Bora-hansgrohe

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Bora-hansgrohe
Základné informácie
Vznik2010
Určenie / zameranieCyklistika
MiestoNemecko
Ďalšie informácie
PrezidentRalph Denk pro cycling GmbH
Peter Sagan
Webstránkahttp://www.bora-hansgrohe.com/

Bora-hansgrohe je nemecký cyklistický tím so sídlom v Raublingu v Hornom Bavorsku. Tím bol založený pre sezónu 2010 pod názvom Team NetApp.

História[upraviť | upraviť zdroj]

Vedúci tímu je bývalý závodný cyklista Ralph Denk.

Tím sa zúčastňuje medzinárodných cyklistických pretekov od roku 2010, pôvodne ako kontinentálny; najmä na UCI Europe Tour. Sponzorom názvu bola na začiatku americká IT skupina NetApp. V sezóne 2011 získal tím prvýkrát štatút profesionálneho kontinentálneho tímu UCI. V roku 2013 sa zlúčil s britským tímom Endura Racing a vytvoril tím NetApp-Endura. Alex Sans Vega z Endura Racing sa stal jedným zo športových riaditeľov.

Tím je členom organizácie Mouvement Pour un Cyclisme Crédible od roku 2012. V roku 2012 prvýkrát získal možnosť štartovať na Giro d’Italia. Prvý štart na Vuelta a España nasledoval v roku 2013. Po prvý raz sa mohol zúčastniť Tour de France v roku 2014. V sezóne 2015 nahradili predchádzajúcich sponzorov nemecký výrobca varných dosiek a digestorov Bora a kanadský výrobca kolies Argon 18.

V lete 2016 bola spoločnosť Hansgrohe predstavená ako druhý sponzor pre rok 2017. Tím sa usiloval o miesto vo WorldTour a okrem iného angažoval úradujúceho majstra sveta Petra Sagana. Bol premenovaný na Bora-hansgrohe a prvýkrát získal licenciu UCI WorldTeamu od UCI na sezóny 2017 a 2018.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]