - The 3DO Console, ktorá ale bola príliš drahá. V roku 1995 bola prekonaná konzolou Playstation od firmy Sony. Licencia na 3DO console bola predaná a firma skončila s vyvíjanim konzol a začala vyvíjať hry na Playstation a PC.