Ashley Tisdalová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ashley Tisdale
Ashley Tisdale (2012)
Celé menoAshley Michelle Tisdale
Narodenie 2. júl 1985 (38 rokov)
Monmouth County, New Jersey, USA
Povolanieherečka, speváčka, producentka, modelka
Roky pôsobenia1988–súčasnosť
ManželChristopher French (od 2014)
Oficiálna webstránkahttp://ashleytisdale.com/

Ashley Michelle Tisdale (* 2. júl 1985, Monmouth County, New Jersey, USA) je americká herečka, speváčka, modelka a televízna producentka, ktorá sa preslávila vďaka úlohe Maddie Fitzpatrickovej v seriáli Disney Channel, Sladký život Zacka a Codyho (The Suite Life of Zack & Cody) a namyslenej blondínky Sharpay Evans vo filmovej sérii High School Musical. Táto úloha požadovala, aby nahrala niekoľko piesní na filmový soundtrack.

Po jej účinkovaní v High School Musical podpísala nahrávaciu zmluvu s Warner Bros v roku 2006 a začala sólovú hudobnú kariéru. Jej debutový album Headstrong bol uvedený na trh vo februári 2007 a bolo z neho predaných 64 000 kópii. Druhý album s názvom Guilty Pleasure bol vydaný v roku 2009.

Tisdale má prominentnú hlasovú úlohu Candace Flynn v Disney Channel animovanom seriáli Phineas & Ferb. V roku 2009 bola obsadená v jej prvej hlavnej úlohe vo vysielaní televízie CW v televíznom seriáli Hellcats ako Savannah Monroe, veľmi intenzívnej a náboženskej roztlieskavačky. Ashley Tisdale momentálne žije v Los Angeles.

Projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]