David Nonis

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Dave Nonis
kanadský hokejista a manažér
Narodenie25. máj 1966 (57 rokov)
Burnaby, Kanada

Dave Nonis (vlastným menom David M. Nonis, * 25. máj 1966, Burnaby, Kanada) je bývalý kanadský hokejista, viceprezident a generálny manažér hokejového klubu Vancouver Canucks, hrajúceho v NHL.

Je bratancom športového komentátora Darrena Dragera, ktorý pracuje v The Sports Network.

Hráč[upraviť | upraviť zdroj]

Nonis hrával hokej v univerzitnej lige National Collegiate Athletic Association (NCAA) počas svojho štúdia na University of Maine v Spojených štátoch, kde nazbieral 14 gólov a 78 bodov v 153 zápasoch v období rokov 1984 až 1988. Posledné dva roky pôsobil ako kapitán Bears, kde opakovane priviedol tím University of Maine až do majstrovských šampionátov NCAA. V roku 1988 získal titul Bakalára umení. Po jeho získaní hral Nonis 1 rok profesionálny hokej v Dánsku. V roku 1989 sa vrátil na University of Maine ako asistent trénera.

Generálny manažér[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2004 nahradil Briana Burkea na poste generálneho manažéra Canucks. Predtým strávil v organizácii Canucks šesť rokov ako viceprezident a riaditeľ hokejových činností.

V sezóne 2007-08 sa Vancouver neprebojoval do play-off, následne, 14. apríla 2008 bol Nonis uvoľnený zo svojej funkcie generálneho manažéra Canucks.[1]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. "Canucks Part Ways With General Manager", TSN.ca, (2008) [online]. . Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]