Caroline Rheaová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Caroline Rheaová
v roku 2023
Celé menoCaroline Gilchrist Rhea
Narodenie 13. apríl 1964 (60 rokov)
Westmount, Quebec, Kanada
Povolanieherečka, stand-up komička
Roky pôsobenia1986 – súčasnosť
PriateľCostaki Economopoulos (2007 – 2010)
Deti1

Caroline Rheaová (* 13. apríl 1964, Westmount, Quebec, Kanada) je kanadská herečka a stand-up komička. V rokoch 19962003 stvárnila postavu Hildy Spellman v televíznom seriály Sabrina – mladá čarodejnica.

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Rheaová sa narodila a vyrastala v Montreala, v miestnej časti Westmount v provincii Quebec. Má dve sestry Cynthiu a Celiu.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Rheaová sa presťahovala do New Yorku v roku 1986, aby sa venovala kariére komičky a herečky. Začala vystupovať na miestach ako Catch a Rising Star a The Comic Strip, kde vystupovala spolu s komikmi ako Chris Rock, Louis C.K., Dave Attell, Marc Maron a Jim Gaffigan. Svoje prvé sfilmované stand-up vystúpenia absolvovala v seriáloch MTV Half-Hour Comedy Hour, Comic Strip Live a Caroline's Comedy Hour.

Rheaová dostala hodinový špeciál pre HBO s názvom One Night Stand. Neskôr Rhea's Anatomy, jej hodinový špeciál pre Bravo a Give Me My Remote pre Showtime.

Po úspechu v New Yorku ako komička sa presťahovala do Los Angeles, aby sa venovala hereckej kariére v Hollywoode. Debutovala v televíznom seriáli Pride & Joy. V roku 1996 bola obsadená do televízneho seriálu Sabrina – mladá čarodejnica, kde si zahrala po boku Melissy Joan Hartovej a Beth Broderickovej. Rheaová si zahrala v šiestich sériách a televízny seriál bol ukončený v roku 2003. V rokoch 20022003 moderovala vlastnú talk-show s názvom The Caroline Rhea Show.

Rheaová sa aktívne venuje aj dabingu. V kreslenom televíznom seriály Phineas a Ferb dabovala postavu Lindu Flynn-Fletcher.

V roku 2005 si zahrala vo filme Pán Božský, kde hrala po boku Heather Locklear a Hilary Duff. V roku 2019 sa pripojila k hereckému obsadeniu televízneho seriálu Sydney na Max, kde stvárnila babičku menom Judy.

Spoločne s hereckými kolegyňami Melissou Joan Hartovou a Beth Broderickovou, si zahrali menšie role v televíznom seriály Sabrinine mrazivé dobrodružstvá. Seriál bol inšpirovaný televíznom seriálom Sabrina – mladá čarodejnica ako aj jeho komiksovým spracovaním.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

Rheaová a jej bývalý partner, komik Costaki Economopoulos, majú spolu dcéru Avu, narodenú v roku 2008.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Caroline Rhea na anglickej Wikipédii.