As I Lay Dying

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
As I Lay Dying

Základné informácie
Pôvod USA San Diego, Kalifornia, USA
Žáner(-re) Metalcore
Pôsobenie 2000 – 2014, 2017 – súčasnosť
Vydavateľstvá Pluto, Metal Blade
Súvisiace články Austrian Death Machine,[1] Wovenwar, Allegaeon
Webstránka asilaydying.com
Členovia skupiny
Tim Lambesis

Jordan Mancino

Phil Sgrosso

Nick Hipa

Josh Gilbert

Bývalí členovia
Noah Chase
Evan White
Tommy Garcia
Jason Krebs
Aaron Kennedy
Clint Norris

As I Lay Dying je päťčlenná americká metalcore/deathcore skupina z Kalifornie. Jej meno je prebraté z knihy takého istého názvu od Wiliama Faulknera, aj keď nie je medzi textami skupiny a touto knihou nijaké prepojenie. Skupina nedávno vyhrala ocenenie "Ultimate Metal God" (vo voľnom prekl. Definitívny Metalový Boh) od televízie MTV 2 na prvom výročnom "All That Rocks" špeciáli.[2]

Skupina vznikla v roku 2001 spevákom Timom Lambesisom po odchode zo skupiny Society’s Finest, kde hral na gitaru. Táto skupina zo San Diega sa rýchlo pripojila k Pluto Records a vydala svoj prvý album Beneath the Encasing of Ashes v júni roku 2001. Po vydaní začala cestovať a získavať popularitu. V roku 2003 sa pripojila k Metal Blade Records a vydala druhý album Frail Words Collapse, ktorý podporila veľkým koncertným turné so skupinami Himsa, Shadows Fall, The Black Dahlia Murder, Killswitch Engage, In Flames a inými populárnymi heavy metalovými kapelami. V júni v roku 2005 vydala tretí album Shadows Are Security.

V lete v roku 2006 As I Lay Dying potvrdili že budú headlinermi vo festivale Sounds of the Underground. Na tomto festivale vystúpili tiež skupiny ako In Flames, Cannibal Corpse, Trivium, Gwar a Terror.

Členovia[upraviť | upraviť zdroj]

Súčasní
Bývalí

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Bližšie informácie v hlavnom článku: Diskografia skupiny As I Lay Dying
Štúdiové albumy

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Austrian Death Machine Post Track Listing and Guests for ‘Triple Brutal’ [online]. Hail The Hero, [cit. 2015-01-18]. Dostupné online. Archivované 2015-01-18 z originálu.
  2. As I Lay Dying wins San Diego Music Award [online]. Lambgoat.com, [cit. 2014-08-12]. Dostupné online.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]