Wikipédia:Nástenka správcov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Táto stránka je určená na riešenie konkrétnych problémov, ktoré môžu riešiť len správcovia vďaka svojim technickým oprávneniam. Stránka NESLÚŽI na voľnú diskusiu.
Prosíme, správajte sa na nej podľa nasledujúcich pravidiel:

  1. Ak niečo žiadate od správcov, napíšte sem (ako novú sekciu) stručne, čo požadujete.
  2. Uveďte odkazy, na základe čoho to požadujete. V prípade potreby poukázať na konkrétnu editáciu uveďte odkaz na rozdiel (diff).
  3. Nediskutujte o ďalšom. Niektorý zo správcov Vám tu odpovie a zaistí prípadné riešenie problému.
  4. Ak s jeho riešením nesúhlasíte, napíšte to sem a požiadajte ďalších správcov o vyjadrenie.
  5. Ak neviete, či sú na riešenie vášho problému potrebné správcovské práva, píšte na Wikipédia:Potrebujem pomoc.

Sprievodca diskusiou

Prosíme, dodržiavajte zásady slušného správania a predpokladajte dobrú vôľu. Vyvarujte sa osobných útokov a zostaňte zdvorilí.

Žiadosti o CheckUser predkladajte na stránke Wikipédia:Žiadosť o overenie redaktora.

Žiadosti o povolenie/Rollback predkladajte na stránke Wikipédia:Žiadosti o povolenie.

Pre pomoc s premenovaním redaktorského účtu pozri Wikipédia:Žiadosť o premenovanie redaktora.

Potrebujete pomoc správcov pri…
… hlásení vandalizmu? Navštívte Wikipédia:Vandalizmus.
… zmazaní stránky? Navštívte Wikipédia:Stránky na zmazanie.
… hlásení chyby vo MediaWiki softvéri? Navštívte Wikipédia:Známe chyby.
… hlásení porušenia autorských práv? Navštívte Wikipédia:Porušenie práv.
Prosím, uvedomte si, že správcovia nemôžu…
… riešiť konflikty. Skúste navštíviť Wikipédia:Riešenie konfliktov a Wikipédia:Wikietiketa.
Napriek tomu, správca alebo iní skúsení wikipediáni môžu vyjadriť svoj osobný postoj, ak ich o to požiadate napríklad prostredníctvom „Diskusie s redaktorom“.
… udeľovať status správcu. Navštívte stránku Wikipédia:Žiadosť o práva správcu a dajte návrh na nového správcu. Status mu udelí byrokrat.
… mazať kontá redaktorov. Nie je možné zmazať konto úplne, možno ho však premenovať.

Pozri aj:


Skrytie úpravy – Miloš Zeman

Ak to spĺňa podmienky, poprosím skryť toto. Ďakujem! --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 27. 10. 2016, 21:40 (UTC)

 Hotovo!--Pelex (diskusia) 28. 10. 2016, 06:57 (UTC)

Skrytie úpravy – Portál:Vatikán/Aktuality

Zdravím! Neviem, či sa má úprava skryť aj v toto prípade, ale ak áno, poprosil by som skryť túto moju úpravu. Dôvodom je to, že (vtedy som si to neuvedomil, no) ide o porušenie autorských práv z dôvodu presného skopírovania nadpisu na stránke tkkbs. V archíve som to už preformuloval. Ak by sa táto úprava aj nemala skryť, čo s ňou mám urobiť? --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 28. 10. 2016, 08:34 (UTC)

V prípade presného skopírovania nadpisu nejde o porušenie autorských práv.--ILoveJuice (diskusia) 28. 10. 2016, 08:39 (UTC)
@ILoveJuice: Ako vieš? :) --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 30. 10. 2016, 21:18 (UTC)

Skrytie úpravy – 29. október

Poprosím o skrytie týchto dvoch rovnakých úprav. Spišiak je totiž osobné meno (pozri google:Spišiak), takže môže ísť o osobnú narážku. --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 30. 10. 2016, 21:17 (UTC)

Som akosi na hrane. Spišiak síce je osobné meno, ale je ich toľko, že úprava je ťažko určiteľná konkrétnemu nositeľovi priezviska. Akí majú názor ostatní? --Jetam2 (diskusia) 30. 10. 2016, 21:22 (UTC)
@MDsmajlik: pls., ak je to možné, skús nezahlcovať túto stránku vtákovinami. Týka sa to tejto, predošlej (skrývanie párslovného, "doslovne prevzatého" nadpisu), aj starších požiadaviek, stáva sa z toho, tak povediac, chronická zábava. --Teslaton (diskusia) 30. 10. 2016, 21:35 (UTC)

Skrytie úpravy – Horný Moštenec

Neviem, žeby aj toto? --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 30. 10. 2016, 21:31 (UTC)

Tú by som nepovažoval za závažnú, ale tuto bolo osobné meno (?) --Jetam2 (diskusia) 30. 10. 2016, 21:34 (UTC)

Blok vandala

Pls. blok. Díky. -OJJ 4. 11. 2016, 08:08 (UTC)

Skrytie úpravy – Piotr Rubik

Poprosím skryť toto, prinajlepšom to môže byť len moslimské vyznanie viery, v horších prípadoch urážka moslimov, či teroristická hláška. --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 5. 11. 2016, 12:03 (UTC)

Vyriešené upozornením.--Pe3kZA 5. 11. 2016, 12:45 (UTC)
@MDsmajlik: Přesně tak, Žilina je centrum ISIS. :) Prosím, zanech podobných zpráv, ostatním tahleta hurá aktivita až přespřílišná horlivost není příjemná; vím to podle sebe. ---OJJ 17:01, 25. november 2016 (UTC)[odpovedať]

Zablokovanie redaktora

Poprosím zablokovať tohto redaktora (diskusia, 0 príspevkov) z dôvodu nevhodného používateľského mena. --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 7. 11. 2016, 09:20 (UTC)

 Hotovo! Teslaton redaktora zablokoval. --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 9. 11. 2016, 09:29 (UTC)

Skrytie úpravy – Rakúsko-Uhorsko

Poprosím skryť toto z dôvodu vulgarizmov. --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 9. 11. 2016, 09:32 (UTC)

 Hotovo!--Jetam2 (diskusia) 9. 11. 2016, 09:41 (UTC)

Skrytie úpravy – Rezanie závitov

Poprosím skryť toto z dôvodu osobného útoku (s konkrétnym menom). --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 9. 11. 2016, 09:34 (UTC)

 Hotovo!--Jetam2 (diskusia) 9. 11. 2016, 09:41 (UTC)

Redaktor:PosoniumAster

Zdravím kolegov. Redaktor:PosoniumAster (príspevky) povkladal do viacerých článkov nesprávne údaje (ja som si teda všimol, že do infoboxov horehronských obcí vkladal, že sa jedná o región Gemer. Bude treba postupne prejsť všetky jeho úpravy. Za posledne 2 dni.--Pelex (diskusia) 06:56, 15. november 2016 (UTC)[odpovedať]

Problémom bude ponímanie príslušnosti z časového hľadiska, pretože v minulosti tie obce do Gemera asi aj patrili. V súčasnosti sa tradične radia do Horehronia. Je to ako hornonitrianske Oslany, ktoré historicky patria do Tekova, čo vyzerá byť riadnym nezmyslom :-) --Pe3kZA 08:35, 15. november 2016 (UTC)[odpovedať]

Názvy obcí a miest v cudzích jazykoch

Zdravím, nechce sa mi kvôli tomu registrovať, tak často neprispievam, ale občas pomôžem ak mám nejakú vhodnú informáciu. Ale teraz chcem požiadať správcov o pomoc s autorom Ivorsv. Tento autor sa prioritne venuje pridávaniu maďarských, nemeckých, chorvátskych, rusínskych a iných názvov do článkov s obcami, mestami a pod. Ale žiaľ on dopĺňa celkom nezmyselné „akože“ maďarské a nemecké,... názvy obcí. A to v obciach, ktoré nikdy maďarský alebo nemecký či iný názov nemali ani dnes stále nemajú. On si ich normálne vymýšľa. Ľudia čo v nich a ich okolí žijeme vieme, že to nemá žiadne opodstatnenie a uráža nás to stále s ním riešiť. Väčšina jeho doplnení nemá historický základ. Často sú to nové obce, kde ich ani tak nemal kto nazvať. Ani ich tak obyvatelia nevolajú a nevolali, ani hovorovo ako tvrdí on, že to je dôvod jeho doplnenia. Obyvatelia tých obcí sú hrdý na to, že informácie tu o nich dávajú zmysel, občas niečo aj doplnia a nevieme sa stále pozerať či ich niekto takto nesprznil. Rešpektujem, že sú obce, ktoré majú názvy aj v jazyku národnostných menšín, to je úplne ok. Ale nemôžeme predsa tolerovať, že si ich niekto vymýšľa tam kde nie sú a neboli. Veď napr. ako máme dokázať, že v obci ktorá vnikla napr. okolo 1970 a nemá žiadnych nemeckých spoluobčanov a nikdy nemali žiadny taký nemecký názvov neexistuje, nik ho nepoužíva a nepoužíval? To snáď on mal pri každej takej zmene uviesť zdroj, len žiadny neexistuje. To nikomu nevadilo keď to tam písal. Sú tu obce kde napr. aj žijú maďarsky hovoriaci spoluobčania, to je úplne ok, ale nikdy ani v maďarčine tej obci nik nehovorí ináč ako oficiálnym názvom, lebo maďarský ekvivalent nikdy nevznikol a nikde o ňom nie je žiadna zmienka, ani hovorovo to tak nie je. Ako sa máme proti tomu brániť? Rieši celý okres Senec ale aj všetky ďalšie okresy. Diskutoval s ním už kde kto a nič to nepomohlo, stále tam tie nezmysli a vymyslené veci vracia a prepisuje. Riešil to v roku 2014 kde tie nezmysli ostali tam, kde sa nemal kto brániť a teraz začal zas. Prosím, všimnite si, že to rieši vždy tak, aby to nešlo vrátiť. Doplní to tam a následne to zvlášť zvýrazní boldom a pod. aby to nebolo možné vrátiť pre kolíziu verzií. Ako už niekto písal sú "oficiálne názvy" v menšinových jazykoch iba tie, ktoré sú uvedené vo vládnej vyhláške o dvojjazyčných obciach (link: http://www.rokovania.sk/File.aspx/ViewDocumentHtml/Mater-Dokum-140994?prefixFile=m_) Naviac je asi fajn ak je tam taký názov aj ak je na to historický podklad, ale vymýšľať si to? Prosím, mohli by ste vy ostatní autori odsledovať jeho aktivity, zastaviť ho, vrátiť jeho zmeny tam kde sú vymyslené a po zvážení ho nejako zablokovať. Ďakujem. --91.127.70.81 20:59, 17. november 2016 (UTC)[odpovedať]

Nechcem veľmi zasahovať, no keď vyjmeme naozaj problematické dopĺňanie, ako napr. Luzsna pre Dunajskú Lužnú, nechápem, prečo si odstránil aj odtiaľto správne maďarské názvy obcí. Je pravda, že Dunahidas je len hovorový názov, no používa sa v širokom okolí, v podstate maďarsky inak, ako Hidas proste Mostu nepovieš a okrem toho, máš to podchytené aj tu (ináč je tam aj ten nemecký názov). Maďarské verzie Google Maps tiež používajú tento názov. To by ešte nebol problém, no historický názov Prukk proste sedí (viď. napr. aj v matrike druhý zápis zhora, miesto narodenia). --TomášP 15:33, 18. november 2016 (UTC)[odpovedať]
Ok. Súhlas. Vymazával som to ako celú zmenu vzhľadom na ten nemecký názvov čo je iste blud. Vrátil. som to. PS: Zas mám inú IP tuším sa budem musieť zaregistrovať ;-) --95.102.212.116 08:08, 19. november 2016 (UTC)[odpovedať]
Chcel som tu dlhšie diskutovať, ale s pánom/pani, ktorý/á má zrejme problémy s nacionalizmom, čo jednoznačne vyplýva z formulácií typu "uráža nás, keď sa naše obce nazývajú vymyslenými maďarskými a nemeckými názvami", či "nemôžeme sa pozerať na takéto prznenie obcí" to asi nemá žiaden zmysel. Na Wikipédiu prispievam roky, pričom moja nosná téma je slovenská, nemecká a maďarská toponymia a ich vývoj až do súčasného jazyka. Wikipédia nemá byť miestom, kde budeme vymazávať hodnoverné informácie len preto, že niekoho urážajú. Wikipédia má byť miestom, ktoré poskytne najväčšie spektrum informácií, hoc aj na tému toponymie obcí, teda minimálne ja v tejto téme mám čo povedať. Ak to skutočne dopadne tak, že tieto informácie zostanú vymazané, potom asi pre mňa Wikipédia stráca zmysel. S pozdravom. Ivorsv (diskusia) 18:19, 27. november 2016 (UTC)[odpovedať]
@Ivorsv: Podobne ako v iných prípadoch, aj tu by bola situácia podstatne jednoduchšia, keby boli tie toponymá dopĺňané vždy poctivo vrátane citácie spoľahlivého zdroja, ktorý ich uvádza. Bez toho ich v princípe môže ktokoľvek napadnúť/odstrániť ako nedoloženú informáciu. --Teslaton (diskusia) 18:35, 27. november 2016 (UTC)[odpovedať]
pridávaš to všetko bez zdrojov a referencii, tak sa nečuduj. tu sa neprispieva že: „jedna babka povedala“. --Gepetito (diskusia) 18:36, 27. november 2016 (UTC)[odpovedať]
Ok, keď budem dopĺňať niečo nové, pokúsim sa dať aj zdroje, len neviem aký to má zmysel, keď pri nemeckých názvoch je skoro všetko z knihy "Historisch-ethnographische Analyse der deutschen Siedlung im Pressburgerland" od Fritza Zimmermanna, slovenské, české a chorvátske v Rakúsku z "Slavische und slavisierte Toponyme in Österreich am Manhart und unter der Enns" od Stefana Michaela Newerklu a maďarské názvy pochádzajú z mnohých zdrojov, ale všetky ich zároveň využíva maďarská Wikipédia. Ak by to linkovanie nebolo také časovo náročné a v podstate nadbytočné, robil by som to. Ivorsv (diskusia) 18:59, 27. november 2016 (UTC)[odpovedať]
Ivor, nie je to nadbytočné - zdroje a overiteľnosť sú jedným zo základných pilierov Wikipédie. Tie zdroje tam naozaj začni štandardne uvádzať, inak to fakt skôr či neskôr pôjde preč, ak ich za teba niekto nedoplní. Nie je to problém, sprav si na to šablóny do svojho pieskoviska a jednoducho ich tam kopíruj. A dávaj bacha, nech to naozaj sedí a dá sa to dohľadať. Ak to považuješ za náročné a nadbytočné, tak to radšej nerob. --Saskardin diskusia 18:42, 28. november 2016 (UTC)[odpovedať]
Rád by som sa poďakoval redaktorovi Gepetito, že sa na túto tému pozrel. Ako je vidieť z predchádzajúcich diskusií s Ivorsv nie je to jednoduchá diskusia. Vzhľadom na skutočnosť, že ma tu verejne urazil označením „nacionalista“ žiadam o ban užívateľa Ivorsv a jeho ospravedlnenie. Ja som ho neurážal a skutočne mi ide o relevantnosť údajov na ktoré som poukázal. A nebol som prví, preto vidím, že predošlé diskusie nikam neviedli. Takéto správanie je neprípustné a ja som bol maximálne korektný. Upozornil som na to čo mnohí predtým, že vysoké percento doplnenia názvov obcí v iných jazykoch ktoré pridal nemajú žiadne opodstatnenie a ide len o prispôsobenie názvu inému jazyku bez podkladu. Príklady: Hviezdoslavov (maď. na Slovensku Vörösmajor, maď. v Maďarsku Hviezdoslavfalva) - Hviezdoslavfalva je len prerobený názov ktorý takto nikto nepoužíva a neeviduje. To že to niekto uviedol ma maďarskú wiki ešte neznamená že je to dobre a že to má zmysel. Vörösmajor je správne a je to skutočne aktuálne úradný názov menšinovom jazyku a nemám dôvod ho mazať – nie som „nacionalista“. Miloslavov (maď. na Slovensku Miloszlavfalva, maď. v Maďarsku Annamajor). Miloszlavfalva je len prerobený názov ktorý takto nikto nepoužíva a neeviduje. Annamajor naznačuje jednu z dvoch z pôvodných osád a to Annin Dvor čo je dnes miestna časť Miloslava, teda je nesprávne označiť názov obce ako Annamajor napriek tomu ži si to tak zadal niekto do maďarskej Wiki. Dunajská Lužná: Uvedený je nový text „Odvodením z nového slovenského názvu vznikol aj nemecký názov obce Audorf an der Donau.“ Na to nie je žiadny relevantný dôvod je len prerobený názov ktorý takto nikto nepoužíva a neeviduje. Vo Wiki udávame informácie ktoré si autor „odvodil“? Popravde ide len o praktickú stránku veci, lebo ak robí autor takéto „krátke zmeny“ tak si ich nikto z ostatných adminov veľmi nevšíma a tak ostávajú. Ak je časť z nich (nehovorím že všetky) nerelevantná a nesprávna vznikajú komplikácie tým, že sú z Wiki kopírované na ďalšie portáli, lebo každý považujeme Wiki za rozumný zdroj informácií, takže rôzne realitky a pod. už disponujú takto upraveným textom a tam už ich nik nezmení. A ako máme teraz ako obyvatelia vysvetlovať že to nie je relavantná informácia. Ideálne ak sa potom neskôr takáto kópia textu označí ako zdroj budúcej zmeny na Wiki ;-) Opätovne prosím o administratívne zastavenie takýchto úprav u redaktora Ivorsv. Všetky zmeny Ivorsv naviac vykonáva tak, aby sa nedali jednoducho vrátiť. Viď. Príklad „Kaplna (okres Senec)“ 17:45, 27. november 2016 spravil zmenu a hneď za tým opravil „preklep“. Robí to s vysokým percentom doplnení. --195.91.4.38 09:08, 28. november 2016 (UTC)[odpovedať]
Pridávam konkrétny príklad na vysvetlenie: Je užitočné na wikipédii každému mestu a obci doplniť nemecké, maďarské, chorvátske mená ak také nie sú? Čo napríklad občania z obce Miloslavov? Stále je tam dopĺňané „Miloslavov (maď. na Slovensku Miloszlavfalva, maď. v Maďarsku Annamajor)“. Miloslavov vznikol v roku 1930. Z Histórie je zrejmé „Na území dnešnej obce Miloslavov historicky existovali pôvodne dve osady - Alžbetin majer a Annin majer“...... „Roku 1921 patrili osady Annin Dvor a Alžbetin Dvor rytierovi Rudolfovi Wiener - Waltenovi. Po parcelácii jeho veľkostatku sa tam usadilo 76 rodín - českých rodín z Volyne (dnešná Ukrajina) a slovenských rodín z Juhoslávie a Maďarska. Osadám sa po dlhom a ťažkom boji podarilo v roku 1930 osamostatniť od materskej obce Štvrtok na Ostrove a na návrh kolonistov boli zjednotené pod spoločným názvom Miloslavov.“ Takže maďarsky v Maďarsku sa tejto obci nemôže hovoriť Annamajor, nanajvýš tak pôvodnej osade Annin majer, ktorá dnes neexistuje a na jej území je miestna časť Miloslava. A aj tá pôvodná osada sa v starých mapách objavovala len ako Új major (Nový majer). Ale to zaniklo a vznikli tu kolónie r.1921 a prebehlo rozparcelovanie. R.1921 sa kolonisti uzniesli uctiť si pamiatku Milana Rastislava Štefánika pomenovaním kolónie na „Miloslava“, avšak v roku 1933 Štátny pozemkový úrad v Prahe svojvoľne zmenil názov na „Miloslavov“. V roku 1930 sa tieto 2 kolónie rozhodli osamostatniť od materskej obce Štvrtok na Ostrove. Obe kolónie sa spojili a vytvorili novú obec pod spoločným názvom Miloslavov, s miestnou časťou Alžbetin Dvor a miestnou časťou Miloslava, od roku 1936 začala obec rozhodovať o svojom osude sama. Takže v žiadnom inom jazyku sa nemôže táto nová obec volať Annamajor. Nemá to ani nemecký ani iný ekvivalent, lebo je to nová obec. Rovnako jej nikto v obci nehovorí maďarsky na Slovensku Miloszlavfalva, to je len nejaká písmenková prešmyčka, aby to vyzeralo maďarsky, ale nie je to reálne. V obci naozaj žijeme spolu a v pohode rôzne národnosti, ale žiadna z nich zatiaľ neprejavila potrebu obec premenovávať. Podľa posledného sčítania obyvateľstva 2011 (1 780 obyvateľov) predstavovala národnostná skladba 89,3% obyvateľov slovenskej národnosti, 2,6% maďarskej, 0,7% českej a 7,4% obyvateľov inej národnosti. To máme na wikipédiu uviesť ako sa môže povedať Miloslavov česky na Slovensku a česky v Čechách? Nemecky na Slovensku a nemecky v Nemecku? Čínsky na Slovensku a čínsky v Číne? To má aký význam? Ako sa máme obrániť? Táto obec má veľmi pekne vypracovaný a reálny obsah na Wikipédii, to treba pochváliť.--178.40.243.67 20:51, 28. november 2016 (UTC)[odpovedať]

Polozamknutie šablóny – Šablóna:Východná katolícka cirkev

Zdravím! Presunul som šablónu Šablóna:Východná katolícka cirkev na Šablóna:Východné katolícke cirkvi (podrobnosti pozri v histórii). Šablóna bola pôvodne polozamknutá, spolu s ňou sa teraz presunul aj zámok. Chcel by som sa spýtať, i sa má znovu uzamknúť aj starý názov (ktorý je teraz presmerovaním). --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 18:23, 24. november 2016 (UTC)[odpovedať]

Nuž, ono by bolo dobré najskôr vyriešiť presmerovania. Hm a treba vlastne šablónu zamykať? --Jetam2 (diskusia) 22:28, 24. november 2016 (UTC)[odpovedať]
@MDsmajlik, Jetam2: Hm a bolo vôbec treba presúvať??? MDsmajlik teraz je Tvojou povinnosťou upraviť názvy šablón v článkoch. Zamknutie šablón má svoje rácio, je to ochrana pred IP, ktoré robili zväčša neproduktívne úpravy. --BT 23:24, 24. november 2016 (UTC)[odpovedať]
@BT, Jetam2: Ahoj, BT! Áno, tiež mi zišlo na um zmeniť na stránkach to použitie šablóny, no najprv som napísal na nástenku správcov, či sa náhodou neponechá presmerovanie. Ak by sa ponechalo, zmena použitej šablóny by vlastne bola zbytočná, či...? Potom som už od počítača odišiel a vrátil som sa až teraz, keď si to už urobil. Samozrejme, ďakujem. :) --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 16:44, 25. november 2016 (UTC)[odpovedať]
@BT: Díky, že si opravil presmerovania aj keď to nemalo byť tvojou prácou.--Jetam2 (diskusia) 10:01, 25. november 2016 (UTC)[odpovedať]
@MDsmajlik: Do budúcna sa radšej zdrž podobných „produktívnych“ presunov, alebo sa potom nečuduj, že si nedostal rollback. --BT 10:07, 25. november 2016 (UTC)[odpovedať]
@BT, Jetam2: Ahoj, BT! Čo si myslel tými slovami „produktívnych“ presunov? --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 16:46, 25. november 2016 (UTC)[odpovedať]
@MDsmajlik: Šablóny nemá až tak zmysel presúvať čisto len kvôli marginálnym zmenám názvu. Čitateľ s ich názvami normálne neprichádza do kontaktu a s premenúvaním je spojená nemalá réžia. Obsah šablóny sa pritom dá dolaďovať aj bez zmeny názvu. Do budúcna by minimálne bolo dobré o zámere najprv informovať a až na základe prípadného (aspoň párčlovekového) konsenzu presúvať. --Teslaton (diskusia) 16:56, 25. november 2016 (UTC)[odpovedať]
@MDsmajlik: Daná šablóna sa môže volať aj xyz, (keď to zoberiem s trochou nadsázky) a na jej obsah nemá žiadny vplyv, ide len o orientáciu používateľa. Presun bol naozaj zbytočný a neproduktívny, to neber osobne, ale bolo to naozaj tak. Pred časom sa tu podobne zbytočne presúvali niektoré infobox šablóny, len preto, že tam bol názov uvedený malým písmenom. Osobne považujem za vhodnejšie a správnejšie, keď odkaz na šablónu volá priamo, ako cez prípadné presmerovanie, hoci musím priznať, že po zmazaní presmerovania býva problém so zobrazovaním v starších revíziách. Takže do budúcna, v prípadoch keď nejde o závažný problém zváž podobné presuny šablón. Maj sa. --BT 19:49, 25. november 2016 (UTC)[odpovedať]

Zablokovanie redaktora – Imsorrylubimvladka

Zdravím! Poprosím o zablokovanie redaktora Imsorrylubimvladka (diskusia, 0 príspevkov) z dôvodu nevhodného používateľského mena. --MDsmajlik (diskusia; príspevky) 17:12, 25. november 2016 (UTC)[odpovedať]

Nuž neviem, neviem. 0 príspevkov, o vulgarizmus v názve tiež nejde, veľký dôvod na zablokovanie nevidím. Prípadne nech sa vyjadria kolegovia. --BT 20:40, 25. november 2016 (UTC)[odpovedať]
Teoreticky Nedostatočná rozlišovacia schopnosť, ale nevidím nejak horúce. Možno ani neurobí žiadne úpravy.--Jetam2 (diskusia) 22:28, 25. november 2016 (UTC)[odpovedať]
Zbytočná námaha, netreba robiť v podstate zbytočné zásahy. Podobne ako pri jednoslovných nadávkach, ktoré veľmi rýchlo "zapadnú prachom" ;) --Pe3kZA 22:45, 25. november 2016 (UTC)[odpovedať]

návrh na zmazanie kategórie

Navrhujem zmazať kategóriu Kategória:Vybavenie bez náhrady. Spája veci, ktoré spolu vôbec nesúvisia, len používajú rovnaký názov. Aktuálne sú v nej 3 podkategórie, každá z úplne inej oblasti. Okrem toho takéto kategórie sa nedajú zaradiť do žiadne z hlavných. Predtým bola v technológiách a bila tam do očí, rovnako nejde o jednotlivé priemyselné výrobky. Rios (diskusia) 16:38, 27. november 2016 (UTC)[odpovedať]

Asi by som nechal. S technológiami nevidím problém. Má dosť interwiki.--Jetam2 (diskusia) 17:10, 27. november 2016 (UTC)[odpovedať]
@Rios: Ja tam vidím aj významový súvis (v zmysle významu pojmov výstroj/výbava/vybavenie, viď [1]), kategória má aj hodne prepojených položiek z inojazyčných wiki, vrátane dosť zaplnenej enwiki, takže osobne s ňou nemám zásadný problém. --Teslaton (diskusia) 17:13, 27. november 2016 (UTC)[odpovedať]
OK, tak nech zostane. Ale určite to nepatrí do Technológie. Výbava je súbor technických zariadení a pomôcok, teda patrí do Technika. Obsahový význam en:Techology a sk:Technológia je posunutý. Rios (diskusia) 19:11, 27. november 2016 (UTC)[odpovedať]